söndag 22 mars 2009

Tack underbara kvinnor

Nu är Kvinnoretreaten slut.
Känner mig glad, tacksam och fylld med positiv energi. Tack till er som kom hit, ni var helt underbara allesammans, så visa kloka och fina. Tack för all fin feedback ni gav mig och retreaten, det värmde mitt hjärta. Vad gjorde vi då kanske du undrar som inte var med. Vi vilade, slappnade av, mediterade, pratade om självkärlek, helade vårt inre barn och gjorde en meditation där vi gav oss själva det vi skulle behövt genom vår uppväxt, skrev ned och målade våra visioner om oss själva och vårt liv, var i tystnad delvis, vandrade i naturen, såg på filmen "You can heal your life" med Louise Hay och mycket mer. Vi njöt även av sitta i vårt fina ljusa Relaxrum med utsikt över Hjärtsjön och under Lördagen lyste solen in där så fint och flera av oss satt länge i tystnad och vilade där samt njöt av bubbelbad, bastu och en minibehandling.

Hur är det att leda en retreat
Lite pirrigt, väldigt kul, mycket inspirerande, ganska vilsamt, lite utmaningar att växa genom, en hel del att fixa runtomkring, en hel del egna insikter och inspiration från de andra i gruppen. Slutligen kändes det väldigt givande att se hur kvinnorna ännu mer kom fram till vad de innerst inne ville i sitt liv just nu, samt fick inspiration till att meditera mer och mycket annat som var deras längtan, vilket stannade mellan oss. Flera uttryckte även att de ville vara del av en kvinnocirkel så jag fick mer inspiration till att skriva vidare om detta ämne och inser att så många kvinnor längtar efter en djup, trygg och bejakande kvinnogemenskap där de kan stödja och stärka varandra. Landade på kvällen i en upplyft och avslappnande känsla av att den retreat jag hållit gett mycket till andra. Det kändes mycket bra.

Samtal vid fikabordet
Slutligen samlades vi vid fikabordet i vårt mysiga café och åt blåbärspaj som Helena hade gjort. Då blev det mycket kloka kvinnotankar, allt i från att verkligen ta våra behov på allvar, inse att vi inte behöver ställa upp för alla andra utan vi kan ge tid till oss själva mer, - till att vi behöver inte se evigt unga ut som reklamen säger. Någon frågade - Vilka är dina kvinnliga förebilder ? - Vilka kvinnor kan vi ha som förebilder ? Samt att vi pratade om att när vi verkligen uttrycker det vi vill och tar våra behov på allvar så kan andra möta oss i det. När vi gör de förändringar som är bra för oss så leder det till det bästa för andra. Ja det var många fler kloka tankar som jag inte minns nu. ... Vi hade nog kunnat sitta i några timmar till och prata om detta.

Gudinneretreat
Fick även inspiration att utveckla denna retreat till fler dagar, eller till en kurs, där det finns ännu mer utrymme att dyka in i sig själv, släppa ännu mer av det bagage som vi är redo att lämna, kanske även hinna med att dansa mer, sjunga, vila mer, samtala mer och dela med oss vår tankar till varandra så att vi ännu mer kan uttrycka oss fullt ut och vara de strålande Gudinnor vi är.

4 kommentarer:

 1. Oprahs tema detta år är tydligen självkärlek, och programmen som går nu i veckan på 3:an handlar om olika aspekter - hälsa, andlighet osv. Ett tips!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att höra.. tack för tipset.. typiskt har jag ju inte TV 3 men jag ska kolla in hennes hemsida igen ...Anne

  SvaraRadera
 3. Hej Anne!
  Lika mysigt som vanligt att läsa om dina olika gudinne och kvinnoretreat. Får mig alltid att känna att jag bor alldeles för långt från ert underbara Mundekulla. Men men, det kommer väl en tid för mig med! *ler*
  Ta hand om dig och låt dig nu växa och spira i vårens värme, som är till för nytt.... kram maggie

  SvaraRadera
 4. Hej kära Maggie. Kul at du tittar in här ibland, det är ju det som är det fina att vi kan ses här i Gudinnerummet även om vi bor en bit ifrån varandra. Tack för tankarna om våren.. visst är det en tid för det nya och det känns härligt.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig