måndag 31 augusti 2009

Gudinneskolan startar

Varmt välkommen till den första dagen i Gudinneskolan.
Föreställ dig att du står i dörröppningen till ett stort ljust och vackert rum.... Nu går du in i rummet och väljer ut en plats som är din egen. Du sätter dig i en mycket bekväm stol eller mysig fåtölj. Lugn vacker musik spelas och du lutar dig bakåt och känner dig hemma och du vet att det finns en mängd andra härliga kvinnor - Gudinnor här i samma rum som kommer att dela din upplevelse och finnas med dig i Gudinneskolan. Varmt välkommen underbara Gudinna.
Anmäl dig gärna om du inte har gjort det eller om det var längesedan du gjorde det... så är med i gemenskapen i Gudinnerummet och det är kul för mig att veta.. Se tidigare inläggI am open to love in my heart beoynd imagining.
I free the past with great joy.
I step into the new me and it feels good.
Affirmationer från
Lee Harris.

Uppgift för Tisdag och onsdag 1 - 2 september
Vi inleder med att komma igång med dagliga Meditationer.
Har du frågor så maila gärna eller lägg dem i kommentarer.

Morgonrutiner
Meditation 10 – 20 min samt Gudinnemeditation
Skriv ner Gudinnans budskap till dig i din skrivbok

Kvällsrutiner
Meditation 10 – 20 minuter samt lyssna till Gudinnan inom dig
Skriv ner vad du uppskattar med dig själv och vad du tycker att du har gjort bra idag.

Uppgift för tisdag och onsdag: Gör i ordning en Meditationsplats
Välj ut en plats för dina meditationer och tänd gärna ett ljus, ställ dit en blomma, en inspirerande bild, en gudinnefigur eller något annat som gör att din plats eller ditt altare känns vacker och heligt. Vill du sitta i sängen så går det bra med men gör en fin plats bredvid sin säng då.

Meditation:
Syfte: Att vila i ditt inre centrum och bli medveten om ditt sanna jag – den du är djupast innerst inne - Gudinnan inom dig. Därmed kunna ta med dig en känsla av lugn och närvaro till vardagen.
Har du redan en egen meditation som du tycker fungerar bra så kan du göra den men lägg gärna till Gudinnemeditationen längst ned där du möter din inre Gudinna.

Gudinneskolans meditation (eller gör din egen)
Kopiera gärna och skriv ut.
Välj en plats där du kommer att meditera varje morgon och ev kväll
Välj en tidpunkt som du försöker att hålla dig till samt bestäm dig för hur länge du vill sitta. (börja hellre med en kortare tid tex 5 – 10 min än att det inte blir av alls)
Sätt dig bekvämt till rätta, men ändå så att du kan sitta rak i ryggen och andas fritt.
Slut ögonen och inled meditationen med att inse värdet av denna stund.
Påminn dig om att du sitter här för att du vill bli mer medveten om ditt sanna jag – Gudinnan inom dig. Tänk på att denna stund kommer ge dig en fin start på dagen,
Fokusera sedan på din naturliga andning. Bli medveten om andningen och följ den.
Välj en positiv tanke eller bara ett ord. Välj gärna något som påminner dig om den du är djupast innerst inne. Tex: Jag är kärlek… Jag är en Gudinna… Jag älskar mig själv … Gudinnans ljus och frid …. Du kan även välja bara ett eller två ord som vila och frid…. Eller något annat som ger dig en känsla av djup närvaro. Prova dig fram tills det känns rätt.
Upprepa denna tanke, tyst för dig själv i takt med dina andetag tex på på utandningen
När det kommer tankar, återvänd till denna grundtanke när du kommer på dig själv.
Sitt så den stund du har bestämt dig för även om det kommer känslor av otålighet.. de brukar droppa av efter hand och istället kanske en känsla av lugn och närvaro infinner sig och kanske små glimtar när du bara är i nuet och det inte finns några tankar alls.

Morgonen: Lägg till Gudinnemeditationen nedan - skriv ned
På kvällen: fråga din inre Gudinna om hon har ett budskap till dig- skriv ned

Gudinnemeditation
… Be din inre Gudinna träda fram och visa sig för dig..
Lägg märke till hur hon ser ut, hur hon rör sig, vad hon har på sig, hur hon känns… vilken utstrålning hon har. Lyssna om hon har ett budskap till dig. Lev dig in i att du är din inre Gudinna. Se för din inre syn och upplev hur ditt liv skulle kännas och se ut när du lever i hennes närvaro.
Föreställ dig att du går genom den här dagen med Gudinnans närvaro inom dig.
Gå igenom de planer du har för dagen och se hur allt sker enkelt och lätt i glädje och hur du känner Gudinnans närvaro och kärlek inom dig i alla situationer.

Läs alla inlägg om Gudinneskolan
genom att klicka på Gudinneskolan här under Etiketter

2 kommentarer:

 1. Hej
  Och tack för din inspirerande sida och den goda iden att starta en gudinneskola. Har länge tänkt göra i ordning en hörna för att meditera samt att börja skriva i den fina boken som jag köpt för längesen. I morse så mediterade jag som jag lärt mig enl TM för många år sen. Fick då ett mantra, idag så varvade jag det med fina ord till mig själv som du beskrev. Det är dax att vakna och ge sig själv kärlek och respekt och inte bara hjälpa andra.
  Tack *fröken* Anne

  SvaraRadera
 2. Tack kära Maria Maskrosblomma
  Ja men vad kul att du berättar det och det var någon mer som just skrev att hon nu fick användning av sin fina bok. Varmt välkommen in i Gudinneskolan...

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig