torsdag 27 augusti 2009

It is safe to speak up

It is safe to speak up for myself, I stand on my own two feet. I accept and use my own power.
Varje morgon samlas vi i teamet i vår sköna gröna soffa i receptionen. Där håller jag i en avslappningsstund med lite vägledd meditation och sedan drar vi ett av Louise Hays kort och har en liten samtalscirkel om hur vi mår och vad som upptar våra tankar just den dagen.

Hur kan jag alltid få så rätt kort
Det finns en magi i det där som ni som brukar dra kort säkert har märkt. Igår gick jag in i mig själv en stund och upptäckte att det fanns en ilska där och att den handlade om att fritt kunna uttrycka det jag vill här i Mundekulla och följa min intuition och det jag älskar och djupt brinner för. Det handlar ju som ni vet om Kvinno och Gudinnetema... Ibland kan det ju vara lite svårt för Peter att helt bejaka alla mina idéer (vilket jag har förståelse för då han ju varken är kvinna eller Gudinna) och då har jag märkt att jag tar ett steg tillbaka. Så jag upptäckte att jag inte hade kvar lika starkt min vision och glädje i att utveckla mina kvinno-Gudinneprojekt och skapa ett "Gudinnecenter" i Mundekulla.

Nu är det dags att mina visioner får utrymme
Samtidigt kände jag att nu är det dags att mina visioner får fullt utrymme annars kan jag inte uppleva glädje här och ge till platsen. Så med all min womanpower - but still in a good way - lyfte jag armen och sa till Peter att nu är det dags för mig att kunna uttrycka mig fullt ut lika mycket som du kan ha frihet att utveckla dina projekt. Javisst tyckte han då, du kan göra det du vill och ta dina steg även jag inte alltid samtycker. (jag samtycker inte alltid till hans idéer heller men det brukar bli bra slutligen)

När vi verkligen vet vad vi vill
är det enklare att få andra med på noterna. Men när vi själva tvekar så tvekar andra med. Jag upptäckte på NLP-kursen att jag gärna vill att andra ska godkänna mina idéer och projekt som om deras tankar var viktigare än mina egna. Självklart behöver man kunna prata och vara överens i vissa fall men Jag tänker börja ta steg i den rikting jag vill utan andras applåder, bara för att det är rätt för mig ! and
It is safe to speak up for myself

2 kommentarer:

 1. Vad bra du skriver, Anne! Jag känner sååå igen mig i det här med att söka andras/mannens godkännande innan vi gör något. Jag funderar mycket på det just nu och dessutom säger min man att han bara säger vad han tycker. Det betyder inte mer än så och han tycker det är bra att jag gör det JAG vill.

  Ibland använder vi inte vår känsla för vad andra tycker och känner på rätt sätt utan hittar istället ursäkter för att låta bli saker vi verkligen vill göra. Jag litar på min kraft!

  Men vad fint att se detta och ta sig igenom det.

  Kram, Karina

  SvaraRadera
 2. Tack Karina.. Kul att du bekräftar mina tankar... det känns mycket värdefullt... och lite på din kraft... kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig