måndag 9 mars 2009

Se till att du inte blir dammig.

Igår var jag på en kvinnoträff med anledning av den internationella kvinnodagen.. Ulrika Messing var inbjuden att tala. Hon lämnade ju rikspolitiken efter 23 år samt bröt ungefär samtidigt upp ett förhållande och har sedan både ett nytt förhållande samt har förverkligat en gammal dröm att arbeta med textilier. Hon har nu startat upp 3 butiker under namnet Porthouse med bl.a en hel del inredning, möbler, kuddar, ljus m.m.

Att våga lämna när det är dags
Det är ju en stor utmaning att våga släppa något som har tjänat ut och som Ulrika uttryckte det så ville hon inte vara kvar på ett arbeta som hon mentalt hade börjat lämna. - Det hade inte känts ärligt. Att vara i politiken innebär ju även att vara mycket utsatt. Nu när Ulrika vågat sig på att även designa bl.a en soffa har hon även fått kommentarer för det, vad jag förstod. En man stoppade henne på gatan i Göteborg och sa ungefär så här... vilket jag tyckte var fint: Den som inte vågar något dammar igen men på den som vågar sig ut i blåsväder fastnar inget damm.

Hon nämnde även att vi kvinnor ofta vill känna oss omtyckta. Ska vi ta ledande positioner eller våga något nytt i livet så måste vi räkna med att alla inte kommer att tycka om oss alltid. Men det kommer nog inte fastna så mycket damm på oss heller. Dessutom kan man fundera på vilken utslätad person man skulle behöva vara för att alla skulle tycka om en.. nej det skulle nog inte gå ens då vi människor tycker och uppfattar allt på olika sätt ändå.

Därmed är det så viktigt att vi tycker om oss själva samt har ett gäng av kvinnor runtomkring oss ( kanske även män) som stödjer oss för i deras trygga beskydd kan vi klara av de värsta blåsväder mycket bättre.

Kräv respekt
Ulrika fick i början av sin karriär tips av sin vän Anna, som hon hade nytta av när det gäller att vara kvinna i en ledande position... ett av dem var:

Kräv respekt (tex vänta att tala till alla lyssnar vid ett möte. Du har kommit dit för att du har något viktigt att säga och det är värt respekt, titta tex på dem som inte är tysta och vänta tills de lyssnar. Samt finn dej inte i att betraktas som ett kuttermycke.

Följ ditt hjärta
Slutligen avslutade en kvinna med att säga att kanske vi alla fick lite inspiration nu att följa vårt hjärta. Jag tror det är en av de största utmaningar som många kvinnor har idag att våga följa sitt hjärta, inte bli dammiga utan hellre tåla lite blåsväder samt att ta nya steg när det är dags för det.
Ha en underbar dag och fundera gärna på vad du kan göra för att damma av dig själv lite, kanske är det något du är färdig med i livet och där det är dags för nästa steg.. Våga i alla fall att tänka tanken.. det är en god början... kram Anne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig