söndag 2 augusti 2009

Naturlig skönhet och inre harmoni

Krämen för fastare bröst... kunde man läsa på löpsedlarna igår. Är det inte tokigt hur mycket vi kvinnor påverkas genom media till att våra kroppar ska vara evigt unga.
Det är vackert med en äldre kvinnas bröst
När vi blir äldre blir vi ju mer visa och kärleksfulla och har mer att ge till andra. Vi har en helt ny uppgift som är mycket viktigt. Det naturliga är då att det ska synas att vi är äldre och att vi får rynkor och kroppen blir lite mer mjuk... Jag tycker det är vackert med äldre kvinnor i ursprungkulturer som låter sina bröst hänga fritt och jag tycker även att det strålar ut mycket kärlek och värme från en mogen eller äldre kvinnas bröst.
Så låt oss gemensamt prata om och stärka varandra
i att inse att vi är vackra i varje ålder. Att skönhet har med den inre utstrålninge att göra och med att ta hand om sig själv på ett naturligt sätt. Låt oss säga till varandra - vilka vackra rynkor du har ! För visst är det vackert med äldre människor och deras utstrålning när de verkligen har växt i vishet och kärlek. En ung människa är vacker på ett annat sätt som en nyponros eller nyss utsprucken blomma eller löv. Den mogna kvinnan är som en stor ros som blommar för fullt eller som stora gröna blad mitt i sommaren och den äldre kvinnan är som den torkade rosen som är vackert blekt men varar länge eller det vackra gula höstlövet så sprött och skört men sååå vackert med sina ådringar som nu syns ännnu mer.

Naturlig skönhet och hälsa
Köpte tidningen Hälsa och läste en artikel om Thorbjörg Hafteinsdottir som är Danmarks motsvarighet till vår Sanna Ehdin. Hon har skrivit en bok som heter "10 år yngre på 10 veckor "och som om jag förstår det rätt just kommit ut på svenska. Denna artikel kändes dock väldigt inspirerande då den egentligen handlar om att leva på ett mer naturligt sätt och då håller vi ju oss unga av sig självt. Dessutom mår vi bra och känner oss harmoniska med.
Det mesta är en naturlig del av mitt liv.
De mesta tipsen hon skrev om är sådant jag redan gör naturligt så jag fick idén att jag skulle kunna skriva en liknande bok men som också handlade om att känna inre harmoni. Det vore kul och på sista tiden har jag märkt att de flesta tror att jag är mycket yngre än jag är och det känns kul ur den aspekten att jag vill hålla mig naturligt sund och vital. Jag tror att genom att leva naturligt så kommer vi att hålla oss unga mycket länge men det är egentligen det som är naturligt att vi ska se ungdomliga och fräscha ut långt upp i åldrarna.
Vackra människor i Indien och Afrika
i Indien och Afrika där jag rest en del är människor vackra långt upp i åldrarna. Säkert för att de lever mycket mer enkelt och rör sig mycket mer. Så låt oss lära av dem och låt oss lära av Sanna Ehdin och av Thorbjörg och jag ska nog köpa hennes bok för att få ytterligare lite tips för jag vill leva länge och hinna med mycket i det här livet. Jag har ju så mycket planer och det finns mycket kul att göra.
Du är en Gudinna hur som helst
Men sist vill jag säga det viktigaste och det är att hur du än ser ut och hur du än känner dig just nu så är du en Gudinna. Men för att kunna njuta av livet och älska oss själva och känna oss som Gudinnor så behöver vi ta hand om oss också och kroppen är ju vårt tempel. Vi kan börja här och nu och göra något litet enkelt och uppskatta oss själva för det. När vi lever naturligt så gynnar vi också även andra levande varelser och Moder Jord.

2 kommentarer:

  1. Vad fina ord! Det värmer en dag som denna.

    Jag kan också ha söndagar som retreat ibland, .. när jag bodde på Gotland, var det fantastiskt :)

    Tack för dina fina ord!

    SvaraRadera
  2. Tack för att du säger det och Gotland är ju fantastiskt med... Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig