tisdag 23 februari 2010

Jag längtar efter mer kommunikation med er

Nu längtar jag efter mer kommunikation med er!
Be om det du vill ... finns det en livsregel som säger så jag provar det. Den senaste tiden har jag känt att jag vill veta mer hur ni tänker om det jag skriver. Det känns som att det är dags att på något sätt kommunicera lite mer om ämnen som självkänsla, det feminina, att vara dem vi är, älska oss själva, Gudinnan, Moder Jord m.m samt att ni även genom kommentarerna kan stärka och inspirera varandra.

Så jag skulle helt enkelt vilja be er
att ge lite mer gensvar på det jag skriver. (en del gör det redan) Ibland kan det räcka med - typ -härligt, så känner jag med... eller -jag tänker lite såhär istället.... eller -det där gav mig inspiration... eller att du tipsar om något som du känner är viktigt .... Det känns som jag just nu behöver lite mer gensvar för att känna att bloggen fyller ett syfte... annars kanske det är meningen att den ska vila lite och att jag ska lägga energin på andra saker en tid.

Jag vill att ni ändå ska veta att jag är så tacksam
för de positiva och kloka kommentarer och fina mail jag fått hittills genom Gudinnerummet. De har betytt så mycket och ni har alla varit en mycket viktig del av mitt liv. Ni som inte har kommenterat har också betytt så mycket bara genom att ni har valt att gå in här och läsa det jag skriver för jag kan ju se genom min räknare att ni har varit här även om jag inte vet vilka ni är.

Det har stärkt mig mycket
i att känna att det jag delar med mig kan betyda mycket för andra och att veta att jag delar mina värderingar med många av er. Jag är så otroligt tacksam för alla som har skrivit och en del av er skriver ju ofta kommentrer med samt jättefina mail och det betyder mycket. Men jag kan ju se att det är ännu fler som är inne och tittar på gudinnerumet. Jag vill bara att du ska veta att dina tankar och din feedback är viktig för mig och viktig för att gudinnerumet ska leva vidare och kanske utvecklas till ett forum där du kan dela dina tankar med. Du är viktig helt enkelt.

Det skulle vara kul att få lite fler kommentarer
.... det skulle ge mig mer inspiration att skriva och känna ännu mer tydligt att det jag delar med mig betyder något eller väcker dina tankar.... Jag vill att du ska veta att du betyder något för mig och för de andra kvinnorna som tittar in är och att dina tankar och ditt gensvar är viktigt. Så nu säger jag bara hur jag känner det så får vi se vart det leder....

Vad vill du att jag ska fokusera på i Gudinnerummet just nu
Kanske har du även några speciella ämnen som du gärna vill att jag ska ta upp i Gudinnerummet. Då kan du också be om det för det känns ju kul att i den mån jag kan, tillmötesgå det.

Stor kram kära Syster-Gudinnor... ni är underbara och jag är så tacksam för den tid jag har spenderat med er hittills här i Gudinnerummet... Anne


En ros till dig kära syster.10 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag blev glad för infon om kvinnohistoria, för jag läste det i våras på Lunds universitet. Tyvärr fick jag då veta hur pass lite kvinnor nämns i historien, eftersom historieskrivarna mestadels var män (undantag finnes). Och utan nedtecknade källor, inga historieböcker. Arkeologin tar upp det här bästa, om moderjordkulter och Venus och det där runt 30 000 f Kr, men tyvärr gör inte nutidshistoria det... Kvinnorna är komiskt nog helt bortglömda. Som vi inte för historien framåt, år efter år?

  Det fanns lite om man efterfrågade, och så fanns där ett stycke om kvinnor, "Så tyckte männen om kvinnorna"... men det är inte jag intresserad av. Jag vill ju veta vad mina medsystrar varit med om, århundradena före mig. Hur var det att ha mens? Barnafödsel? Kärlek? Osv...

  Mer sådant efterfrågar jag :) får väl rota i det själv antar jag, men det är inte så tråkigt heller. Indiana Jones!

  Nu blev det mycket text, men öppnade korken på flaskan visst... tråkigt att inte dela med sig, om jag hade skickat mail alltså.

  Återkommer med mer info om kvinnor i historien! Har en bunt papper hemma om sibyllor i antikens Grekland (dåtidens häxor) och romerska mödrarnas styrka... =)

  Kram!

  Ingrid (Kokkovirsi)

  SvaraRadera
 2. Tack Ingrdid
  Jättekul att du delar med dig här så att andra kan läsa också... Vad spännande att läsa kvinnohistoria men kanske lite deprimerande också.. när det inte finns så mycket.... Men vi får hjälpas åt att rota fram det.. härligt att du med vill det och jag ska skriva mer om det jag vet nu.. blev inspirerad av dig... kram, Anne

  SvaraRadera
 3. Hej Anne!

  Om du bara visste hur länge jag tänkt att skriva till dig! Men nu när jag läste dina tankar och längtan efter mera kontakt så kände jag att nu var det äntligen dax :) Allt sker när tiden är mogen... och nu har det mognat klart hos mig :)

  Camilla Alisander-Andersson heter jag och jag har följt din blogg ända sen du startade Gudinneskolan, innan jul!
  Kan inte riktigt uttrycka i en kort kommentar här hur mycket det betytt för mig att läsa här,men jag vill att du ska veta att du varit och är, en stor inpirationskälla och ett ljus för mig! Ser fram emot varje dag att läsa vad du skriver och jag kan bara beskriva det som att dina ord och tankar gått rakt in i hjärtat! Tusen tack för det! :)

  Vill skriva ett längre brev till dig där jag kunde presentera mig lite närmre, men jag vet inte riktigt vilken mail jag kunde skicka till..?

  Tycker att din idé om att kanske skapa ett forum där man kunde mer direkt byta tankar och erfarenheter med varandra och kanske t.o.m ha en kvinnocirkel interaktivt via nätet är fullkomligt strålande! Kanonide! Har också en del idéer och funderingar som kanske kunde vara till hjälp och nytta :)

  Tack igen för du finns fantastiska Anne och för det otroligt fina jobb och all tid du lägger ner här för våran skull!! :)

  Vi hörs igen!

  Varma hälsningar

  Camilla

  SvaraRadera
 4. Anne det är jättefint det du skriver, fortsätt! Men ibland kan du kanske utmana dig själv och fokusera på lite mindre text, att använda mindre ord men få fram innehållet ändå. Det är lättare att läsa om det inte är för mkt text. Din blogg har en viktig funktion för mig!!! Tack du kära ljusgudinna!

  Stor kram Erika

  SvaraRadera
 5. Tack kära Camilla

  Det värmer mitt hjärta verkligen ... och det känns jättefint för mig att veta att du finns med. Kul att du bejakar idén med ett forum... det är nog dags för det nu.. och jättekul om du vill vara med där... kram Anne

  SvaraRadera
 6. Tack kära Erika
  du eldens Gudinna... Det känns bra det du säger att träna på att använda mindre ord och ibland upprepar jag mig med så bra tanke... kram Anne

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen en jättefin blogg du har Anne och jag skriver ganska ofta. Jag skulle jättegärna vilja vara med i ett forum och jag har faktiskt redan varit det när jag gick en äxkurs för några år sedan. Det var jättegivande och smidigt för hon som ledde gruppen skapade en grupp/ett forum på msn. jag vet inte hur det funkar men hon lade upp artiklar/sidor med information och samtidigt kunde alla skapa trådar att diskutera olika ämnen i.

  Här på bloggen tycker jag att det är lite bökigt för man måste skriva så kort och sen är det knepigt att minnas på vilket inlägg man har svarat. Eller man... jag, Gudinnan ; ).

  Det vore fantastiskt att få del av alla er andras visdom känner i alla fall jag.

  Varma kramar till er alla,
  Karina

  SvaraRadera
 8. Tack kära Gudinnesyster Anne!

  Du är och har varit en viktig inspirationskälla för mig som jag skrivit om många gånger till dig.
  Fortsätt att skriva så länge som du själv finner nöje i det skrivna ordet och budskapet.
  Du har bl.a inspirerat mig att själv starta upp en egen kvinnocirkel. Och även en blogg, något som jag tycker är jätteroligt idag att jobba med och utveckla.
  Men jag skriver mest för mitt eget nöjes skull.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Tack !
  Vad underbart att höra att jag inspirerat dig till både blogg och kvinnocirkel.. jo jag älskar att skriva i bloggen för min egen skull men ibland får jag lust att veta vad andra tänker... kram Anne

  SvaraRadera
 10. Tack Karina också ...
  Kul att du bejakar min idé med ett forum... jag tror det tar ett tag att kolla upp och fundera på vilka möjligheter som är bäst och som känns tryggt och bra att diskutera i. Tack för tipset... varm kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig