lördag 31 december 2011

Underbart Nytt år kära Gudinnor!

Vilken fin Nyårsafton jag har haft
...hittills idag. Vi har två nära vänner/väninnor på besök. När jag vaknade i morse låg det ett vitt täcke av frost på marken.. så vackert och uppfriskande... och vi inledde Nyårsafton i Relaxen med ett så fint yogapass som Mona ledde oss i. Underbart! Så fint att vakna till skön yoga medan solen sakta lyste upp träden mer och mer från den vackra utsikten i de stora fönstren mot dammen.

Tacksamhet under året!
Därefter fixade vi en gemensam frukost med en rejäl fruktsallad, green smoothie och dinkelgröt. Så underbart att sitta i det vackra soliga köket och njuta av frukost med vänner som man kan tala med på djupet och inspireras av. Vilken lyx. Efter det hade vi samtalscirkel då alla fick säga vad de var tacksamma för när det gäller året som gått. Det är alltid så härligt att prata om vad vi är tacksamma för och lyssna till vad andra är tacksamma för... Det lyfter energin ...

Sen blev det en vacker promenad
i ett fortfarande vitt av frost och soligt landskap. Vi började nere vid labyrinten... När vi gick in i den tänkte vi på vad vi nu vill släppa taget om inför det nya året. När vi gick ut så fokuserade vi på vad vi ville välkomna i det nya året...

Happy min kisse var med i labyrinten!
En liten lustig och intressant episod var att när jag gick ut ur labyrinten fylld av min ljusa och lätta känsla inför det nya året... så upptäckte jag plötsligt Happy på ett av de paralella spåren bredvid mig i labyrinten... hon lekte med något såg jag och det visade sig vara en liten grå tuss som var en död mus!!... Trevligt mitt i vår ceremoni:)!! Det fick mig att stanna upp en stund och jag kom av mig i mitt fokus på det ljusa enkla nya året. Men ganska snart kände jag att det också får var en del av det nya året.. att det kan dyka upp döda möss:)  eller annat som jag inte väntat mig på vägen och att då fortsätta att vandra framåt ändå och vara kvar i mitt inre ljus... Det som hände var ju att plötlisgt visste jag inte vilken riktning jag varit på väg i och höll på att gå tillbaka och kanske är det på samma sätt i livet ibland när något oväntat dyker upp. Men sen kom jag på vilken riktning jag var på väg i...och kunde fortsätta. Jag tror även att döden är mer naturlig för djuren än för oss människor... och som för att demonstrera detta slängde Happy upp musen flera gånger i luften och hoppade efter den.. så vi kunde inte annat än att skratta åt henne... i tillit till att den lilla musen nu var trygg i sin mushimmel.

Vad vill vi släppa taget om.
Efter en längre promenad fikade vi och satte oss vid brasan och hade en samtalscirkel om vad vi ville släppa när det gäller det gamla året samt vad vi ville välkomna istället... Vi delade även med oss vilka utmaningar vi haft under året och vad vi lärt om det... Sen blev alla lite trötta och vilade en stund och jag passade på att gå in i Gudinnerummet... Nu ska vi snart fixa lite kvällsmål... och jag är så nöjd och djupt tillfreds med att kunna välja att fira Nyår på ett djupt och meningsfullt sätt med vänner som vi har kul med och trivs med.

 Imorgon ska vi fokusera ännu mer på vad vi vill inför det nya året.

2 kommentarer:

 1. Vad inspirerande, först yogan, frukosten, grönsaker och frukt! och tacksamhet. :) Men labyrintens väg fångade mig mest; vi har en här på Gotland, eller kanske flera, men en lite norr om Visby, gångavstånd. Ska nog ta mig dit. Tyckte om observationerna, om den lilla musen och sin himmel. Så fint.

  Vad är det för labyrint ni har i Mundekulla? Vore roligt att höra mer om den, eller/och en "ritual" för vandringen igenom den..?

  Kram och Gott nytt år!
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det underbart att börja dagen på ett bra sätt... yoga och sedan en green smoothie.. då blir kroppen glad och själen med.

  Ja labyrinter är speciella och har traditionellt används vid ceremonier.. m.m. Upplever att man kan få mycket insikt genom att gå i dem.. Vi har en stenlabyrint här i Mundekulla som en kvinna har lagt.. 900 medelstora men bärbara stenar består den av.

  En ritual man kan göra är ju just det vi gjorde.. att innan man går in i labyrinten fundera på vad man vill släppa taget om.. och tänka sig att man lämnar det mer och mer för varje steg. När man sedan kommer till mitten kan man stanna där och lyssna inåt...och känna efter vad man vill bjuda in istället och sedan gå ut ur labyrinten med den känslan inom sig...steg för steg...

  Låter spännande med labyrinten på Gotland... det finns säkert mycket spännande energi runtomkring den...

  Kram och Gott Nytt år.. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig