torsdag 25 februari 2010

Gudinnerummet och mitt skrivande


Jag älskar att skriva i Gudinnerummet!
De senaste dagarnas inlägg från både mig själv och er har väckt ytterligare tankar. Först och främst har jag insett att jag verkligen älskar att skriva här och att jag troligen kommer att fortsätta med det länge till. Det andra jag insett är att ni har så mycket att ge också och att det skulle vara inspirerande med ett forum där vi även kan dela tankar och stärka varandra ännu mer. Så jag funderar vidare på det och låter den tanken gro ett tag för jag tror inte på att skynda fram saker för mycket.

Hur jag skriver är min stora frihet!
När jag startade bloggen gjorde jag det ju för min skull… för att jag skulle få uttrycka mina tankar helt fritt och uttrycka det där som finns djupt inne i mig utan någon annan att ta hänsyn till. Det är och har varit underbart. Det jag upptäckte var att andra med blev inspirerade av det jag skrev samt av de ämnen jag tar upp och då har det gett mig dubbel glädje att skriva här. Jag har också känt att det finns så många underbara kvinnor och Gudinnesystrar som delar mycket av mina värderingar och tankar och det har stärkt mig i att det vi tänker och känner är viktigt och ska lyftas fram ännu mer.

Att lyssna till andra och till mig själv
Jag fick en kommentar från en väninna som väckte funderingen om att kunna uttrycka mig lite kortare ibland. En annan kvinna skrev då att hon tyckte mycket om att jag skrev precis på det sätt som jag gjorde. Dessa inlägg speglade två synsätt jag själv har och fick mig att tänka till om hur JAG egentligen vill skriva. Jag har själv tyckt att mina inlägg skulle kunna var lite kortare ibland så jag kan känna igen mig i den tanken. Samtidigt är det enklare att få fram på ett djupare sätt, det jag vill säga när jag skriver lite mer utförligt. Det är ungefär som med ett föredrag. Det är enklare att förbereda ett föredrag på en timme än det är att förbereda ett föredrag på 10 minuter och ändå få med det som är viktigt. Men att uttrycka sig kort men ändå tydligt är en konst väl värd att träna på som man kan ha mycket nytta av.

Blev mer stärkt i det jag vill
När jag nu fick en anledning att tänka mer på det så insåg jag att jag skriver ändå gärna lite längre inlägg för jag vill hellre kunna uttrycka det jag menar på ett djupare sätt. När jag har tid och lust brukar jag ändå korta ned det jag skrivit lite för att få fram kärnan mer tydligt. Jag tänker även att jag skriver lite som i bokform och kanske kommer delar av Gudinnerummet att komma ut i bokform vilket några har föreslagit. Just nu är det mitt stora privilegie att få skriva och uttrycka mig så som jag älskar ... utan att anpassa mig för mycket....

Så tack för goda tankar som gynnar Gudinnerummet och mej och som fått mig att tänka till lite mer hur jag tänker och känner. Anne

6 kommentarer:

 1. Camilla här...

  Hej igen Anne och alla ni andra fantastiska Gudinnor! Trevligt att göra er bekantskap med!

  Anne, tycker absolut du ska fortsätta skriva precis så som du vill och så som känns berikande och viktigt för dig! Kan bara hålla med om att ibland behöver man utöka texten för att känna att man får fram allt det man vill förmedla på rätt sätt.

  Det här är din blogg och vi andra har fått privilegiet att få dela dina innersta tankar :) Krävs mkt mod för att dela med sig så som du gör! Tack för det!

  Du hade funderingar på hur ett forum eller kvinnocirkel skulle kunna funka på nätet... du nämnde bl.a Facebook och ngt mer...
  Tänkte föreslå att du kunde kolla upp forumsajten 'ifokus' där finns massor av sajter med intressanta ämnen och funkar ju som ett forum för direktkommunikation av medlemmar. Värt att kika lite på iaf :)

  Kram från Camilla A

  SvaraRadera
 2. Tack Millis Fillis... (jag gillar att kalla dig så ibland)... Kul att du med tittar in här lite även om du mest bor på facebook vad jag förstår.. men här är det lite mer lugnt och vilsamt... Tack för värmande och stärkande tankar.. jag ska kolla upp det där du nämnde, bra att få tips. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Tror kanske du föväxlar mig med någon annan Camilla :) Men det är trevligt att få smeknamn ändå ;)

  Camilla Alisander-Andersson

  SvaraRadera
 4. Hi hi... så det kan bli.... Vad sägs om smeknamnet Millis Fillis Vanillis... Ja det var en annan Camilla som jag hade kontakt med i går och som är lite som en syster... Men vad roligt att det var du igen Camilla A som hörde av dig... Då vill jag rikta tacket till dig.

  SvaraRadera
 5. Haha! Tack själv! Sött smeknamn :) Kärt barn har ju många såna sägs det ju... Kanske också kan skicka med en bild så man känner igen varann här inne om jag kan lista ut hur man gör... eller kanske skriva med en annan signatur... ska fundera ut något bra :)

  SvaraRadera
 6. Jag tror man kan ha typ ett googlekonto med bild.. om man inte själv har en blogg... kanske någon annan vet...roligt att få lite mer kontakt med dig hur som helst Camilla... Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig