söndag 17 januari 2010

Lördag 16/1 - väninnekväll

Att styras av ödet eller bestämma själv.
Jag har haft besök här av Helena och Mona som bor och hjälper till i Mundekulla. Vi har haft det så mysigt, såg en kärlekskomedi där temat handlade om hur mycket vi ska låta oss styras av ödet och hur mycket som redan är förutbestämt samt hur myckte vi ska styra själva och ta ödet i egna händer. Vi hade ett långt samtal om detta sedan och kom nog fram till att det är viktigt att lyssna till sitt inre först och främst men att små tecken ofta kan förstärka det vi känner... Eller kan det vara så som i filmen att något bara börjar dyka upp överallt... och då är det nog också viktigt att stanna upp och se vad det handlar om.

Det är ju lite spännande med tecken
Jag tror att livet ger oss budskap överallt om vi är uppmärksamma och lyssnar och kanske speciellt om vi ber om vägledning. Det kan komma genom musik på radion, genom en tavla på väggen, en artikel i en tidning, något som någon säger m.m. Jag drar även ofta olika kort med fina budskap, änglakort, tarotkort. Det är ofta slående hur man får det där som man precis behöver och som känns helt rätt.

Kärleks prat på nattimmarna
När vi just hade tänkt att gå och lägga oss så började vi prata om kärlek och relationer och det är ju ett spännande ämne... Så härligt att lyssna på mina kloka väninnor.. jag känner mig verkligen priviligerad att jag har så många underbara och kloka vänner. Livet blir ju faktiskt mycket enklare när man kan få stöd och inspiration av varandra i de olika faser vi går igenom. Vi satt kvar och pratade länge och vips var klockan halv-ett på natten.

2 kommentarer:

  1. Vad lyxigt med så mycket egentid - både för att vara ensam och för att vara med vänner. Njut verkligen av den tiden. Jag längtar så efter det men barnen är lite för små för att det ska kännas rätt att vara borta flera dagar men snart...

    Kram, Karina

    SvaraRadera
  2. Ja allt har ju sin tid och barn är ju underbart också så njut av dem du med när du kan ... det finns en tid för allt... kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig