söndag 28 februari 2010

Sunday spirit inspiration - Peace Pilgrim


Målning av Lisette Therner
I have a dream - just to be
I morse när jag satt och mediterade och läste ACIM fick jag plötsligt en underbar känsla av hur det skulle kunna kännas att vandra omkring i den här världen och bara vara... samt att bara vara i frid, harmoni och kärlek... Inte behöva tänka på en massa praktiska saker och fundera ut lösningar på saker och ting utan att bara vara med människor i kärlek. Ja jag kan ju inte beskriva en upplevelse men kanske kan du känna igen något av det jag säger.

Det finns lite annat jag vill göra med...
Men först har jag lite andra projekt som jag vill göra i den här världen, men en dag kanske jag bara vill vara och har möjlighet till det... (såg nu en komisk bild av mig själv liggande i en säng på långvården... hi hi... men det var inte riktigt så jag tänkte även om man nog kan vara lycklig där med) nej jag tänkte ju att jag skulle vara fullkomligt frisk och vandra omkring på ängarna och bara njuta och sprida positiva tankar och kärlek... ja ungefär så...

Peace Pilgrim
Är en kvinna som inspirerat mig mycket. Hon fick en vision av att gå ut i världen och vara en pilgrim för fred. Därmed gjorde hon sig av med alla ägodelar och ägde endast det hon hade på sig vilket bland annat var en T-shirt där det stod Pilgrim for peace. Hon berättar om hur fri och lycklig hon kände sig när hon hade gjort sig av med alla ägodelar och vandrade ut i världen i tillit. Hon levde verkligen i tillit och spred budskapet om fred genom att bara vara den hon var och hon fick det hon behövde utmed vägen. Det finns även en bok om hennes liv som är mycket inspirerande.

Så här säger några om henne
"She, to me, is the epitome of a focused life. I call her the 20th Century St. Francis of Assisi."

"She was the living demonstration of the potential that can be unleashed when one is fully engaged in what they believe is the most important thing in the world"

"I didn't see her as an evangelist - but by her own life and demonstration, she inspired people."
"She had perfect protection all those years, all that time. A woman walking through the desert at night, through the slums of cities - imagine, a woman!"
Gudinnerummet skänker 4 häften "Steg mot inre frid"
Vi har fått små inspirerande häften om Peace Pilgrim och hennes tankar av Ami Hedberg som varit med och översatt dem till svenska. Därmed vill jag skänka bort några sådana till er som är intresserade. De är i fickformat (10,5 X 15 cm) och på 36 sidor, lagom att ha med sig och läsa lite i då och då. Vill du ha ett häfte ? Meddela mig i kommentaren och maila sedan din adress till mig. (eller om du hellre vill kan du skriva adressen i kommentaren med) De 4 första som hör av sig innan tisdag får detta lilla häfte som en gåva från Gudinnan. Maila till anne@mundekulla.se
Vill du ha ett litet fint häfte av Peace Pilgrim
(10,5 X 15 cm och på 36 sidor) så tillhandahåller Ami Hedberg dem. Hon är en äldre trevlig dam som har varit med och översatt dessa häften till svenska. Ring henne . 031-40 58 25 så tror jag hon gärna skickar ett till dig.. vet inte om hon ens tar betalt.. fråga och ge en slant till porto hur som helst..

Ha en underbar söndag, vila och njut och vet att den tiden har du igen. När du får en djup vila samlar du kraft och ny inspiration inför veckan.

Läs mer om Peace Pilgrim: http://www.peacepilgrim.com/

9 kommentarer:

 1. Hej Anne
  Tack för alla kloka ord du skriver, jag blir alltid glad när jag varit inne i Gudinnerummet :-)

  Skulle gärna ta del av ett häfte med Peace Pilgrim, det låter spännande och inspirerande.
  Mvh Kicki
  Min mail: kicki@sporda.biggnet.se

  SvaraRadera
 2. Tack Kicki, det var roligt att höra...
  Kul att du vill ha häftet då ska jag skicka det till dig...kram Anne

  SvaraRadera
 3. Hej Anne! Som alltid skriver du väldigt visa ord (även om jag bara smyger omkring här inne lite). Skulle gärna ha ett av häftena eftersom jag blev nyfiken. Tanken på a tt göra som Peace Pilgrim gjorde provocerar mig och jag vill ta reda på varför!

  SvaraRadera
 4. Hej

  Jag är ofta inne och läser dina inlägg och blir så inpirerad av det du skriver.

  De ska visst göra pilgrimsleder här i krokarna jag bor och jag följer det med spänning.


  Finns det häfte över så tar jag gärna emot ett.

  Mvh Ankie Hansson
  Flygarvägen 38
  34140 Ljungby

  SvaraRadera
 5. Kul att ni vill ha häftet då ska jag skicka det till er..

  Anna kan du meddela din adress antingen på mail anne@mundekulla.se
  eller i kommentaren här... Anne

  SvaraRadera
 6. hej Anne,
  igår fick jag möjlighet att öva mig på att ta en extra funderare innan jag säger ja eller nej.

  När jag läste ditt inlägg om Peace pilgrim och boken så var jag snabbt inne och började skriva till dig om att jag var intresserad av att ta del av häftet, men jag kände att det jag skrev inte flöt på bra och jag stannade upp och kände efter i mig själv om jag verkligen ville ha detta häfte och nej det ville jag inte.

  Jag stängde ner sidan och gick in och kikade lite på hemsidan där det stod om henne. Läste igenom lite och kände att det här inte alls var för mig - just nu !
  Det var skönt att kunna känna att det var ok att säga nej till detta erbjudande och jag hoppas att de som verkligen behöver ta del av det får möjlighet.

  Det var en lärdom som jag kunde ta till mig och som jag mår bra av idag ! Ett steg i rätt riktning.

  Läste att du skall ha en helg 19-21 mars och jag hade så gärna velat komma men just den helgen har jag fullt upp på jobbet och kan inte ta mig ledigt som det ser ut nu. Ser fram emot ett besök vid något annat tillfälle.

  kram Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Vad bra att du lyssnade in Lisbeth för vi har ju så olika behov och det är lätt att lockas att säga jag tack till ett erbjudande... men det är ju bättre att de som kan ha glädje av den nu får den... och nu är det 4 stycken som jag ska skicka till... kram Anne

  SvaraRadera
 8. Hej och vilken trevlig och inspirerande blogg du har. Vore jättetrevligt att ta del utav häftet "steg mot inre fred".
  Jar var på ett givande fikaträff igår em då det var en person som talade om inre frid och hur man kan försöka nå inre frid. Mycket spännande och så viktigt för alla att känna.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 9. Hej Pernilla!

  Javisst är det viktigt med inre frid och yttre fred och de hänger ju samman. Ring gärna Ami Hedberg, tel 031-40 58 25 , så skickar hon den nog gärna till dig..hon vill sprida dessa häften och har sagt att jag kan hänvisa till henne. Fråga om hon vill ha betalt .. annars kan du ge henne en slant för porto m.m... hon är en äldre trevlig dam som ger ut detta ideellt... Lycka till.kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig