onsdag 24 februari 2010

Gudinnans rum och Kvinnoforum

Gudinnan viskade till mig i morse
att det här rummet är hennes och att hon kommer att tala om för mig hur länge jag ska skriva här och troligen så blir det väl så länge det fyller en funktion och känns rätt. Det kändes mycket fint ändå att få lite kommentarer på inlägget igår och det är fint att bara veta att ni finns och vilka ni är som läser bloggen och vad det ger er.

Ett forum känns bra med
Gudinnan viskade att ett forum ändå är en mycket bra idé där vi kan dela mer tankar med varandra... och där vi kan stödja och inspirera varandra. Så jag ska tänka vidare på hur det bäst kan fungera.

Det är dags att leva Gudinnan!
... det är dags att vi står upp för det goda vi tror på och därmed blir en viktig del i att skapa en ny värld. Vi behöver inse att det är tryggt att säga vad vi tänker .. att det är tryggt att agera för det goda även om andra inte tycker som vi. Genom att stärka varandra och veta att vi har varandra i ryggen så blir det enklare.

Kvinnocirkel på nätet
Hur kan forumet se ut? Kanske har du förslag eller önskningar om hur ett kvinnoforum kunde se ut? Ska det bara en blogg? eller på facebook eller kanske båda delar... Vi kunde ta upp olika ämnen och de som har tankar om just det ämnet kunde dela med sig det. Att det skulle fungera som en kvinnocirkel men på nätet. samt att vi även kunde stödja varandra på olika sätt. Det viktiga är att allas tankar blir respekterade .. att det finns respekt och kärlek för varandra och att att alla skriver utifrån sig själva.. så som en kvinnocirkel fungerar.

Gudinnerummet finns ändå kvar
Gudinnerummet skulle ändå finnas kvar och ta upp ämnen som ligger mig nära om hjärtat och som jag brukar ta upp här... Gudinnan.. Gudinnans historia... andlighet.. det feminina... att älska sig själv m.m. En del av er kanske bara vill gå in här och läsa och en del av er kanske skulle vilja kommunicera mer med varandra i det andra forumet och en del kanske vill båda... ja så skulle det kunna vara. Vad tror ni om det?

Kram Anne

13 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter som en underbar vidareutveckling!

  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Tack Annika för positiv peppning.. kram Anne

  SvaraRadera
 3. Kanske olika trådar, som "Kvinnohistoria" eller "Gudinnans historia" där man får dela med sig kunskap och diskutera teorier? Som exempel på forumtrådar. :)

  Vidareutveckling låter bra iallafall:)

  Kram

  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Bra tanke
  Det är mycket viktiga ämnen med tycker jag och en viktig grund till kvinnors självkänsla och att skapa en ny kvinnohistoria... tack

  SvaraRadera
 5. hej Anne,
  tack än en gång för alla tankar som du så fint beskriver. Jag blir mycket inspirerad av det du skriver och jag känner igen mig i mycket - längtar efter att gå in och se om det kommit något nytt på sidan. Det ger mig mod och glädje att inse att jag inte är ensam.

  Att följa sin intuition och ingivelse är viktigt. Det fick jag ett bevis på häromdagen när jag fick en impuls att gå ner på loppiset hemma. Jag gick runt hela butiken men hittade inget av intresse, på väg ut ur butiken fastnade mina ögon på en bok om tystnad - skriven av Patricia Tudor Sandahl - där var den ju, det som jag kommit till loppiset för.

  Köpte boken och gick hem. Tappade upp ett varmt bad och började läsa.

  Det var som om boken enkom var skriven för mig
  det som stod i boken kunde likagärna varit mina egna ord och tankar.

  Så skönt att läsa om någon annan som har liknande behov som jag att få vara ensam och i tystnad. Det gav mig ny styrka att lita på mig själv och att inse att det jag känner faktiskt är viktigt för mig.

  Nu har min inre lejoninna vaknat och jag skall börja stå upp för vad jag faktiskt behöver - utan att få dåligt samvete och skuld.

  Jag ser fram emot att läsa dina kommande inlägg och är nyfiken på ett forum där vi kan ta del av varandras tankar och idéer.

  stor kram Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Åhh så inspirerande...
  Ja jag tror verkligen att det är så ibland att vi dras till något för att vi ska finna kanske t.ex en bok.... jag vill läsa den med och har ju nämnt den boken tidigare i bloggen...
  Tack Lisbeth för alla dina tankar som både värmde, inspirerade och stärkte mej... kram Anne

  SvaraRadera
 7. Hmm....nu blev jag nyfiken.

  Vilken titel har Patricia Tudor-Sandahls bok om tystnad, som både du Anne och Lisbeth nämner?
  Har själv ett stort behov av ensamhet och tystnad.
  Ett forum genom msn kanske inte är så dumt, då kan vi nå ut till varandra på ett helt annat sätt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja just det... jag tänkte att det var hennes senaste bok men det var det nog inte.. Om du läser detta Lisbeth så berätta vilken bok det är.. Anne

  SvaraRadera
 9. hej,
  Patricias bok som gav mig så mycket heter Tid att vara ensam.

  Lite mer om boken:

  Att välja att då och då dra sig undan vardagen och ha tid för sig själv är ett behov som många har men som ofta försummas. Samtidigt kan det kännas ovanligt, till och med lite skrämmande, att bara umgås med sig själv. Den inre rösten hörs bäst då det är tyst och stilla, i stunder av självvald ensamhet blir man klarare över vart man är på väg och om det verkligen är dit man vill gå.
  Boken vill inspirera till att utforska vad det kan ge att vara i tystnad och ensamhet.

  hoppas den kan ge er lika mycket som den gav mig.

  stor kram
  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Tack Lisbeth
  ska tipsa om den i bloggen senare, det låter som en underbar bok somjag vill äsa också.. kram Anne

  SvaraRadera
 11. Tack Lisbeth och Anne för att ni tog er tid att svara på min förfrågan.
  "Tid att var ensam", den boken står redan i min bokhylla och är en av favoriterna. En bok att ta fram ibland för att bli påmind om vad man kan göra för egen del för att komma i kontakt med sig själv.
  Jag tycker särskilt om "Ensamhetens alfabet", där Patricia besriver i alfabetsordning vad hon själv gör och tänker när hon drar sig undan för sig själv. Där får man många bra tips, ideér och tankar.

  Kram till er båda kära gudinnesystrar.

  SvaraRadera
 12. Tack att du säger det... det känns som en bok som måste införskaffas.. kram Anne

  SvaraRadera
 13. Tack att du säger det... det känns som en bok som måste införskaffas.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig