måndag 4 januari 2010

Ett nytt underbart år

Se fram emot ett mycket bra år!!
Ja varför inte besluta som Louise Hay gör... att de kommande 10 åren ska bli de bästa i ditt liv. Kan hon göra det när hon just har fyllt 80 så kan du och jag säkert göra det lika bra nu.
Ja just nu känns det som att detta år kan bli mycket bra!! Jag hade först tänkt att jag skulle göra en retreat med mig själv här hemma, där jag hade ett visst schema med rutiner som yoga, meditation, läsa m.m. Men när jag höll på att skriva ned det så kändes det så inrutat och inte så positivt som jag hade tänkt mej.

Jag vill njuta och ha kul
Jag insåg att jag haft ett mönster av att jag tror att jag behöver göra vissa saker för att bli en bättre människa som tex att sitta länge och meditera eller göra yoga regelbundet. Men när jag kände efter vad jag egentligen längtade efter i år så kunde jag i mitt inre se hur jag istället satt och målade, sjöng eller helt enkelt låg och vilade på sängen en längre stund.

Gudinneretreat
Så jag tror att den kvinnliga andligheten och växandet kan flöda mycket mer när vi lyssnar till hjärtat och gör det vi njuter av och även om vi inte skulle utvecklas och bli en bättre människa så har vi i alla fall njutit av den stunden här på jorden. Dessutom tror jag att det är när vi gör det vi älskar som vi känner mest glädje och harmoni och även utvecklas samt närmar oss dem vi innerst inne är. Människor som sysslar med det de älskar brukar ha en speciell utstrålning.

Att måla är meditaiton för mig
Jag insåg att när jag sitter och målar då är jag i nuet och jag njuter av stunden, dessutom känner jag mig upplyft och glad efteråt och är dessutom trevlig och positiv att umgås med. Men ibland när jag mediterar då kommer det så mycket tankar att det ändå inte blir en meditaiton ...Men andra stunder njuter jag verkligen av att meditera och kan uppleva tystnaden, stillheten, friden och lugnet och känna att den harmonin finns med mig sedan i livet.

Sjunga kan också vara som en meditaiton
Idag när jag hade haft ett skönt yogapass framför brasan som jag njöt av, då satte jag mig efteråt och började sjunga lite och då kom jag plötsligt på en ny sång som jag sjöng om och om igen och sedan gick jag in och sjöng för min man som gillade den med... Jag märkte hur jag blev helt uppfylld av att sjunga den och fick ny energi.

Sången är inspirerad av A Course in Miracles

I am a she created me
I am as she created me
Her daughter eternally
I am as she created me
I am, I am ...

Vi är olika
En del älskar att bara sitta och meditera... andra älskar att göra yoga länge och regelbundet och finner mycket harmoni och balans i det. Jag börjar inse att jag älskar att uttrycka mig och att jag även mår mycket bra av det samt stärker min självkänsla då.

Självkänslan växer när vi uttrycker våra gåvor
Jag tror att vi matas lite väl mycket med budskapet att vi hela tiden ska bli mer hälsosamma, vackra, och fullkomliga ... som om vi inte redan är det. Därmed lägger vi ned lite väl mycket tid på att bli bättre till det inre och yttre.

Inse att du är bra som du är NU och NJUT av livet
Så kanske du med skulle fundera på vad du njuter av och tycker är kul och ge mer tid till det istället. För hemligheten är att när vi gör det så fixar det andra sej med... vi kommer att må bra... vi kommer att känna oss värdefulla och vi kommer att känna harmoni och glädje inom oss... och när det inte känns bra... då kan vi ta itu med det på ett konstruktivt sätt... dansa av oss... sjunga ut i skogen vår sorg... eller bara gråta ordentligt en stund... prata med en vän ... eller skriva... måla... Ha ett underbart nytt år och ge dig själv en stund att fundera på vad du verkligen njuter av och trivs att göra samt vilka unika gåvor du har som du skulle vilja ge ut mer av...

6 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg Anne! Jag känner att var sak har sin tid - njutning,arbete, plugg, familj, whatever. Jag instämmer - det ska bli ett fint år och ett decennium att se tillbaka på med glädje. Men utan mörkret ser vi inte ljuset, det har jag äntligen lärt mig... Kramiz / L8 :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Lotta
  Kul att du säger det... jag tyckte själv också att det här inlägget kändes bra så kul att få lite feedback och vi försöker få till en träff i slutet av januari tycker jag...kram Anne

  SvaraRadera
 3. Visst är det så att det vi älskar att göra är vårt sätt att meditera. Jag känner ofta att jag "borde" göra vissa saker för att vara mer andlig istället för att bara göra det jag känner mest för. Men i år ska jag lära mig att måla och skulptera. Mer kreativitet till folket ; ).

  Jag önskar er alla ett fint nytt år fullt av överraskningar!

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Härligt.. det tycker jag att du ska göra det låter mycket meditativt och kul... kram Anne

  SvaraRadera
 5. Hej syster! Kul med så många bra nya inlägg (som det här,måla vila och sjunga lät bra..), det var ett tag sen jag tittade in. Fina nya bilder på dig med! Hälsn Karin

  SvaraRadera
 6. Kul att du tittar in och du säg väl din egen fina målning.. och det är klart att du ska ge dig tid att måla och sjunga och viiila... vi hörs...kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig