fredag 18 juni 2010

Hur kan jag vara ännu mer den Gudinna jag är.

Vad är en Gudinna
En Gudinna är en kvinna som är på väg att lära känna sig själv, acceptera och älska sig själv på alla områden..sinne, kropp och ande. En kvinna som fokuserar på sitt personliga inre växande och är medveten om sig själv och därmed upplever mer och mer ett liv fyllt med frid, kärlek, glädje, passion och har kul. (text från filmen nedan)


Visst är det underbart att det är vi som styr vårt liv
.. och att vi medvetet kan växa och bli de Gudinnor som vi innerst inne är. Jag tror att en stor del av vår lycka ligger i att mer att känna oss tillfreds med och värdera och älska oss själva. För att kunna göra det så kan det behövas lite ärligt självreflektion.

Hur mycket är jag den jag egentligen vill vara?
När är jag det inte? Hur mycket är jag villig att ändra på de vanor eller sätt att vara som jag inte är nöjd med när det gäller mig själv? Vad kan jag vinna på det?

All sann njutning kommer av att göra Gudinnans vilja
Jag tror inte vi kan vara sant lycliga om vi inte är i kontakt med vårt djupaste sanna jag.. med Gudinna inom oss.. och när vi är det då spelar det inte så stor roll hur omständigheterna är runt omkring oss.. Det budskap vi ofta påverkas att ta in är att vi kan bli lycliga om vi har de eller de yttre omständigheterna i vårt liv. Men tänk om de sedan försvinner då...

Den sanna lyckan kan vi bara finna djupt inom oss
och när vi funnit den där då faller det andra på plats med och vi kan njuta av det som finns runtomkring oss. När vi tycker om oss själva och känner frid inom oss då är det mycket enklare att ha goda realtioner med andra och vi kan slappna av och njuta mer av livet..

Gudinneskolan - övning
Fundera på hur du kan leva ännu mer från ditt inres djupaste varande... och vara den du vill vara och låta din inre Gudinna blomma ut. Jag ska ta en stund och göra det innan jag somnar ikväll.

Adina Malveklint tipsade om denna film

2 kommentarer:

  1. Fin text/tankar, underbar musik (Enigma!) och härliga strålande kvinnobilder, men ... var är de "venusformade" kvinnorna (inte dagens/samhällets/vår? idealbild av hur vi "ska" bör se ut...) och var är alla gamla härligt rynkiga kvinnor ..?? Finns det inte plats för dessa kvinnor i gudinnebilden - jag bara undrar??
    Anita

    SvaraRadera
  2. Åh du har så rätt Anita... det borde varit lite variation med Gudinnor i all åldrar och i alla former.. så viktigt .. tack!

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig