fredag 15 januari 2010

I could see peace instead of this

Att ändra sinnet och uppleva frid
Jag har börjat läsa ACIM (A course in Miracles) lite mer nu igen. Det är en bok och samtidigt en kurs som vill hjälpa oss att ändra vårt sinne så att vi kan se på oss själva och varandra utifrån sanning och kärlek... samt lära oss att lyssna mer till vår inre vägledning, uppleva inre frid och mycket mer... Den har varit en mycket viktig inspirationkälla för mig sedan mer än 20 år. Det som är så fint med den är att den även är en kurs med dagliga övningar som man kan göra och när man gör dem är det enklare att hålla sig fokuserad på den djupaste sanningen om oss själva och världen.

Att släppa rädslan
En vän som också är mycket dedikerad till budskapet i ACIM hälsade på mig igår och han berättade hur han har börjat stanna upp mer när han känner rädsla och våga möta den och inse att det egentligen inte finns något att vara rädd för.. ja ungefär så i alla fall. Jag hade just tänkt på det under dagen också, att det är så lätt att känna lite osäkerhet eller rädsla i olika situationer men när vi gör det handlar det ju oftast om att vi i vårt sinne redan har skapat en negativ bild av det som ska ske - och sinnet kan ändras om vi vill.

Jag kan se frid istället för det här
Idag läste jag detta kapitel i ACIM som inspirerar oss till att stanna upp en stund när vi märker att vi börjar oroa oss, bli rädda eller känna oss deprimerade.... Stanna upp och helt enkelt se på situationen och säga till oss själva: Jag kan se frid istället för det jag nu ser. Om det är en speciell situation som känns jobbig så kan vi ägna flera minuter till att tyst för oss själv upprepa:
Jag kan byta ut mina känslor av deppression, oro, rädsla - det som du känner (eller mina känslor när det gäller den här situationen, händelsen eller den här personen) med frid.

T.ex om det är en viss situation som gör dig oroad så upprepar du:
Jag kan byta ut mina känslor om den här situationen med frid.
Känn efter om du även kan finna en känsla av frid inom dig och stanna i den en stund. Ibland vet vi inte hur vi ska göra i en viss situation eller när vi har flera val.. och då kan det vara bra att endast fokusera på att jag vill att det ska kännas frid i den här situationen.. jag vet inte vilket val som är bäst och jag vet inte hur, men jag vill välja det som ger mig frid. Sedan kan vi föreställa oss situationen och att det nu känns frid i den situationen.

Relationer
Om det handlar om andra människor och relationer så kan vi helt enkelt sända ljus, frid och kärlek till dem och föreställa oss att det nu känns frid i vår relation med dem.

Så idag ska jag stanna upp flera gånger och tänka:
"I could see peace instead of this" ACIM

5 kommentarer:

 1. Hej Anne!
  Detta var precis vad jag behövde läsa just nu. TACK för all inspiration! Kram Iréne

  SvaraRadera
 2. Tack Iréne
  Vad kul att du är här och hälsar på och vad roligt att du kan få inspiration av det jag skriver också... Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Intressant. Men hur får du ihop att gå in och verkligen känna en känsla (som jag övar mig på just nu) och samtdigt förändra det du känner?

  Kram, Karina

  SvaraRadera
 4. JAg tror det handlar om att i sitt inre se situationen på ett nytt sätt först... se den så som vi vill att den ska vara eller kännas och sedan kan vi hitta känslan... hoppas det ger dig en idé .. det nog inte alltid så enkelt...

  SvaraRadera
 5. Tack Anne, det är just vad jag söker, INRE FRID.Jag håller på att försöka jobba med ett konstverk, om just detta,för att kunna erhålla FRID.Konstverket är en fridfull Buddha.Men, det är inte färdigt ännu tyvärr.Skissen är färdig dock.Stor kram Lotta

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig