tisdag 4 december 2012

Deeper we go!


"I den nya tid vi nu går in i så är det verkligen dags att rensa upp i vårt inre för att kunna leva i frid med oss själva och med varandra..."

Nu kommer det fram i Ljuset !
Strax före 6 vaknade jag i morse... ganska snart förstod jag vad dagens tema skulle handla om. Eftersom det hade dykt upp som ett starkt tema för mig nu. När jag låg där och funderade fram och tillbaka och tänkte på olika situationer som dykt upp den senaste tiden i mitt liv så kändes det jobbigt.  Men jag vet att när det känns så är det oftast en möjlighet att utvecklas lite mer som människa...att bli ännu mer dem vi i sanning är.

Det som dök upp handlade om att jag den senaste tiden har känt mig inblandad i flera situationer där personer som jag känner och tycker om inte har kommit överens med varandra.... samt att jag själv även gick in i en konflikt för en tid sen som kändes ganska stark men som löstes upp mirakulöst, dels genom samtal men dels genom min egen villighet att verkligen kunna mötas och se den andra personen i ljuset...

Så när jag låg där på morgonen så funderade jag mycket på hur jag skulle se på det här... och hur jag skulle hantera det...

Det är dags att se ljuset i varandra!
Jag lyssnade till en kärleksfull närvaro inom mig ...och kunde då se vad det var dags att göra nu för att kunna känna frid i de här situationerna och vilket budskap detta hade till mig. Jag kände att det handlade om att i den nya tid vi nu går in i så är det verkligen dags nu att rensa upp i vårt inre för att kunna leva med frid till oss själva och varandra...vilket innebär att hela och rensa upp i alla relationer som inte känns helt bra..."Det är dags nu att leva från vårt sanna jag 
och se ljuset både i oss själva och varandra" 

Det är dags att släppa och gå vidare!
.... vilket inte innebär att vi ska tycka att det som någon gjort mot oss eller andra är okey... men det är dags att se ljuset i varandra... att inse att vi alla bär med oss rädslor..ego..m.m. här på jorden och utifrån det så agerar vi ibland på ett dumt eller tokigt sätt...men vi kan ändå välja att se ljuset i den andre personen... för endast då kommer vi att kunna se och uppleva ljuset inom oss själva.

Med utgångspunkt från mina egna erfarenheter vill jag dela med mig hur vi kan gå tillväga... samtidigt finns det vissa situationer som kan behöva hanteras på ett helt annat sätt... det viktigaste är hur som helst att kunna komma fram till en känsla av inre frid inom oss själva.

Vad handlar det om - vad kan jag lära?
Det allra första steget kan vara att se .. Vad handlar det som skett om hos mej? och kunde jag själv ha betett mig eller agerat på ett annat sätt...

En villighet att se ljuset i den andra... att se den andres goda sidor... och detta kan ta en tid att kunna göra beroende på vad som skett...men i de flesta nära relationer vet vi ju att den andre har så mycket goda sidor med...

Kommunikation
Det kan vara mycket bra att kommunicera och lyssna till varandra... för ofta så har vi sett en situation från helt olika håll... en missuppfattning kan ju tex ställa till det lite extra. Även om vi inte helt kan förstå hur den andre personen kunde bete sig på ett visst sätt så kan det ändå hjälpa mycket att ta del av  hennes syn på det som skett.

Skriv ett brev
Kan du inte kommunicera .. tex om den andre inte vill det så skriv ett brev.. skriv först bara av dig allt som du känner helt ocensurerat... här kan du tillåta dig att både bli arg och gråta....men skicka inte detta!!.. utan gör det för din egen skull.... vill du sen även skicka ett brev så skriv ett nytt brev och berätta hur du känner... men se till att det inte finns en enda anklagelse i det... skriv bara hur du känner och upplevde det hela... vilket inte är helt enkelt.. så be någon annan läsa det innan du skickar det... för lyckas du så kan du vända hela situationen.

Andra känner var du befinner dig.
De flesta människor känner vad andra tycker och tänker om dem.... Miraklet är att när du känner frid i ditt hjärta inför en viss person så kommer den troligen att känna av det.. även om ni befinner er långt från varandra...samt när du väljer att se och tänka på någon med kärlek på så kommer hon mycket enklare kunna möta dej med kärlek. Så fortsätt att sträva efter att känna frid inom dej... och se ljuset i den andre.


Visionen: Jag ser ljuset i andra
Jag ser ljuset i mig själv.... jag ser mig själv med inre frid... i fridfulla relationer med andra... jag ser hur jag har släppt det som tidigare kändes jobbigt i vissa relationer.. jag har rett ut de ev konflikter jag haft.... jag är nu fri att med ett lätt hjärta gå vidare i livet ... jag vet vem jag är innerst inne och jag ser ljuset i andra.

Affirmationen: "I trust my sister/brother who is one with me"
Upprepa detta tyst samtidigt som du väljer att se på den andre personen med tillit...
och ser ljuset i henne/honom.


Standard: Jag väljer att bete mig och vara kärleksfull mot andra... 
Jag talar endast gott om andra och om jag inte kan det så tiger jag. 
Jag väljer att se ljuset i andra.


Handling: 
Lyssna inåt och känn efter vad du kan lära av det som skett... 
Vill du få mer klarhet så prova att göra processen "The work" för att se 
på vilket sätt det här handlar om dig och vad du kan lära.

Samt klicka gärna på dagens lucka där du kan få ännu mer information!


Ha en fin dag. KRAM Anne Solveig

Varmt tack till Adina för din fina värdefulla "Loving - living - The work -sida"

4 kommentarer:

 1. Tack för ännu ett fint och tänkvärt inlägg. Precis de tankarna jag själv gått i idag. Har känt mig så ledsen och hudlös utifrån när jag hör andra prata illa om människor som inte är i dess närvaro. Och inom mig tänker jag- snälla- där finns en liten strimma ljus i varje själ- se den istället och den ska växa.../Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag tar tacksamt emot dagens tema, även om det är en tuff uppgift och känns påtagligt träffande!
  Det är så sant att konflikter oss människor emellan lättar om vi sänder kärlek till motparten istället för att känna förargelse och idogt försöker förstå situationen ... om det inte känns möjligt med kommunikation, såå har jag ju bara min egen version och oftast är det ju bara halva sanningen! Så vad mer kan jag göra än att acceptera och försöka se det i ljuset? Se det i kärlek och försöka lära mig något av det hela.
  Jag har själv en för mig jobbig konflikt precis "bakom" mig och lösningen känner jag mig inte alls tillfreds med. Jag grubblar och ältar det fram och tillbaka och det rätt på mig! Antagligen handlar det om missförstånd/otydlighet. Jag har bara fått tystnad från motparten och av vilken anledning ska jag förklara mig, när jag upplever ointresse för det! Så jag sänder ljus till motparten för att kunna släppa och för att kunna möta personen ifråga igen, samtidigt som jag är medveten om vad jag själv kunde gjort/sagt annorlunda. Jag är inte perfekt, men försöker alltid bästa!!

  Tack Anne, nu fick jag chans att tänka till lite extra om detta, vilket just nu känns fint! <3
  Anita

  SvaraRadera
 3. Hej Anne

  Jättefint skrivit, det berör mig. Det lustiga var att igår morse började jag på ett brev till... DIG! Sen läste jag din blogg på kvällen... Det är en sak som vilat på mitt sinne som jag vill lätta. Brevet kommer via snigelpost till dig och det dröjer tills nästa vecka för jag vill skriva klart det i lugn och ro, och jag är rätt bokad, det är först i helgen jag har tids-ro. Det är självklart inget allvarligt :-) Mer empty the cup. Mot mer frihet!

  Kände när jag läste om er Gudinnehelg att jag vill träffa er alla 2013!!! Då fyller gruppen 10 år.

  Stor kram fr Erika

  SvaraRadera
 4. Vad fint att du säger det Pernilla... Ja vi mår ju mycket bättre själva med när vi kan se den där strimman av ljus... KRAM Anne


  Kära Anita
  Jag tycker det känns mycket fint att du vill komma till rätta med den situation du beskriver. Jag tror vi fungerar lite olika... Ibland kan det behövas en tid emellan med... men jag tror att om du är medveten om vad du själv kunde ha gjort/sagt annorlunda så bjud på det...för det har du allt att vinna på.. kanske motparten då med kan förmedla vad han/hon kunde gjort annorlunda... och om inte så har du i alla fall gjort vad du kunnat för att gå till mötes och då kan du enklare släppa sen... samtidigt kan du ju ändå uttrycka att jag blev ledsen för det här (utan att anklaga)... men också säga att jag kan se att jag kunde själv ha gjort så här istället... samt fortsätta att sända ljus och se det goda i den andre... se hur ni möts i kärlek och att allt känns bra... Tack att du delar.

  Varm Kram och lycka till... Anne


  Lustigt Erika att du just hade tänkt skriva till mig..... men inget förvånar mig numer då det känns som vi är mycket mer sammanvävda än vi tror... Jag uppskattar mycket att du vill dela hur du tänker och känner ... ska bli spännande att ta del av. Kom även att tänka på dej efter vår kvinnoträff.. Ha det gott! KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig