torsdag 17 juni 2010

Från puppa till Fjäril

Djupa förändringar
Vaknade tidigt i morse av en känsla av att vara intrasslad i en rörig och smärtsam kokong... Jag vet vad det var som hade väckt detta då det är mycket djupa förändringar i mitt liv nu och igår var det ytterligare något som ska förändras för det är dags.. men som väckte mycket känslor... Det kändes lite som att vara i ett ingenmansland...där jag släpper det gamla men inte vet hur det nya ska se ut.

Jag började skriva och skriva
och tårarna och känslorna kunde flöda fram. Så mycket enklare det känns när vi kan släppa fram dem... jag kom i kontakt med barnet inom mig och dess längtan efter kärlek och trygghet och jag fortsatte att skriva spontant det som kom och det blev mer tydligt vad det handlade om.. och kokongen lättade lite. En värme spred sig i kroppen och jag låg kvar en stund i sängen och tillät mig att fokusera på det jag längtar efter i livet just nu och hur jag vill leva.

Gudinneskolan - övning
Det är en mycket bra övning som jag vill tipsa er om i Gudinneskolan idag. När du vaknar på morgonen, ligg kvar en stund i sängen eller sätt dig upp om du har lätt för att somna om och bara tillåt dig att drömma om det du djupast längtar efter just nu. Det kan handla om hur du vill känna dej, vem du vill vara, hur du vill ha dina nära relationer, din hälsa och mycket mer. Det vi fokuserar på har en tendens att komma till oss och det är en skön känsla att bara tänka på det och välkomna det.
Från Puppa till Fjäril
Jag tror vi är många Kvinnor - Gudinnor som just nu är på väg ut ur vår kokong för att bli vackra fria fjärilar och det kan kännas smärtsamt när vi lämnar det vana, trygga som vi varit intrasslade i och är på väg att flyga ut... Då längtar vi plötsligt tillbaka till tryggheten och det vi känner till.. För det nya vet vi ju inget om och vi har ju inte flygit förut... Men att flyga ... och att vara en fjäril ... det är helt nytt .. men säkert helt underbart... och vem längtar tillbaka till kokongen när vi väl har blivit en fjäril...

3 kommentarer:

 1. Tak Anne, fordi du deler dig selv med os andre. Det du skriver i dag satte på et splitsekund en masse igang i mig.
  Og tak for bogen - jeg skal have den hos mig længe og har som mål at realisere en cirkel af kloge kvinder. Og jeg ved jo hvor der er inspiration at hente D:)))

  SvaraRadera
 2. Tack Mariann
  Vad fint om du vill starta en kvinnocirkel.. det vill jag varmt uppmuntra dig till. fint att höra också att det jag delade satte igång något.. kram Anne

  SvaraRadera
 3. Nu ska jag testa att skicka en kommentar... för någon sa att det inte gick idag..

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig