söndag 21 februari 2010

Sunday spirit inspiration


Denna Gudinnestatyett köpte jag i Afrika
Hon håller i en kruka med vatten och är en havets Gudinna som helar. Nu har hon en hedersplats i Villa Solhem i den stora meditationssalen.

“How might your life have been different, if, deep within,
you carried an image of the Great Mother?
And, when things seemed very, very bad,
you could imagine that you were sitting in the lap of the Goddess,
held tightly…
embraced, at last
And, that you could hear her saying to you,
“I love you…I love you and I need you to bring forth your self.”

~Judith Duerk, Circle of Stones

Vi har just haft en stillsam Gudinnestund
Jag och Helena och Mona har börjat träffas på Söndagarna för en liten andlig stilla stund. Idag började vi med att dansa och mjuka upp kroppen lite sen vägledde jag en ljusmeditation och efter det drog vi varsitt kort med ett fint budskap. Vi hade en liten kvinnocirkel där vi delade med oss av det budskap som vi fått till oss, vilket var mycket inspirerande och träffande för var och en av oss. Slutligen sjöng vi tillsammans. Vilket fint sätt det är att inleda Söndagarna på....

Att fylla på är så viktigtför att kunna ge
Under meditationen kom budskapet till mig att det är så viktigt att fylla på och att Söndaggen är en bra dag för det. För att kunna ge så måste jag ha något sant och värdefullt att ge och det får jag genom att stilla mig lyssna inåt och få andlig inspiration. Som Helena sa också att det här med att väcka det feminina är inget som kan stressas fram det måste ske i sin egen takt och i en balans mellan att vila och fylla på och stärka oss, vila i Gudinnan, vila i det feminina och sedan ge ut av henne genom att vara dem vi är och stråla ut Gudinnan från vårt inre. Vi kan även dela med oss hennes budskap på det sätt som passar oss, kanske genom att sjunga, skriva, måla , leda kurser eller det som du älskar.

Gudinnan och det feminina
Det känns mer och mer självklart för mig att säga Gudinnan och "henne" om det gudomliga. Det händer så mycket i vår tid nu som har att göra med att väcka Gudinnan och det feminina både i män och kvinnor. Samt att leva i närhet, harmoni, kärlek och respekt för Moder Jord och alla andra levande varelser. Det som Dale Allen säger i filmsnutten i ett tidigare inlägg är att vi behöver få balans igen på hjärnhalvorna. Den vänstra har styrt för mycket och när vi stänger av oss från vår intuition, vår känsla och vår kreativitet och det feminina så mår varken vi eller Jorden bra. Även många fina män känner detta och vill ha mer kontakt med sin feminina sida.

Här kommer även lite inspiration från ACIM
You who are part of the Godess it not at home except in her peace.
You can indeed depart in peace because I love you as I have loved myself. You go with my blessing and for my blessing. Hold it and share it, that it may always be ours. I place the peace of the Godess in your heart and in your hands to hold and share. The heart is pure to hold it and the hands are strong to give it. ACIM feminine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig