söndag 17 januari 2010

Jag har tänkt fördjupa mig lite i ACIM:s fina budskap
och finna min egen tolkning på det och uttrycka det på mitt sätt. Jag kommer även att använda ett feminint språk som ”Guds dotter” och Gudinnan. När jag har ett citat med från ACIM som jag har ändrat till feminint språk så skriver jag ACIM fem.
Följande tankar är inspirerade av Kapitel 1 i textboken.


Målning av Anne Solveig Elmberg
Vi är fullkomligt trygga för vi är anden, “the spirit”
Endast anden - the spirit inom oss och i andra är verklig och den är evig. Vi identifierar oss så lätt med vår kropp och med våra sinnen, men det finns något bortom kroppen och sinnena som vi kan kalla vår ande …. Inget kan hota dem vi djupast är innerst inne… Visst är det underbart och ger en känsla av frid.

Spirit is in a state of grace forever.
Your reality is only spirit.
Therefore you are in a state of grace forever. ACIM 1:3

Vi är ande… innerst inne är vi gudomliga
Vi är "the spirit" Därmed är vi i ett tillstånd av ynnest jämt och för evigt. Hur skulle det kännas att leva om vi kunde vara mer medvetna om det…

Vi är på en resa hem igen
ACIMS budskap är att vi alla är här på en resa med syfte att komma hem igen. Hem till ljuset, sanningen, hem till dem vi är djupast innerst inne… hem till Gud/Gudinnan. Kärleken är vårt naturliga tillstånd. Vi bär alla ett ljus inom oss, men vi ser det inte och är inte alltid medvetna om det. ACIM vill hjälpa oss att återigen bli medvetna om dem vi är, se ljuset i oss själva och varandra och att bli medvetna om vår nära relation till Gud/Gudinnan.

You are the work of the Goddess
and her work is wholly loveable and wholly loving.
This is how a woman must think of herself in her heart,
because this is what she is.

ACIM 1:3 femininum

Vi behöver bli medvetna om vår egen ”helighet”
för att kunna se andras ”helighet”. Vi behöver bli medvetna om ljuset och kärleken i oss själva för att kunna se det i andra. När vi ser på oss själva och andra med en rent seende utan skuld och dömande, där vi ser ljuset och sanningen, ser att vi alla är Gudinnans söner och döttrar, då kommer vi även naturligt att bete oss på ett kärleksfullt sätt med varandra.

Målning av Anne Solveig Elmberg

Ändra sinnet så ändrar sig världen
Vårt agerande kommer ju från våra tankar. Därmed är kursens budskap om att först ändra vårt sinne så viktigt. När vi ändrar vårt sinne och ser på världen med kärlek och tillit, utan skuld och dömande då ser vi en ny värld. Det nya seende vi har kommer leda till att vi agerar på ett nytt sätt. Världen blir en mer trygg plats att vistas i och människorna vi möter blir mycket mer underbara och när vi ser det fina i dem kommer de se detsamma i oss och den spegling vi får stärker vårt eget värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig