tisdag 18 december 2012

Modet att följa sin djupaste längtan !

"Jag är egentligen inte alls Modig 
och dessutom är jag ganska bekväm av mig 
och tycker om det som känns tryggt och hemvant...
Men jag har en djup längtan och visioner
och därmed tar jag ändå ofta det där steget vidare
som känns läskigt och läskigt och spännande!
och det brukar leda vidare...
till det jag inte ens kunnat ana..
Kanske är det just detta som är Mod...
att ändå följa vår djupaste längtan ♥"


Anne Solveig

Jag är inte särskilt modig egentligen..
Jag vet inte hur ni fungerar kära Gudinnor... men jag vill att ni ska veta att jag tycker att en massa saker är jätteläskiga... men vissa saker som är i linje med mina visioner.. i linje med min djupaste längtan... de gör jag ändå... för jag har märkt att då blir jag mer levande... då öppnas nya dörrar... och plötsligt kan det till och med vara så att det som var så läskigt har blivit lite mer tryggt och hemvant... men jag brukar inte kunna gotta mig så länge i det.. det kommer ständigt nya möjligheter till att ta nya steg.

Jag minns - som jag berättade för er hur läskigt det var
...att gå på min första sångkurs... och sen blev det lite mer tryggt men då kom nästa utmaning - och jag minns hur läskigt det var att hålla min första sångkurs... Jag var väl knappt där riktigt men jag gjorde det och jag vande mig och det blev mer tryggt... - och sen minns jag hur läskigt det var att sjunga för större grupper... och hu så läskigt det var att sjunga på torget i Kalmar för 3000 personer men kul o spännande med!!...

Nu ska jag sjunga i Kungsholmens kyrka den 21 december
I samma sammanhang som Thomas Di Leva och Kay Pollak och en massa andra fina artister...Kyrkan kommer troligen fyllas... bara att skriva om det känns ju läskigt!!! ...men även spännande och kul! Jag tycker ju om att sjunga och det är ju linje med min längtan... så vad kan jag göra mer än att tacka och ta emot.

Kvinno - Gudinnecirkel i Stockholm den 22 
Sen fick jag ju även den där idén om att bjuda in kvinnor till en kvinnocirkel dagen efter... det kändes också som ett nytt steg. Visserligen gjorde jag ju en massa saker när jag bodde i Stockholm men det var ju ett tag sen nu och tanken på att bjuda in till något där kändes lite stor och lite läskig... men samtidigt kul och inspirerande... så jag tog ett litet steg i den riktningen genom att börja att fråga mig fram om det fanns intresse.. och det fanns det ju.. så nästa steg vara att kolla upp lokal och det visste jag ju en som verkade bra... och nu är det på gång.. och flera Gudinnor kommer...KUL !

Jag tror att när vi har den där kombinationen
....av att vi längtar efter något eller har haft en vision sedan länge - och så dyker det upp en möjlighet att ta ett steg i den riktningen... vi tycker det är läskigt men vi vet att det är i linje med våra visioner eller vår längtan.... - Ja DÅ är det rätt helt enkelt och vi får uppamma lite mod och utstå lite pirrighet eller skakande knän... för när vi väl tagit steget då är vi ju så nöjda!

Livet varar ju bara en viss tid här på jorden!
Tror inte ni som jag att vi kommer ångra mycket mer det vi inte gjorde än det vi gjorde... Så även om vi inte alls känner oss modiga så är det för det mesta så bra att följa det där som känns rätt ändå även om knäna skakar lite och det pirrar i magen...

...är det kanske just detta som är mod.Dagens lucka är klickbar ...
och kan inspirera dig till att vara mer Modig!

Ta en stund och fundera på vad du skulle kunna göra 
som du egentligen gärna vill men inte riktigt vågat hittills
... ta sen ett steg i den riktningen!


Visionen
Se dej själv göra det där som du hittills inte har vågat... se hur du känner dig trygg i det och hur allt flyter enkelt och känn glädjen av att ha tagit ett nytt steg

Affirmationen
I tillit och glädje tar jag nya steg i livet ... 
Jag är alltid trygg och allt sker till det bästa!

Standarden
Jag låter inte längre osäkerhet och bekvämlighet stå i vägen för mina drömmar

Handlingen
Ta nu redan idag ett steg i den riktning du vill... Yes.. du är på väg...

Ha en mysig vinterdag
Kram Anne Solveig


9 kommentarer:

 1. Jag blir varm av att läsa det du delar! Det är bara "stora" människor som du som vågar visa sin "litenhet", med allt du berättar du känner är läskigt ... Du är fin förebild för oss!
  Det är också bara"stora" som du som vill och uppmuntrar andra att växa! Det inspirerar oss!
  Tänk efter kyrkokonserten är du "kändis", Anne ... det kommer gå fantastiskt - tänk inte på publiken, utan bara din röst och ev gitarr, så blir det så fint <3.

  Det är så olika vad vi tycker är läskigt ... Det kan vara nog så läskigt att som boken påpekar; bara vara sig själv, stå upp för sig själv mm. Det ger väl inte direkt sådan uppskattning som när man just gör något läskigt, men kräver kanske ändå rejält med mod!
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Du är härlig Anita:) ..ja "kändis" är jag väl inte precis mer än i min egen lilla krets och det är ju verkligen precis lagom... Tack för tips att inte tänka på publiken.. det ska jag ha med mig Anita.. och jag tar med mig dig och alla andra Gudinnor i hjärtat när jag går upp där och sjunger.

  samt som du säger att vara sig själv.. helt och fullt.. kanske är det bland det bästa, läskigaste men även modigaste vi kan vara och göra...
  KRAM du modiga som både vågar slänga dej ut på Motorcykel och in i en 14 -dagars retreat... det är MOD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det klart du nu blir "kändis" nu när du uppträder tillsammans med andra kändisar i Stockholm, det förstår du välan ;) - kanske är det dags för dig att ta det klivet ... ;)

   förövrigt ler jag gott och varmt av ditt svar!
   Kramis och jag börjar verkligen längta till retreaten, där om nu bara två månader ...

   Radera
  2. Ja men va bra Anita :)... det kanske är kul att var kändis med... det viktigaste är ju att tycka om sig själv och njuta av livet...hur som helst... och det ska bli så fint med retreat och att träffa alla fina Gudinnor igen. KRAM Anne

   Radera
 3. Konserten kan inte bli annat än vacker med så vackra människor.. Din röst kommer klinga vackert mellan kyrkans väggar och jag ser mycket ljus framför mig. Hoppas att det går att lyssna på i efterhand. Enjoy <3 Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Ahhh.. ni är bara så varma och kärleksfulla ni Gudinnor här... så fint att du ser Ljus.. för det har jag känt inom mig med när jag tänkt på detta... ska nog fokusera mer på det.. ja det vore ju fint att filma...Tack kära Pernilla...KRAM

  SvaraRadera
 5. Tomas Di Leva är en så fin människa (av vad jag sett på TV, tidning m.m.), det verkar som att han sprider ett ljus och lugn omkring sig, precis som du! Jag tror det blir inte bara jättebra utan en riktig härlig upplevelse :)

  Postar denna spontana tanke & läser vidare..

  SvaraRadera
 6. Tack fina Ingrid...vad bra att du tror att det blir en härlig upplevelse.. javisst är Thomas Di Leva fin.. Han var här i Mundekulla i somras och höll en så mysig kärleksfull konsert...tack för inspiration med min sång.. tar med mig det.. KRAM Anne

  SvaraRadera
 7. Dessa affirmationer/visioner gillade jag särskilt, de slog an en sträng i mig.. hm.. liksom, förstod direkt vad det handlade om. :) Tack. Din blogg är en skattkista! Man kan komma tillbaka, och hitta något som passar.. och skina lite i solen:)

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig