tisdag 1 juni 2010

Gudinneskolans Sommarkurs - Glädje och Njutning

"Gudinnans vilja för mig är fullkomlig lycka...
Sann lycka kommer av att lyssna till henne...
djupt inom mig och göra hennes vilja. "

"The Goddess will for me is perfect happiness
True joy comes from doing her will!

Gudinnans Glädje och Njutingsskola
pågår 4 månader från 1 juni – 30 sept

Nu erbjuder Gudinnerummet en fri sommarkurs med fokus på glädje och njutning samt att ta hand om oss själva, blomma ut och vara de underbara Gudinnor vi är. Ni som följt bloggen en längre tid vet att det under hösten pågick en Gudinneskola med lite olika tema. Våren har jag haft lite mer som retreat men nu viskar Gudinnan att det är dags igen och att temat ska handla om njutning och glädje… samt att lyssna till vårt inre och följa med i dess flöde så vi kan blomma ut ännu mer och vara de underbara Gudinnor vi är. Hon vill att vi ska njuta mer av det liv hon har gett oss och av allt det vackra som finns på den här planeten. För att kunna göra det så behöver vi medvetet fokusera på det en tid.

Vi behöver lite avprogrammering
De flesta av oss är uppväxta i en kulltur som inte riktigt bejakar att ett av de viktigaste syftena med att leva är att njuta av vårt liv och uppleva glädje och kärlek. Vi tror att vi är duktiga när vi arbetar mycket eller offrar oss för andra för att slutligen kanske falla ihop och inte har något alls att ge… en del av oss har gått den tuffa vägen och insett att det Är Viktigt att tänka på sig själv och ge sig själv, egen tid, kärlek, glädje och njutning och när vi gör det kan vi även ge det bästa till andra.. för det vill vi ju med.

Ny inprogrammering
Jag tror att vi behöver lite ny inprogrammering med positiva tankar som handlar om att det är gott och kärleksfullt att ge sig själv njutning, vila, glädje och kärlek… att världen blir bättre när vi ger oss själva det .. för det blir den.. glada och nöjda människor sprider ju mer glädje och ljus till andra… samt att vi är värda det .. vi är verkligen värda ett underbart liv med glädje njutning och kärlek och slutligen att det är Gudinnans vilja för oss att uppleva sann glädje, njutning och kärlek.

Sann glädje kommer av att göra Gudinnans vilja
Vi ska i Gudinneskolan både ha fokuset på den sanna och varaktiga glädjen och njutningen … den som kommer av att vi vet vilka vi är och känner kärlek till oss själva och kan njuta av livet oavsett omständigheterna. Den kommer när vi lyssnar inåt och följer vår egen unika väg i livet… samt släpper taget om skuld och dömande både mot oss själva och andra och därmed kan se på världen med kärlek och med nya ögon.

Lära oss Njuta av allt det vacker som livet erbjuder
Men vi kommer även ha Mycket fokus på att släppa in mer glädje och njutning och ta vara på och njuta av allt det vackra som livet erbjuder… och att verkligen unna oss det… Upplevelser av skönhet i naturen, jordgubbar och glass en varm sommardag, kärlek, närhet, massage, den blå himlen, havet, stranden, blommorna , träden , bara fötter i gräset eller i varm sand, värmen av solen, en varm kram, vänner , vila, en djup meditation, yoga, skapa , sjunga, måla, skriva… och mycket mer…. Och som ni märker så är de flesta av dessa glädjeämnen och njutningar helt gratis.

Perspektiv på livet
När jag igår gick med min mamma i rullstolen fick jag lite perspektiv på livet och jag insåg igen att det går fort….Vi har en kort tid här på jorden ... och visst är det väl viktigt att använda den på bästa sätt. I det perspektivet kändes det viktigt att leva mitt liv så mycket som möjligt i kärlek, glädje och njutning… och följa min djupaste sanna väg.. för det är njutning och ger glädje. Så låt os stödja och inspirera varandra i det under denna sommartid.

Nya tankar ger nya upplevelser
Affirmationer.. skapa gärna dina egna
Jag njuter nu av varje dag.
Jag är kärlek och jag njuter av att leva
Mitt liv är underbart, njutningsfult och glädjefullt
Mitt liv är fyllt med kärleksfulla upplevelser
Jag älskar att leva och njuter av stunden.
Jag är värd ett ljust, underbart och härligt liv

Eller som Shakti Gawain uttryckte det:
My life is blossom in a totally perfection,
I am a radiant being filled with light and joy…
Denna affirmation gick jag och sjöng på en hel vår och den gav mig en underbar känsla. De yttre blommorna speglade och stärkte den inre blomningen.

Prova gärna att upprepa affirmationer...
t.ex när du är ute och går… eller ännu hellre sjung dem…

KÄRA GUDINNOR
Gudinneskolans Sommarkurs har börjat med fokus på njutning och glädje och att lyssna till och följa det som vår inre Gudinna vill… VARMT VÄLKOMMEN att vara med… och varmt välkommen att dela dina tankar och upplevelser omkring detta ämne… Skriv gärna en kommentar om du tycker det låter inspirerande…eller vill delta (i alla fall delvis... det du kan nu när det är sommar) Det är kul att veta … Kram Anne

28 kommentarer:

 1. Jag vill väldigt gärna vara med! Det låter underbart och precis vad jag behöver!
  Tack så mycket för att du delar med dig av din kärlek! <3

  SvaraRadera
 2. hej Anne,
  vad härligt med en sommarkurs, den ser jag fram emot och deltar mer än gärna.

  Jag kommer att vara mycket ledig i sommar och ge mig tid att njuta av det lilla. Bara att gå barfota i gräset är sådan njutning för mig. Jag kan riktigt känna fötternas längtan.

  Jag kunde njuta av att cykla till jobb idag i ett lätt sommarregn. Det var inte många glada miner jag möte på vägen - tyvärr. Jag hoppas att jag kunde sprida lite sol till dom. Jag kände mig nöjd och glad oberoende av vädret.

  Det har tagit mig lång väg att komma hit och det känns så befriande när de dagarna kommer, det blir fler och fler av dom och det är härligt.

  Tack för att du ger av din tid till oss som tittar in här och sprider inspiration och glädje. Det ger mig så mycket.

  stor kram Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Hej,
  jag läser alltid och ser fram emot sommaren som kanske kan öppna nya dörrar som alltför länge bara tillåtits stå på glänt.
  Tyvärr kommenterar jag inte så ofta - men är med i tanken!
  Kristina Starkhammar

  SvaraRadera
 4. Härligt Anne, jag kommer att fortsätta att vara med. Kul att det blir en ny "skola" i skolan. Många kramar fyllda med kärlek, Petra

  SvaraRadera
 5. Hej Anne

  jag anmäler mig, det låter inspirerande!!! Jag önskar mig djup djup glädje och kärlek!

  Börjar med att vara ledig från nu fram till torsdag kl 16.30... Fri tid. Och sen ska jag öva på att njuta när jag arbetar oxå, som en karamell!

  Lycka till Anne, kram

  SvaraRadera
 6. Tack kära Lin, Lisbeth, Kristina, Petra och Erika.. för era positiva fina rader som ger mig ännu mer inspiration att fokusera på detta tema och känna glädjen av att vi är flera Gudinnor som delar denna upplevelse med varandra... Stor kram till er.. Anne

  SvaraRadera
 7. Kære Anne og andre Gudinder

  Jeg vil meget gerne tilslutte mig sommerskolen og de smukke tanker som du formidler i dag, Anne!
  Jeg er sikker på det ikke bare vil berige min sommer, men også virke langt ind i efteråret. Tak fordi du er så generøs og deler dit overskud med alle os andre der behøver det. Kærlige tanker fra Mariann

  SvaraRadera
 8. Varmt välkommen Marianne .. tack för dina värmande ord och kul att ha med dej.. Kaerlige hälsningar Anne Solveig

  SvaraRadera
 9. Hej Anne Tack för den fina inbjudan att vara med på sommarkurs..jag deltar med glädje! jag lever redan nu för de små sakerna..för glädjen och kärleken men det kan man aldrig få för mycket av och det är underbart att få dela med andra kvinnor!
  kärlek till dig!
  Cecilia

  SvaraRadera
 10. Härligt Cecilia och det låter fint det du beskriver... du är så välkommen att berätta mer om hur du lever för glädjen och kärleken .. det är fint om vi alla kan dela med oss och inspirera varandra. Kram Anne

  SvaraRadera
 11. Jag vill också va med! :) Jag ska vara mycket ledig i sommar...och det känns härligt, men lite ovisst och då kom det här precis rätt i tiden för mig! Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 12. Vad roligt Karin... varmt välkommen.., tack att du hör av dig och berättar att du är med...

  SvaraRadera
 13. Härligt härligt härligt med denna Gudinneskolan! Klart jag också vill vara med! Tack för all underbar inspiration Anne och så mkt starkare och kraffullare att dela den upplevelsen med många!

  Kram! Camilla A

  SvaraRadera
 14. Hej Fina Anne:-) Vill gärna vara med. Har börjat klä mej i klänningar och vackra tunikor, känner mej vacker, kvinnlig och som en gudinna. Älskar livet mer och mer för varje dag. Love to you <3 Tina

  SvaraRadera
 15. Härligt att ni är med också fina Gudinnor.. Camilla och Tina.. Javisst blir det starkare Camilla, när vi delar denna upplevelse med varandra... härligt Tina att du klär dig i fina tunikor och klänningar och njuter av att lyfta fram den Gudinna du är..

  SvaraRadera
 16. Hej alla fina Gudinnor!

  Jag vill jättegärna vara med i sommarskolan. Jag kommer vara med mina barn i princip non stop hela sommaren sa jag kan behöva fokusera pa MIG ; ).

  Tack Anne för denna inbjudan! Det är sa generöst och fint av dig. Delad glädje är ju dubbel glädje.

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 17. Tack Karina.. känns fint att få ha med dig och dela tankar med... javisst är delad glädje dubbel glädje.

  SvaraRadera
 18. Tack!
  Jag vill jättegärna vara med på sommarkursen så ofta jag kan!

  SvaraRadera
 19. Vad kul.. varmt välkommen Eva.

  SvaraRadera
 20. Jag hoppar på sommarkursen idag :)
  Helen

  SvaraRadera
 21. Härligt Helen.. varmt välkommen

  SvaraRadera
 22. Hej!
  vilken fin morgonpresent att se din inbjudan! Jag är nyfiken på vad det blir, och deltager gärna. Sommahälsningar från byn i skogen

  SvaraRadera
 23. Vad kul.. varmt välkommen.. nu blir jag nyfiken vad byn i skogen ligger nånstans. Anne

  SvaraRadera
 24. Hej Anna"
  och alla finna!
  jag är så gärna med i sommarens kurs,
  hälsar GUnilla

  SvaraRadera
 25. Hej Gunilla.. varmt välkommen .. tack att du meddelar att du är med.. kram Anne

  SvaraRadera
 26. Hej Anne och alla fina gudinnor!
  Bättre sent än aldrig - jag hoppar på kursen nu... Det här är precis vad jag längtat och sökt efter. Tack för allt det du sprider i det här forumet och andra.
  Kram från Hanne

  SvaraRadera
 27. Hej Anne och alla fina gudinnor!
  Bättre sent än aldrig - jag hoppar på kursen nu... Det här är precis vad jag längtat och sökt efter. Tack för allt det du sprider i det här forumet och andra.
  Kram från Hanne

  SvaraRadera
 28. Härligt Hanne att du meddelar mig det.. och varmt välkommen kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig