tisdag 20 december 2011

Julkalender dag 20. - Skapa den Jul du vill ha!

Julen är ju inte bara frid och värme
...och gemenskap och glädje.. Julen kan ju också väcka mycket känslor.. Helt plötsligt förväntas det att vi ska träffa en massa människor som vi inte brukar umgås med i vardagen och som vi kanske inte har så mycket gemensamt med.. en del kanske vi t.om har svårt för....Eller förväntas det att vi ska fara runt till hela släkten och kalasa... eller bjuda in alla de andra. Julen kan även vara tuff för dem som nyss har mist en anhörig eller separerat och då blir ännu mer påmind om den personens frånvaro... samt inte minst för dem som kanske av olika anledningar inte har så mycket anhöriga och kanske till och med är ensamma på Julen. Om detta handlar min Julsång b.la som ni snart ska få lyssna till när den är klar.

Det förväntas att vi ska må bra på Julen!
Inte minst kan julen vara tuff för att det förväntas att vi ska må bra och att allt ska vara frid och fröjd...just på Julen. Så därför vill jag idag påminna dig om att du faktiskt kan välja din Jul...lite mer som du vill ha den. Själv uttryckte jag min önskan om att ha en dag med lite mer vila... samt även med vänner.. det verkade passa de andra bra med.... När jag får den dagen ledig så kan jag njuta ännu mer av sällskapet de andra dagarna... Tänk vilken fin Jul de flesta skulle ha om de kunde kommunicera mer med varandra om vad de ville... för kanske är det så att vi ofta vill samma sak och att de flesta vill ta det lugnare på Julen!

Livet förändras och Jularna med!
Så i år kommer vi att fira Jul med Peters familj samt även en del med vänner och med stunder av vila. Det känns som en bra kombination och jag ser därmed fram emot en mysig Jul. Det hade självklart varit fint att träffa min syster och hälsa på min lilla mamma med men eftersom hon bor så långt borta och vi nu har sålt huset där jag brukade sova över samt att hon även är så glömsk så kändes det bättre att ta det efter Julen. Jag vet att hon är väl omhändertgen där hon är och mamma kommer ändå inte hålla reda på att det är Jul samt att min syster och barnbarn hälsar på henne. Ja livet förändras ju sakta och den nya situationen kan ju vara lika bra... så det känns skönt att bara bara i Mundekulla i Jul.

Skapa den Jul du vill ha!
Tag gärna en stund och fundera på hur din Jul kan bli lite mer som DU vill ha den... kanske kan du inte ändra på Allt men kanske behöver du inte heller hänga med på alla släktkalas om du inte vill...kanske kan du ta egna små stunder och läsa och vila... samt när du träffar olika människor i Jul, passa på att prata lite mer med dem som du verkligen trivs med och har något gemensamt med... samt inte minst alla härlig barn är ju fint att umgås med om de finns med i ditt Julfirande. kanske har du turen att omges med människor du verkligen trivs med ... samt att kunna ta det lungt med... då kan jag bara gratulera dig... passa på att njuta av det.

Har du några tankar om Julen så dela gärna med dej!

Dagens lucka är ej öppningsbar

Dagens lucka vill uppmana dej till att stanna upp.
Slappna av, blunda och ta några djupa andeltag.
Känn efter hur du vill att din jul ska vara i år
 Vilka steg kan du ta för att skapa Julen på det sättet?
Kanske vill du även få inte lite mer av julens budskap...
Att sjunga julsånger kan vara fint då.
Bjud in de andra till en sån stund..
...eller gå till julottan eller skapa din egen heliga Julestund
Lyssna till ditt hjärta!
Använd din vishet för att skapa en mysig jul
för dig och dina närmaste!

samt om Julen inte blir så lyckad...
eller som du vill att den ska vara 
Vet att Julen är snart förbi
Lvet ger dig nya Underbara möjligheter varje dag.

Allt gott till dej kära Gudinna!
Kram Anne Solveig1


Senaste vinnare i Julkalenderna är
Mia Ö som vunnit boken Kvinnocirkeln!
Lotta Guldbrand som vunnit Delfinhjärta!

meddela mig era adresser, här eller genom mailen anne@mundekulla.se4 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig Anne!! Vi har skapat många nya traditioner och försöker göra saker som känns bra i min lilla familj. Det är så skönt att lyssna till sitt eget hjärta. Att göra det som känns rätt för mig istället för att leva efter andras förväntningar och önskningar. Trots att det ibland knorras lite ; ).

  God Jul på er allesammans! Jag sitter in en liten affär och säljer eteriska oljor och underbara téer idag. Kul med egentid ; ).

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 2. Vad bra att ni skapat nya traditioner och tänker till om vad ni mår bra av... Ja man får nog ta att den kan knorras lite...men det är det ju värt. Vad mysigt det låter med den lilla butiken. Kram

  SvaraRadera
 3. Gudinnan får mitt hjärta att sjunga och jag flyger i frihet.

  Hon får mig att vilja skapa, måla, skriva dikter,sjunga, spela, dansa och sprida Kärlek.

  Hon ger Kärlek som värmer och en pirrande känsla av Glädje och Lycksalighet fortplantar sig i min kropp.

  Jag blir så Lycklig och börja TÄNKA:
  Hur kan jag behålla känslan för evigt?
  Hur kan jag dela med mig av den till alla underbara medsystrar?

  Tanken kom och känslan av Glädje försvann.
  Tanken och frågan: "hur kan jag"?
  tog bort känslan.

  Detta skulle jag ha lämnat över till Gudinnan. Det är hon som
  ger mig möjligheterna och i tysthet visar var och närjag kan utföra Mirakel.

  Jag släpper taget igen, tar emot utan motstånd i tystnad.
  Jag bara ÄR en stund i all enkelhet.

  Där är hon igen Gudinnan, nu känner jag glädjen, skapandet är tillbaka, KÄRLEKEN
  pulserar i mitt bröst. Den dansar och sjunger en sång om Lycksalighet.

  Jag känner då att visdomenen finns i enkelheten inom mig, i själva närvaron Här och NU.

  Genom min Glädje och Lycksalighet i Kärlek kan jag nu tända ljuset i mina medsystrar.

  Kärlek och Ljus från Inger M

  SvaraRadera
 4. Sååå vackert vist och kärleksfullt du skriver Inger... kan riktigt känna ljuset dina rader förmedlar...Du delar redan med dig.. du ger redan nu och här... Ja tänk så underbart våra liv kan vara när vi lyssnar till Gudinnan som finns inom oss och även omsluter oss...och lever i hennes kärlek och bara är och låter oss föras vidare där vi ska var och ge det vi ska ge... Varmt tack!

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig