söndag 27 juni 2010

En fin och effektiv Kvinnocirkel

Vi har just avslutat ett helt underbart Midsommarfirande.
Vädret har varit helt underbart med sol och värme och jag har badat en massa gånger i vår lilla sjö. Det är så skönt att hoppa i och svalka av sig där. Vi har varit ute jättemycket också och dansat.

Vi har dansat, sjungit, lyssnat på sång och musik
Som vanligt var det en massa härliga människor som kom hit och jag har haft så många fina möten med speciellt kvinnor under helgen men även med flera fina och trevliga män.

En effektiv kvinnocirkel.
På lördag kväll samlade jag 4 kvinnor och systrar som jag känner lite mer och tycker mycket om, till en liten kvinnocirkel... Under ca 1½ timme satt vi ute på soldäcket medan solen gick ner och delade var vi befann oss i livet just nu. Fokuset handlade om relationer. Det var häpnadsväckande att upptäcka hur blinda vi är när det gäller vår egen livssituation men hur skarpsynta och klara vi är när det gäller att se varandras situation och stödja varandra. Under den timmen fick vi alla ny styrka och kunde se vår egen situation mer tydligt och hur vi kan tänka på ett nytt sätt och vilket steg vi behöver ta... Tack till er fina Gudinnor: Eva, Petra och Ann-Louise...

Kvinnostund om feminin andlighet
Nu på kvällen satt jag länge och pratade med en kvinna som levt i 12 år på ett andligt center med andra kvinnor. Det var fint att ta del av hennes historia och dela mina egna planer om att börja hålla längre kvinnoretreater i Villa Solhem samt fundera på vad de ska innehålla och ev kunna samverka i det. Vi var båda överens om att förutom meditation så är det så viktig även med yoga, dans, kreativitet, sång, musik, kvinnocirklar och möjlighet att vara fullt ut den man är .. släppa fram känslor m.m. samt självklart ett fokus på Gudinnan och den feminina andligheten.

1 kommentar:

  1. Tack för en fantastisk helg och underbara möten och insikter. Lyssnade idag på radio Kalmar - du är helt fantastisk:-) Stor kram fylld med Kärlek
    Petra

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig