Gudinnetemplet

GUDINNETEMPLET I MUNDEKULLA På Mundekulla Kurs och Retreatgård finns ett Gudinnetempel som är öppet i samband med vissa event och som användes på mina Gudinneretreater och Gudinnefestivalen.

Här nedan följer historien om hur templet blev till ... kanske kan det inspirera dig 
att skapa ett eget Gudinnetempel eller en helig plats hemma hos dej.


Att skapa ett Gudinnetempel
När jag kom hem från Gudinnekonferensen i Glastonbury så hade jag en längtan och djup inspiration att skapa ett Gudinnetempel. Jag funderade på var och tänkte att om några år kanske jag bygger ett mindre hus på backen i Mundekulla och då kan det ju vara där...men så fick jag idén att skapa ett Gudinnetempel i ett rum bredvid butiken, under Musikfestivalen... och under allt skapande så kändes det bara som att detta ska vara ett permanent Gudinnetempel i Mundekulla... ja i alla fall tills jag ev bygger ett eget hus för Gudinnetemplet i framtiden.

Konstnärinna Wendy Andrews

Gudinnealtare
Det kändes verkligen som att Gudinnan var med i skapandet av templet... Jag hade ju dels fått med mig fina Gudinne-statyer och bilder från Glastonbury...och insåg att den fina bonaden skulle passa perfekt på dörren med fönstret bakom så att solen lyser igenom... samt upptäckte att det lilla utrymmet där dörren var passade perfekt som Gudinnealtare... dessutom användes denna dörr väldigt sällan.


Guldiga vackra tyger till fantastiskt bra priser
Jag ville även ha lite fina tyger att hänga upp och funderade på att åka till Ikea där det kanske kunde finnas till ett bra pris.. men gick sen in i tygaffären i Emmaboda som ju oftast är lite dyrare, men kände att jag gärna ville gynna den trevliga damen och hennes affär....och vet ni just då hade de jättefina guldiga, och glansiga tyger till otroligt bra priser.. Perfekt till mitt Gudinnetempel....Ja ett jättevackert tjockt guldigt tyg som kostat 160:-/m kostade nu 39:-/m visst är det bra. Köpte allt som fanns av det ca 15 meter!!! Har ni märkt att ibland när vi behöver något så är det nästan som om livet har placerat ut det just för oss.... ja så har jag upplevt fler gånger i mitt liv och så kändes det med tygerna. Dessutom var det perfekta tyger till mitt tempel.


Gudinnan som blommar ut
Sen satte jag den fina Gudinnan med en blomma på magen som jag köpte i Glastonbury, på altaret... jag gillar henne eftersom vi så länge har fått dölja våra kroppar och den enda andliga förebild vi har i vår religion är ju Maria som är lite mer "helig"...Så den nakna Gudinna med en blomma kändes rätt att ha där som en symbol för att det är dags att lyfta fram och bejaka våra kroppar och njuta av dem och se dem som heliga... men även som en symbol för att vi ska blomma ut nu och bli de Gudinnor vi är. Kanske kan hon även symbolisera vår egen fruktbarhets-Gudinna Freja.


Moder-Gudinnor
Sen fick den lilla gudinnestatyetten från Malta till vänster, vara där med eftersom jag älskar dessa fylliga ursprungliga Moders-gudinnor. Dessutom har jag fått den av min kära Camilla som varit på Malta och sett dessa tempel där man funnit så många fina Gudinnestatyetter.

Min målning av Venus from Willendorf

Venus from Willendorf
....är en av mina favoriter... Älskar den här fylliga Moderliga Gudinnan som jag dessutom tycker är så vacker för att hon just står för att föda fram nytt liv och ge näring genom sina enorma bröst.... dessutom tycker jag hon känns så trygg och Moderlig... Venus from Willendorf som hon kallas hittades i en grotta utanför staden Willendorf nån gång på 1920-talet. Hon beräknas vara ca 24.000 år gammal och det säger en del om vår långa Gudinnehistoria ... säkert en period av minst 20.000 år där tusentals Gudinnestatyetter och väggmålningar tyder på att det andliga huvudsakligen var feminint.

Venus of Laussel
Venus of Laussel
är en väggmålning som hittats i Frankrike tror den är ungefär lika gammal som Venus from Willendorf.
Köpte den här fina skulpterade bilden i Glastonbury...är så glad för den.


Maria
När jag var i Glastonbury så gick jag även in i klostret där och köpte en vacker Mariafigur i porslin... så Maria fick en egen plats i fönsterkarmen eftersom hon också symboliserar något mycket fint och den verkliga Maria tror jag var en fantastisk kärleksfull och fin levande kvinna eftersom hon fick äran att föda fram Jesusbarnet. Säkert hade hon även en enorm inre styrka då det inte kunde varit en lätt uppgift. Jesus har jag dock inte med även om jag ser honom som en mycket fin broder som visade oss hur vi ska leva i kärlek till varandra. Men känner ändå att mitt Gudinnetempel ska vara tillägnat det feminina andliga då det andra redan har så mycket utrymme och även haft det de senaste ca 4000 åren.

 Denna Mariabild köpte jag i Assisi

Kuanyin
KuanYin
...fick stå på det andra altaret och hon är en så fin symbol för medkänsla m.m. dessutom har jag fått henne av en kär syster som är väldigt dedikerad till zenbuddhismen och till meditation.

Sarasvati
är en av mina favoriter i den indiska Gudinnefamiljen... säkert för att hon står både för vishet och kreativitet.. och är en inspiration för kvinnor att både uttrycka sin vishet och sin kreativitet genom att skriva, sjunga och måla. Hon hade också en plats på ett altare bredvid.

Klara av Assisi
Jag gillar verkligen både Franciskus och Klara av Assisi .. Klara var en fantastisk kvinna med en djup andlig dedikation och hängivenhet... och ska jag ha någon manlig representant i Gudinnetemplet så är det nog Franciskus.. för att han älskade Moder Jord och alla hennes levande varelser... och kommunicerade med djuren som var hans nära vänner... (bild kommer)

Yemaya
Denna Gudinna köpte jag i Afrika där den jag köpte henne av kallade henne "drottningen" tror dock att det är Yemaya då hon bär ett vattenkrus.Ljus och blommor
Ett Gudinnetempel bör ju också ha mycket tända ljus och blommor och goda dofter och vackra ting... men ljusen fick bara vara tända när någon tittade till dem..

Melissa
i en del Gudinnetempel har de t.ex tempeltjänarinnor som de kallar en Melissa,  från det latinska namnet Melissae som betyder honeybee... som tjänar Drottningbiet.. Gudinnan... men visst är det en fin tanke med att ha någon som alltid vaktar templet...och ser till ljusen m.m.


Gudinnelitteratur
Jag har dessutom en bokhylla där det finns böcker om det feminina andliga och om Gudinnan.. m.m. 

Invigning på Musikfestivalen
På fredag morgon hade vi den första heliga Gudinnestunden i Gudinnetempplet så det kändes lite som en invigning.. Det var jag och fina Eva Cederblad som höll i stunden med meditation och sång... Vi som var med kände att det blev så otroligt fint.. som om Gudinnan verkligen var med... en så varm kärleksfull stund med otroligt fin sång... efteråt var vi helt uppfyllda och mötte sedan fler som varit med och som sa att det kände samma sak.

Gudinnemusik
Vi spelar ofta Jennifer Berezans två underbara Cd med låtarna "Returning to the Mother of us all" och "She Carries me" samt Snatam Kaur som jag älskar.

Ljus & Kärlek Anne Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig