måndag 19 december 2011

Julkalendern dag 19 - Kvinnocirklar!

Två fina Kvinnocirklar i Juletid!
Nu har jag fått uppleva två mysiga kvinnocirklar innan Julen. Igår träffades vi i kvinnocirkeln här i Mundekulla och i torsdags träffade jag min andra Kvinnocirkel i Kalmar. Båda dessa cirklar ger mig så mycket. Eftersom jag bor i i Mundekulla men även en del tid i Kalmar och på Öland så är det så fint att ha en kvinnocirkel på båda dessa ställen.

Sakta men säkert reser vi oss mer och mer.
Kvinnocirklarna är olika och samtalen och fokuset är lite olika beroende på att alla kvinnor är olika...men mycket är också samma då vi kvinnor ju har liknande utmaningar och längtan i livet. Det som sker i båda kvinnocirklarna är även att vi sakta men säkert reser oss upp och vågar säga ifrån mer och inspirerar varandra till att sätta gränser.. skapa det liv vi vill leva...ett arbete vi trivs med.. en god hälsa...goda relationer...och att mer och mer följa vårt Hjärta!!

Kvinnocirkeln och att följa sitt Hjärta!
Ja kanske det är det allra viktigaste som jag kan se sker i båda dessa cirklar. Vi stärkar varandra i att lyssna och känna efter vad vi vill i livet och att sedan ha tillit till det. I gruppen i Kalmar hade vi det temat i torsdags: Hur skulle ditt liv se ut om du följde ditt hjärta nu? En av kvinnorna i cirkeln i Kalmar har t.om precis startat ett eget projekt som hon kallar "Heartfulness".. där ska hon kommer ha kurser och utbildningar. Så bor du i Kalmar kan jag varmt rekommendera hennes 1:årskurs som börjar i febr/mars, där jag även är inbjuden att hålla en eftermiddag omkring kommuniktaion och samtalscirklar.

En annan sak som jag noterade i den cirkeln är att ibland har något skett i någon av kvinnornas liv som först har verkat lite utmanande..  hur ska det bli nu?... Men som sedan visat sig vara en välsignelse. Bara att vara med om och följa den processen ger mig tillit till att det som sker oss i livet oftast leder till något bättre för oss även om det kanske inte ser ut så i stunden.

I den andra cirkeln hade vi temat Tacksamhet.
.. det var också så fint att ta del av hur mycket positivt som skett i kvinnornas liv under året.. och hur vi alla hade vuxit ... någon som länge funderat på att byta arbete har plötsligt ett nytt arbete som hon trivs mycket bra med, någon annan har en mycket lugnare livssituation och någon har utvecklats jättemycket under året och varit med i flera tidningsreportage omkring det som hon brinner för... Ja det händer mycket under ett år.

Tradition att ses inför Julen
Det har blivit lite tradition i båda kvinnocirklarna att vi ses strax före jul för att ha en sista cirkel innan julen... Då brukar vi förutom att vi har en kvinnocirkel där vi delar med oss tankar....även duka upp till ett härligt gemensamt knytis med Julanknytning... dricka glögg umgås och prata... samt i Mundekulla brukar vi också sjunga julsånger då en av tjejerna är en duktig musiker... så det gjorde vi igår och det kändes så varmt och fint att sjunga tillsammans... samt att vi delade med oss tankar om julen och varför vi firar den och vad den betyder för oss.

En kvinnocirkel kan betyda så mycket i livet.
Ja jag säger det igen... En kvinnocirkel kan ge så mycket... och om du är sugen på att bjuda in till en kvinnocirkel i det nya året.. eller kanske gå med i en cirkel om det redan finns en i din närhet.. Då vill jag varm rekommendera dig att göra det... Öppna dagens lucka så har du chans att vinna något som kan ge dig inspiration på vägen.

Öppna luckan så kan du vinna!


Skriv en kommentar om du vill vinna idag...
 Berätta gärna varför .. eller skriv gärna en kommentar ändå om du kanske bara vill dela dina tankar !

6 kommentarer:

 1. Hej! Ja, jag vill gärna vinna den boken. Har ju tänkt och tänkt så länge på att starta en kvinnocirkel men inte kommit till skott... Det verkar vara så med mycket i mitt liv, motstånd att ta tag i saker.. Måste göra något åt det, och få lite fart på händelserna i mitt liv! Önskar alla en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 2. Har så mycket omkring mig ett tag här, så jag kände nog mest att jag behövde kika in här idag. För att landa lite en stund. Ser att jag missat en hel del.....

  Jösses, den här boken skulle gärna vilja vinna! Tror den skulle berika väldigt mycket.

  Nu ska jag ta och scrolla lite för jag var in som jättehastigast härom dagen och tyckte mig se att lyckans vind smekt min kind, eller?!?!...

  Ha det toppenfint och ta väl hand om dig!
  Kram från Mia

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du tänkt länge på att starta en kvinnocirkel... ja då tycker jag du ska göra det ...Ibland är det ju motstånd när man tar nya steg... men när man väl gjort det brukar det bli så bra.

  SvaraRadera
 4. Till Mia i rummet för välbefinnande.
  Ja det är ju mycket nu att stå i inför Julen men kul att du kikade in här i rummet...och det känns fint att kunna ge dig en julgåva då du berikat Gudinnerummet och mig så mycket. Kram

  SvaraRadera
 5. Boken är jättebra och så fin! Min kvinnocirkel består oftast av bara två personer men ibland är vi tre och oj, vad mycket vi lär oss i den. Om oss själva och om varandra.

  Mia Ö: Känn efter i hjärtat och ta sen steget om det är det du verkligen vill. Ibland räcker det att ta ett steg framvt mot en dröm för att sätta allt i rullning. Det måste inte vara perfekt. Det viktigaste är intentionen tycker jag. Lycka till!

  Kramar till er alla här inne och ha en riktigt God Jul,

  Karina

  PS: Vi har fått några små, små snöflingor ; ).

  SvaraRadera
 6. Ja vad bra att du säger det Karina... det kan ju räcka med att hitta en person till att starta kvinnocirkel med.. och så kommer det till fler och fler.. det är egentligen ett bra sätt att bygga upp en fin gemenskap på... och det måste inte och kan inte vara perfekt... vi är ju här för att lära och utvecklas...men det kan bli så braaa om vi tar det där första steget!

  Kul att mi har lite vitt med därnere..här är det med ett vitt puder som lyser upp...Kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig