fredag 7 december 2012

Jag vill vara sann nu.!

Jag hade ett mycket fint samtal med en vän...
...igår kväll... Han är också inne på Mirakelkursen (A Course in Miracles) som länge varit min inspirationskälla... så vi samtalade en del omkring relationer och det handlade om att vara sann mot sig själv och det vi tror på. Jag märker att när jag är det så tycker jag mycket bättre om mig själv. Jag känner mig ärlig och äkta och grundad i mig. Men ibland kan jag fortfarande lockas av att hålla med en nära vän i nåt som jag egentligen inte tror på. Det kan handla om att någon gör sig själv till offer och vill ha medhåll i hur synd det är om honom/henne... och hur dumma alla andra är... det kan också handla om när en vän är i en konflikt och vill ha medhåll i att den andre personen verkligen är jättedum.

Jag vill vara sann nu!
Jag har märkt att jag kan inte längre hålla med när jag inte känner så... jag vill kunna vara sann med mina vänner och jag tror att om de är mina riktiga vänner så kan de uppskatta det om jag uttrycker min sanning på ett varsamt sätt. Jag tror nämligen inte att jag hjälper någon genom att hålla med om att den är ett offer och på så sätt stärka den i att vara kvar i offerrollen istället för att finna sin inre styrka och ha tillit till sin egen kraft att kunna förändra. Jag tror inte heller att jag hjälper någon genom att hålla med den om att en annan person verkligen är jättedum om jag inte vet vad som egentligen har skett.. eller har hört bådas version... Jag vill kunna säga - Men vad har du att lära i det här? Hur kan du se på den här personen eller situationen på ett nytt sätt.. vad speglar detta hos dej?

Jag inser att sanningen får gå främst nu..
... att jag vill kunna leva efter min sanning och att det får bära... Skulle det finnas vänner som inte kan ta det just nu så vill jag ha tillit till att det är okey det med.. jag tror ändå att det skulle varit svårt att vara vänner om jag inte kunde vara den jag är och vara ärlig i relationen... Nu menar jag inte att vi okänsligt ska slänga ur oss våra sanningar som kanske inte alls är sanna eller ens kärleksfulla... Det jag menar handlar mer om när vi knyter an till den Stora sanningen... den som ACIM och många andra andliga läror lär ut... den människor upplever i upplysta stunder när de ser att allt är ett.. att vi alla bär en Gudagnista inom oss ... den som handlar om att vi har så mycket kraft att skapa våra liv... det är den sanningen jag vill uttrycka och stå upp för...

Vara sann med mig själv.
Det allra viktigaste är ju dock att jag kan vara sann gentemot mig själv. Att jag själv slutar att gå in i offerroller.. slutar att döma eller ge andra skuld. Jag är på den resan nu... liksom alla andra... jag tycker det går framåt men ibland står jag stilla och ibland känns det som att det går bakåt.. Jag tror fortfarande ibland att jag har något att vinna på att se att det är någon annan som är dum eller har fel... men jag är lite mer medveten om när det sker och vet att jag har ett val... och innerst inne tror jag verkligen på djupet att vi är sammanvävda med varandra och att vi egentligen är ett med varandra... så det är ju liksom inte någon mening att med att skylla på en annan del av mig själv... när vi egentligen är ett...samt som min kloke vän sa...

Vi agerar bara klart på en situation till 5%
...resten 95% kommer från vårt förflutna... mycket snabbt tolkar vi in en annan människas sätt att vara genom vårt förflutnas erfarenheter och det innebär ju att ingen av oss ser den andre eller situationen klart... så varför inte bara välja att se varandra som ljusbollar i universum som möts i kärlek ... eller som andliga själar som är ett med varandra och är endast ljus och kärlek.... Ja det är nog det mest sanna vi kan komma verkligheten i alla fall!


Visionen: 
Jag ser mig själv vandra genom livet, sann mot mej själv och andra. 

Affirmation: Det är tryggt för mig att vara sann.

Standard: Jag umgås med människor där jag kan vara sann.

Handling: Fundera på om det är någon situation i ditt liv där du inte är sann mot dig själv eller andra.. fundera på hur du kan vara mer sann och hur det skulle kännas. Agera sen efter det som känns sant för dig.

Ha en underbar dag.. mys och tänd massor med ljus. KRAM Anne

Ps. Jag har haft en liten tanke om att ifall det blir många bra, djupa och inspirerande budskap i den här Julkalendern så kanske jag skulle göra en liten inspirationsbok av den. Därmed skulle det vara fint att veta vilka inlägg du tycker om och som betyder mest för dig... samt även om, du har ytterligare tankar om ett visst inlägg...  så varmt välkommen att dela med dig.12 kommentarer:

 1. Godmorgon Anne,

  Har en affirmation på mitt kylskåp som lyder:

  " Tack för de goda nyheterna som kommer till mig idag"

  Magi....såg mitt namn...jag har vunnit ett utav dina fina kort!

  Säger som Pernilla, blir till att skaffa en vacker ram, och ställa på en plats så att både jag och mina underbara barn kan se den varje dag. Tack, Tack, Tack!

  Jag tycker det låter som en bra idé med att skriva en inspirationsbok....tycker att alla dina inlägg hittills, har på ett eller annat sätt tilltalat mig, och väcker mycket tankar i den inre resan jag påbörjat.

  Vinterhälsningar från en glad och tacksam tjej !

  Min adress:
  Carola Tikkanen
  Grepvägen 374C
  442 44 Kungälv

  SvaraRadera
 2. Vad härligt Carola!... och vilken fin affirmation Carola... vad kul att du med planerar att sätta kortet i en vacker ram.. det glädjer mig. Samt tack för fin feedback angående inspirationsbok.

  Vinterhälsning från Anne och Kortet kommer snart. KRAM

  SvaraRadera
 3. Åh, Anne, så fint du beskriver det. Det är min väg att söka vara sann och jag tycker det går allt bättre och att göra det utan att försöka trampa på någon annan.
  Det är en speciell utmaning när andra väljer att trampa på mig... för att de inte tänker i samma banor som jag. Så då får jag träna på att andas lite extra. Alltså, ibland säger jag något sant, vänligt, men får rätt starka projektioner tillbaka. Det är då jag behöver andas, så jag inte lockas in i att slänga något tillbaka. Det går faktiskt allt bättre. Men jag lyckas inte alltid <3 Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej Anne!
  Jag känner så mycket större och djupare harmoni och kärlek ju närmare jag kommer mig själv. Dina ord i dagens kalender är sanna för mig och jag är så tacksam för att du uttrycker dig från hjärtat.
  Min första tanke om din kalender var.... Gör den till en bok:-)
  Så Anne, ja - den kommer att inspirera.
  Tack<3
  Ljus och kärlek
  Kram Catarina

  SvaraRadera
 5. Tack Kära Charlotte! Jag uppskattar när du varit sann med mej... samt jag tycker du är så modig och kan förstå om alla inte klarar det... då du trampar upp nya stigar och lyser upp och tar fram i ljuset det som många inte ens vågat titta på...ännu mindre prata om... samt inte minst att du inspirerar kvinnor till att bejaka och njuta av hela sig själva... det känns härligt och befriande det vill jag du ska veta. TACK att just DU finns. KRAM!

  SvaraRadera
 6. Tack Catarina... det värmer att höra... samt så fint att veta att du tänkte att den kunde bli en bok... jag behöver lite puffar... så tack och Ljus och Kärlek till dej härliga Gudinna !

  SvaraRadera
 7. Denna texten tyckte jag särskilt mycket om, Anne. Fast jag har tyckt om alla dina texter i Adventskalendern så här långt. Fin idé att göra en inspirationsbok av den.

  Att vara sann/äkta har alltid varit viktigt för mig som människa. Jag har svårt att inte vara det. Som du skriver så är det viktigt att vara sann på ett respektfullt sätt mot andra människor.

  Kram och ha en fin helg!/Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Tack Anna-Karin! Du känns som en mycket sann och äkta person. Känns bra att du tyckte om den här texten.. Ja det är ju så viktigt att vara sann på ett respektfullt sätt... det handlar ju mycket om att känna in faktiskt när det är lägligt och kan hjälpa och när det är bättre att vänta eller tiga.. Samt tack för din fina respons att skapa en inspirationsbok... Ha en fin helg du med härliga Maskroskvinna med din fina Mimmi. Kram Anne

  SvaraRadera
 9. hej Anne!

  Ja gör en bok med delar av kalandern, jag tänkte det häromdagen :-)

  Fin text om att vara sann med vänner, jag var det idag, det bara kom från tårna - och min fina vän sa bara JA! Det är vänskap <3

  Kramar Erika

  PS jag skriver klart på min första bok nu "Från kärnfamilj till stjärnfamilj - guideline för enstående mammor" :-)

  SvaraRadera
 10. Ja visst är det skönt när man kan uttrycka sin sanning och bli accepterad i det... Det har hänt att jag även tyckt det varit så skönt när någon uttryckt sin sanning till mig... men det beror ju så mycket på hur det sägs med... men det har ju gett mig en möjlighet att förklara min syn på det som skett.

  Vad kul att du med tänkte det där med bok Erika av min Julkalender... och som du säger.. det bästa är ju att välja ut de delar jag verkligen tycker är bra och passar i boken...
  Jättekul att höra att du skriver på en bok med.. låter som det kan bli en fantastisk bok som massor av kvinnor kan ha glädje av... varmt lycka till.

  SvaraRadera
 11. Intressant det där med att det bara är fjuttiga 5% som vi ser klart, resten( nästan allt ju!) tolkar vi med vår erfarenhet/historia som bas - inte undra på att det uppstår missförstånd eller projeseras hej vilt oss människor emellan ... Ojoj oj - vad blir då "sant" egentligen??
  Jag har genom min historia varit dålig på att uttrycka min sanning, jag har svalt mycket oförrätter som inom mig har gjort rejält ont!! Det har verkligen varit en träning att våga känna efter och nu äntligen börja säga ifrån när jag möter det som känns fel för mig! Jag har fegat och varit tyst allt för mycket tidigare, inte som barn/ung fått träning på att det jag känner eller tycker är viktigt ...
  Egen upprättelse gör nu att det som är sant för mig är desto viktigare och jag värnar verkligen om det idag!! Jag är också känslig för andra personer som inte är sanna i vad de säger, utstrålar eller gör!
  En sann verklig vänskap tål ju också den äkta sanningen som förmedlas kärleksfullt! Och för mig har det blivit viktigt att förmedla sanning till de som verkligen betyder något för mig!!

  Tack Anne för dina sanningstankar och även för alla andra kloka inslag!
  Blir glad av att du, Erika skriver på en viktig bok och som jag förstått, ämnet står ditt hjärta nära <3 !! Är titeln "....- enastående mammor"??? Den var fiiin och träffsäker!

  Kramar til er alla kära medsystrar
  Anita

  SvaraRadera
 12. Tack Anita.. det känns gott att du värnar om dej själv och din egen sanning och som du säger så tål ju sann vänskap när vi förmedlar det vi känner på ett kärleksfull sätt. Ha det så gott och fint att vi kan dela denna resan som livet är. KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig