torsdag 27 december 2012

Together & in Spirit we can do everything!

Med Gudinnan inom oss kan vi göra vad helst..

With a Higher Power accompanying you, 
you can "rise up and do something to change your situation." 
Leymah Gbowee

Visst minns ni Leymah Gbowee som var en av de afrikanska kvinnor som fick Nobels Fredspris 2011... Jag har nyss läst ut den mycket upplyftande och inspirerande historien "Tillsammans är vi starka" om hur Leymah Gbowee, samlade tusentals muslimska och kristna kvinnor som dagligen demonstrerade för fred genom att sitta på torget i vita kläder.. Hur det även var mycket tack vare dessa kvinnor som det våldsamma blodiga kriget i Liberia äntligen fick ett slut och fredsförhandlingarna äntligen ledde till fred.

Boken är stundtals mycket tuff att läsa med allt våld som skedde under kriget ... men det ger också en styrka att följa dessa kvinnor och hur de håller ut och deras exempel har inspirerat och fortsätter att inspirera kvinnor i hela världen till att gå samman och stå upp för det vi känner är rätt och sant och gott för alla.

Leymah hade under hela tiden en tro...
"there is no way that you can effect change in people's lives if there is not someone that you can rely on as the "divine intervenor" or the "divine one" that you can call on every day.... God is faithful, whoever you know him to me.... Take a step of faith and God will see to the rest.

Gbowee said that God could also be referred to as a "Higher Power." She stressed that with a Higher Power accompanying you, you can "rise up and do something to change your situation." 

She advised: 
"Don't wait for a Gandhi, 
don't wait for a King, 
don't wait for a Mandela. 
You are your own Mandela, 
you are your own Gandhi, 
you are your own King."

Vi behöver vara förankrade i en djupare andlig livssyn 
för att kunna förändra och hämta kraft och tillit till ta nya steg... det tror jag med.... Med Gud/Gudinnan kan vi göra vad helst... och var och en har sitt sätt att se på och kalla den andliga kraft vi bär inom oss....

Den djupa kvinnogemenskapen och "kvinnocirklarna" 
...där kvinnorna samlades för att dela sina upplevelser, skratta och gråta skapade en stark grund för att sen kunna gå samman för freden. Jag förstod att många av dessa kvinnor stärktes och kom närmare varandra samt kunde släppa en del av det tuffa de varit med om och gå vidare i sina liv tack vara detta... Jag kan se hur samma sak sker i mina kvinnocirklar... vi kommer närmare varandra.. vi kan släppa det som varit jobbigt genom att dela det med varandra och vi stärker varandra att ta nya steg.

God fortsättning på Julen kära systrar!

4 kommentarer:

 1. Är det någonting jag önskar mig i nyårspresent så är det en kvinnocirkel här på Gotland - det gör det mycket enklare, man slipper resa och sådant. Men vet inte hur jag ska plocka ihop en sådan?!

  Älskar att du tar upp det här igen, fredspriset var så hoppingivande, värmande, förstärkande i tron på mänskligheten och en god framtid.

  Tack!!

  SvaraRadera
 2. Ja just det här fredspriset tycker jag var lite speciellt... eftersom det var kvinnor och från dessa länder med... När det gäller kvinnocirkel... börja med att skriva ned vad du önskar.. Hur många? Hur ska det kännas? vad gör ni? vad får du och de andra ut av cirkeln? m.m. om du inte har min bok så låna den igen.. har för mig du läst den :)
  Var sen bara lite vaken på de kvinnor du möter och fråga dem som känns bra... samt varför inte även sätta upp en lapp nånstans och bjuda in till en introduktionsträff... gör vad du kan och låt Universum göra resten... där kommer tilliten in:) lycka till. KRAM Anne

  SvaraRadera
 3. Jag hittade en sorts kvinnocirkel på ett forum på internet, vilket gav mig alla svar jag behövde idag. Tack universum ;) även om det vore trevligt/are med en fysisk, så fungerar ju en cyber också...

  Men lappar är bra, särskilt här på Gotland, där läses lapparna av många.
  Din bok har jag ju beställt till biblioteket här, så fler kan få del av den! Får se om den går att låna imorgon. :)

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Vad bra.. ja nätet kan fungera bra med... ja jag hade för mig att du beställt boken till biblan.. så bra att den finns där.. tack! och som du säger det är ju ännu bättre med en cirkel i verkligheten... Känner du Katrin på Hälsokällan i Visby? Kanske ni kunde få igång något där ..hon verkar ju ha en trevlig lokal. Du kan ju alltid prata med henne... kanske hon med skulle vilja det. KRAM http://www.facebook.com/Halsokallan

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig