tisdag 2 februari 2010

Do what you love!

The biggest mistake people make in life is not
making a living at doing what they most enjoy.

- Malcolm S. Forbes (1919-1990)

Hittade det här citatet överst på en väns hemsida...

En lägre stilla morgonstund
Jag har börjat ha lite längre stunder med meditation och stilla funderingar på morgonen och märker hur det ger mig en djupare harmoni. I morse när jag satt i sängen och tittade på ett ljus kom det en massa bra tankar. Därmed insåg jag att ibland är det bättre att lyssna till dem än att skjuta undan dem eller få tyst på dem för att jag tycker att jag ska meditera.

En del tankar återkommer tills vi har tagit tag i dem
En vis lärare som jag brukade lyssna till för några år sedan pratade mycket om att "setting your life right" Att vi behöver ställa till rätta det som är fel i vårt liv också för att verkligen kunna gå djupare och meditera... att andlighet handlar även om att ta de steg som vi känner är rätt för oss. En anledning till att vi inte alltid gör det är ju rädsla och vi behöver våga gå emot den rädslan och inse att det finns inget att vara rädd för och att en förändring kan leda till något mycket positivt.. det är att växa och det är ju andligt. Ofta är det ju samma tankar som kommer upp inom oss och samma " problem" men tankarna vill ju något gott.... Det är dags att lyssna till dem och handla på dem.

Jag har lärt mig mycket
Det jag funderade på i morse är att Jag känner mig redo att släppa en stor del av det ansvar jag har axlat när det gäller att driva en kursgård. Jag har lärt mig det jag skulle i den fasen av att driva själva kursgården. Jag har blivit starkare då det funnits utmaningar, jag har växt genom att jag har mött så mycket underbara människor och tagit del av andra kursledare och deras kunskap och visdom. Jag har upplevet mycket glädje i att bygga upp och utvecka denna verksamhet... glädje i att kunna förverkliga en dröm

Nu vill jag gå djupare
Det finns nya uppgifter nu som nu väntar just mig och där just jag har något att ge. Det är något nytt som pockar på... Nu vill jag gå djupare, jag vill uttrycka mig och mina unika gåvor. Leda kurser och retreater, ha min Kvinnofestival m.m. Jag vill i tillit släppa vissa uppgifter till andra Just nu är det redan andra som har tagit över mycket av det jag har sysslat med men jag skulle vilja släppa ännu mer... Kunna fokusera mer helt på det som jag känner är min uppgift nu... Ja kanske känner ni igen er..... jag får väl ha lite tålamod också men jag är definitivt på väg.

Imorse tog jag ett kort
Där stod det "A NEW BEGINNING"
Ja så är det verkligen jag känner det i hela mig... det går bara inte att vara kvar i det gamla längre.... hur det nya ska se ut vet jag inte helt säkert men "I'm digging deeper" och jag vill verkligen göra som det står i citatet överst..."making a living of what I most enjoy now" Jag har ju gjort det i och med att vi byggde upp kursgården... men varje fas i livet har sin tid.

6 kommentarer:

 1. Å, det måste kännas underbart att komma till insikt och känna att man är färdig med ett hett efterlängtat mål och kunna släppa det och gå vidare.

  Lycka till på resan

  SvaraRadera
 2. Tack för dina positiva tankar som fick mig att ännu mer se det som att det ju är uderbart.. men det har också varit en process och det är inte så helt enkelt att släppa det man länge fokuserat på... men i det här fallet vill jag ju gärna att kursgården finns och jag kan använda den... men inte själv ha så mycket huvudansvar för driften... kram Anne

  SvaraRadera
 3. Vad underbart att vänta in och ta emot denna nya fas. Vad härligt!! Njut av det, även om det säkert är lite obekvämt/ovant ibland. Lat det bara ske i sin egen takt sa blir det jättebra. Det behöver inte vara läskigt : ).

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Tack Karina

  Det är sant att det behöver ske i isn egen takt...Ja det är underbart med nya faser... det är mellanfasen som kan vara lite tuff ibland menjag anar det nya... kram Anne

  SvaraRadera
 5. Jag vet vad du menar med mellanfas. De är inte lätta... Det nya kommer precis på rätt tidpunkt för dig. När allt har fallit på plats : ). Vad spännande!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Ja visst det är det... och det är bra att bli påmind om att det härliga väntar

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig