söndag 30 maj 2010

En vacker biltur till Mamma

En biltur en underbar Söndag.
Jag fortsätter att lyssna till mig själv och märker hur det bär ...och ger mig underbara upplevelser på vägen. Idag skulle jag egentligen kanske varit med på Öppet hus i Mundekulla men jag kände starkt att jag ville resa till Mariestad för att hälsa på min fina lilla mamma på Mors dag. Det är en biltur på 30 mil men denna dag var så underbar och vacker och jag såg så mycket fint utmed vägarna.


En matpaus vid vägen.. fick sällskap av dess vackra hästar

som ni kanske förstått är gul min favoritfärg så min bil är gul

Njutning och glädje är friskvård
Det kändes underbart att resa iväg själv och njuta av allt vacker på vägen...
Dessutom hade jag med mig två CD-skivor av Christiane Northrup.. dels den om Joy som jag tidigare nämnt samt en som heter "The pleasure of menopause" och handlar om hur vi kan njuta mer och mer av livet när vi kommer upp i 50 -årsåldern... Så jag fick en underbar och njutingsfull resa den här gången... och de 30 milen gick mycket fort. Christiane pratar om hur det sker fysiska förändringar i kroppen när vi upplever glädje och njutning och hur det därmed är ett av de bästa sätten för att hålla oss unga och friska... Ju mer jag lyssnar ju djupare förstår jag hennes budskap och jag kan tänka mig att det är därför som en del människor mirakulöst tillfrisknar från cancer och svåra sjukdomar för att de ändra sitt liv och inser att det är lika bra att passa på att njuta av den tid de har på jorden.

Vi behöver medvetet välja och praktisera glädje
Eftersom vi är så inprogrammerade att det inte är okey att njuta och ge oss själva för mycket nöjen och glädejämnen så kraver det vårt medvetna val och dedikation att börja göra det mer. Vi kan medvetet behöva ägna oss åt att ge oss själva glädje och njutning en tid....ju mer vi gör de ju mer bygger vi också upp ett slags positivt flöde i kroppen tror jag hon förklarade det som.


David min fine systerson bland körsbärsblom


Storebror Anton i Körsbärsträdet
När jag kom fram till Mariestad åkte jag direkt till mammas lägenhet där min syster Karin och hennes barn, Anton och David var och hälsade på.. Så det blev ett trevligt Mors dags-firande med dem på mammas fina balkong med körsbärsträdet bredvid.


Sedan åkte jag och Karin till vårt föräldrahem som ligger så otroligt vackert med utsikt över Vänern. Där satte jag mig och åt kvällsmat i trädgården.
Utsikt över småbåtshamnen från vår trädgård.

Utsikt från mitt föräldrarhem "Café Näset" som har varit café.

1 kommentar:

  1. buy best jEARYFEW [URL=http://www.chanel-outlet2013.net/]knock off chanel handbags[/URL] to take huge discount LHMcAPuV [URL=http://www.chanel-outlet2013.net/ ] http://www.chanel-outlet2013.net/ [/URL]

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig