onsdag 3 februari 2010

"I could se peace instead of this"

Ja detta är dagens övning i ACIM... En bra övning som fick mej att ändra min syn på vissa händelser och situationer idag och välja att se dem på ett annat sätt. Sinnet rusar ju så lätt iväg och ser det värsta och förväntar sig det värsta, oroar sig eller skapar rädsla. Då är det bra att påminna sig om att vi kan välja att se och uppleva frid istället. För att kunna göra det är det dock bra att ha lite stilla stunder eller meditationer där vi kommer i kontakt med den inre friden. Då blir det enklare att hitta tillbaka till den sedan i vardagen.

I could see peace in this situation instead of what I now see in it. ACIM

Ja så säger ACIM att vi kan tänka när något sker som skapar oro, rädsla, frustration m.m. Det fungerar faktiskt även om det inte alltid är helt enkelt att vända på vissa tankar. Men när vi inser att de tankar vi tänker, som skapar oro, inte är sanna då blir det enklare att vända på dem med. Det känns ju mycket bättre att uppleva frid... vi slappnar av och kan njuta mer av stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig