torsdag 18 februari 2010

Utmaningen ledde till helande och ny kraft

Ja jag berättade ju igår om en utmaning
som kommit till mig under dagen. Jag försökte nå hon som hade väckt mina känslor så att vi kunde prata och reda ut det hela, men det gick bara inte. Antingen var det upptaget eller så var det en konstig signal. När det är så brukar det kännas som läge att vänta... samt att det är något som först ska falla på plats eller en insikt som ska komma först innan man samtalar.

Såg hur gamla mönster upprepar sig
Igår kväll när jag lade mig så kunde jag se att den här utmaningen och de känslor den väckte, påminde mig om liknande upplevelser i mitt liv. Jag kunde se hur jag hade skapat eller hamnat i vissa situationer eftersom jag inte trott att jag varit värd bättre och eftersom jag hade upplevt vissa situationer i min barndom och därmed trodde att det är så det ska vara.

Idag bad jag Helena om ett parsamtal
för att ännu mer upptäcka vad det handlade om. (Parsamtal går ju ut på att en person lyssnar och den andre personen pratar och tillåter sig att gå in i känslor och utrrycka dem) Jag gick in i den händelse som hade väckts och lät den leda mig tillbaka till barndomen och kunde se hur den här kvinnan hade tryckt på en knapp som bl.a handlade om min mamma. Jag gick in i upplevelsen och kom i kontakt med mycket starka känslor som jag tillät mig att släppa fram. Ungefär en timme höll vi faktiskt på och det kom även upp andra situationer som ville helas just nu och som inte hade just med den aktuella händeslen att göra men som påverkar mitt liv nu.

Det hade blivit fel bara
Efteråt kände jag mig stärkt och upplyft och lyfte luren för at ringa till hon som hade väckt detta, även om hon ju inte hade en aning om det. Det komiska var att det hade blivit ett fel som hon inte visste om och att hon med ville att vi självklart skulle ha det så som vi hade beslutat det. Så hon skulle ställa till rätta det som skett meddetsamma. det kändes som en lättnad.

Jag fick insikter och helade det som skulle helas
Så egentligen handlade mina känslor inte alls om henne... det var nog en mening med att jag inte fick tag i henne förrän idag. Därmed fick jag de insikter jag skulle ha och är glad att jag kunde komma i kontakt med alla känslor och hela en del som jag nu ser på lite nytt sätt. Kände att jag fick en ny kraft från dagens känsloutlevelse och nya insikter samt ny styrka . Jag känner även att jag utifrån de nya insikterna kommer att göra nya val i livet som gynnar mig mer...

När en känsla väcks är det en möjlighet att helas
Jag har märkt att när något väcks i mig så handlar det oftast om något djupare och om en situation från barndomen. När jag tillåter mig att gå in i känslan så kan det leda till att jag kan hela det som behövde helas. Så därmed borde vi ju vara mycket tacksamma när andra trycker på våre känsloknappar och hjälper oss ta fram i ljuset det som ska helas.

Vi drar till oss det som vi är vana vid
Jag tror också att vi drar till oss de livsupplevelser som stämmer med det vi är vana vid och har lärt oss när vi växte upp. Om ingen lyssnade eller respekterade oss så kanske vi drar till oss personer som inte lyssnar eller respekterar oss, för det är det vi är vana vid och känner oss trygga med. Men när vi inser att livet kan vara mycket mer och att vi är värda kärlek och respekt, då kan dra till oss nya sitatuationer som stämmer med det synsättet.

Mina insikter och mitt nya liv utifrån det
1 Jag samverkar med dem som det känns fullkomligt rätt med, som jag känner närhet till och känner mig trygg med och som lyfter fram det jag djupast vill uttrycka, samt lyssnar och stödjer mig i det jag vill utveckla i livet. Jag litar till min intuition.. då flyter det enkelt och lätt .

2. Jag har tillit till att jag enkelt och lätt kan föda fram mina projekt med njutning, glädje och i kärlek... och att människor välkomnar dem när de kommer ut i världen.

3. Det är tryggt att vara i min styrka och kommunicera ärligt hur jag tycker och tänker

Lejoninnan är på väg att vakna!

2 kommentarer:

  1. Precis vad jag behövde höra idag!
    Verkligen. Tack för att du delar med dig av dina insikter och erfarenheter!

    Ingrid (Kokkovirsi)

    SvaraRadera
  2. Härligt Ingrid ... Tack för dina positiva kommentarer

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig