onsdag 17 februari 2010

Underbara stunder, flyt och utmaningar

Tisdag - en fin dag med riktigt flyt
Igår kändes det som att ända från morgonen så var det ett flöde i allting... Vi hade ett gäng trevliga konferensgäster och tack vare att de var här så blev det flera mysiga fikastunder som vi passade på att också utnyttja. I cafét var det tända ljus och brasa som brann och en positiv glad energi efter konferensgästerna som nästan bara var kvinnor. De skrattade mycket och uttryckte att de var så positiva till Mundekulla och till den goda maten, det vänliga bemötandet och den vackra miljön. Vi åt jättegod mat, Mundekullas vegetariska lasagne och till eftermiddagsfika fick vi Lindas goda Morotskaka som var fantastiskt vackert garnerad.

Boken närmar sig tryckning
Jag fick också äntligen hela boken av Susanne som nu har lagt in texten i bokform. Det närmar sig att trycka och det känns fint. Jag fick även ett fint mail från en kvinna som skrev så fint om min blogg och hur hon uppskattde den, det värmde mig.. Vi hade även ett mycket bra cirkelsamtal om hur vi nu kan se att Mundekulla kan vidareutvecklas på ett sätt där vi kan satsa mer på det som är vår uppgift.

Onsdag - en fin dag till i kvinnoanda
- Välkomna till Mundekulla Gudinnecenter sa jag till Mona och Helena när de anlände för den dagliga samlingen och meditationsstunden. Sedan satte jag på en härlig låt med Kirtana som vi dansade till för att mjuka upp kroppen. Efter det blev det meditation och vi drog varsitt kort med ett fint budskap till oss. Mona fick Gaia och det handlade om Moder Jord och vår relation till henne. Jag hade planerat att just prata om kvinnofestivalen med dem idag så det passade bra då Kvinnan och Moder Jord är lite av temat för årets festival. Vi delade tankar med varandra i en cirkel och sen tittade vi på en inspirerande filmsnutt som jag ska visa er också senare.

Utmaningen
Kom när jag upptäckte att en överenskommelse som jag hade med någon inte blivit så som vi hade beslutat. Jag märkte hur jag fick en klump i magen och blev arg och ledsen först. Beslutade mig för att titta på om det var en konstruktiv reaktion och insåg meddetsama att jag istället kunde välja att vara kvar i min styrka och säga hur jag tänkte och kände. Märkte att det kändes lättare sagt än gjort och att det fanns mycket rädsla för att stå upp för det jag känner är rätt.. rädsla för att såra någon annan ... för konflikt... för att välja fel m.m. Pratade med Helena och Mona om att vi nog är många kvinnor som inte säger något när vi inte är nöjda med något för att vi är så inkännande i andra och inte vill såra dem... samt för att vi är rädda för konflikter m.m.

Jag vill vara i min Lejoninne-energi
Jag insåg när jag tittade på situationen .. Att det här egentligen var ett utmärkt tillfälle att träna mig på att vara i min Lejoninne-energi, att vara i min styrka och stå upp och säga hur jag ville ha det- lugnt, rakt och kärleksfullt - utifrån det vi redan hade beslutat. Det kändes som att det skulle kunna vara just så enkelt men det var ändå inte det så jag ska se lite djupare på vad det handlar om.

Vi hade en jättemysig kvinno-fikastund
på eftermiddagen, jag Helena och Mona då vi pratade om Kvinnor och kvinnors kroppar och hur vi påverkas av andra och vad som är naturligt och inte. Vi hade tittat på en liten filmsnutt till på eftermiddagen där en kvinna berättade hur grottan förr var en symbol för kvinnans sköte som man såg som något heligt där livet föddes och dit man återvände vid livets slut... Det var en äldre underbar kvinna som pratade och vi satt sedan länge och pratade om kvinnor, Moder Jord och hur viktigt det är för oss kvinnor att inse vår sanna historia och att det under en mycket lång tid var Gudinnan som vördades och att det då fanns en mycket större respekt för naturen och allt levande samt respekt för kvinnan.

Det feminina i mannen vaknar också
Vi pratade också om att det finns så många fina män som också vill komma mer i kontakt med sin feminina sida och hur viktigt det är att inse att både män och kvinnor behöver få stöd i att utveckla sin feminina sida då den vänstra hjärnhalvan har fått styra alltför mycket en lång tid nu.

Jag vill kunna vara kvar i min styrka
Vi pratade också om att vi kvinnor behöver våga vara i vår styrka och stå upp för vår sanning på ett enkelt och rakt sätt med kärlek. Jag känner nu vid dagens slut att även om det var så mycket positivt som skedde idag så fanns ändå det här andra med också. jag vill sluta låta det som sker i min yttre värd, påverka mig så mycket... jag ska se på det i ett djupare perspektiv och se vad jag kan lära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig