lördag 11 september 2010

Att ändra en Känsla och se ljusare på tillvaron.

Klarhet ger nytt hopp
Igår kväll och i morse kände jag mig lite låg... När jag vaknade tog jag då en stund först för att meditera och lyssna inåt.. vilket hjälpte mig att se mer tydligt vad det handlade om och därmed komma fram till vad jag kan göra.. bara det gjorde att allt kändes enklare.. okey.. jag får ta en sak i sänder.. ibland vill jag ju att allt ska ske meddetsamma...

Meditation ger ljus i sig
Att meditera för mig ofta till ett slags stilla varande som i sig känns ljust och fint och ger en trygghet och närvaro i stunden .. Jag brukar ju ge mig själv en stund meditation på morgonen men vet inte varför det ska vara så svårt att ge sig tid till det även sen under dagen.. när det känns så bra och ger så mycket.. Kanske det skulle varit på vårt dagliga schema sedan vi var små så det blev lika naturligt att vila och meditera, som att äta och borsta tänderna..

Visa kvinnor och böcker ger inspiration
Sen läste jag i en av mina fina böcker som ligger på bordet vid sängen av författarinnan, Florence Scovel Shinn. Boken heter "The power of the spoken word" En affirmation som jag tycker mycket om i den boken är:

"Let me now express the divine idea,
in my mind, body, relationsships and affairs"

(relationsships är mitt tillägg) "If you will impress the subconscious by repeating this statement you will be amazed at the changes which soon takes place" säger Florence.... Vi kommer få en mängd nya idéer och visioner. En djupare förändring och helande kommer även ske i våra kroppar.. vår omgivning kommer förändras till det bättre för att vi är på väg in i den gudomliga planen där allt är permanent fullkomligt och perfekt.

We should build a picture in our consciousness
of "peace, harmony and beauty"

"and some day it will push itself into visibility. The divine idea of your life, often flashes across your consciousness as something too good to be true. Very few people fulfill their destinies. but We are fully equipped for the divine plan of our life... says Florence.. and I beleive her..."

En annan inspirerande kvinna är Louise L Hay
Hon är idag över 80 år men "still going strong" Hennes bok "Du kan hela ditt liv" tål att läsas igen för er som liksom mig redan har läst den. Den gav mig ny inspiration nu också i morse. Dessa sanningar kan man behöva påminnas om igen. Efter att ha rekommenderat den till flera kvinnor som meddelat att de fick ut mycket av att läsa den, så har jag tänkt läsa i den igen. Den innehåller bland annat så fina affirmationer.
"När vi verkligen älskar oss själv, fungerar allt i vårt liv"
säger Louise

Affirmation av Louise.. lite nedkortad
I livet utan slut, där jag befinner mig,
är allt perfekt, helt och fulländat,
I varje ögonblick är allting nytt och fräscht.
Jag är ett med själva kraften som skapade mig,
och denna kraft har gett mig styrkan
att skapa mina egna livsvillkor.
Jag gläds över kunskapen att ha en egen kraft,
som jag kan använda mig av på
det sätt som jag vill.
Varje ögonblick i livet markerar en ny början,
då vi lämnar det gamla bakom oss.
Detta ögonblick är en ny utgångspunkt för mig
Här och just nu är Allt bra i mitt liv.
Louise L Hay från boken "Du kan hela ditt liv"

5 kommentarer:

 1. Du kan hela ditt liv är verkligen en bra bok. Jag bläddrar lite i den mer eller mindre varje dag före morgonmeditationen. En bok som helt enkelt borde delas ut till alla människor :).

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du säger det...ja tänk vad världen skulle se annorlunda ut om alla läste och praktiserade det Louise Skriver..

  SvaraRadera
 3. Håller verkligen med er!Du förde den in i mitt liv, Anne o den gav mig så mycket! Kan även rekommendera hennes bok "Du kan det" som är mycket lättläst o även innehåller en cd där Louise själv läser hela innehållet. Jag lyssnar på den när jag håller på med mina vardagsbestyr i köket eller innan jag ska somna=jättebra!
  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 4. Ja alla Louises böcker är ju jättebra och jag har läst "Du kan det" med och har ju CD:n så det är en fin idé att lyssna till den när man lagar mat eller kör bil.. tack för tipset Lena.. kram Anne

  SvaraRadera
 5. Hej Anne!

  Så tacksam att jag kan surfa in och läsa bland gamla inlägg och hitta just vad jag behöver för stunden.. Nu är det om relationer. Är i en ganska ny och är som ett litet rådjur som just ska lära sig stå. Men att tycka om sig själv och sitt eget sällskap, det är det viktigaste, och då flyter allt på så bra har jag märkt. :)

  Relationship - ett skepp man åker tillsammans? Funderade kort över ordet och fick en inre bild av två skepp som möts, och så seglar man en stund tillsammans i ett större, gemensamt... men den egna båten finns kvar och man åker ibland på den för att få egen-tid. Hitta hem till sig själv, styra den till sina favorit"öar", för att samla kraft och styrka, så kan man mötas igen i mer kärlek... :D

  Bara en tanke.

  Kram!

  Ingrid

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig