torsdag 9 september 2010

Vi lever i Gudinnan.. we are ever blissful

Ny morgon.. ljusare dag
Swami Sivananda fyllde år igår. Vi besökte hans yogacenter och lärde oss yoga en vecka när vi var i Indien.. han lever inte längre men hans verk fortlever och jag kan förnimma att han var en stor själ. Jag köpte några böcker av honom och i morse slog jag upp boken och fann dessa rader.

"Real everlasting happiness can be attained by realising one's own Atman or the immortal soul Eternal bliss is within. Perennial joy is your own most innermost Self. The little pleasure that you get from objects is only reflection of the bliss of the soul. It is a particle of that eternal bliss of your Soul."

Dessa rader ändrade jag lite så det skulle passa oss Gudinnor mer.
"We live in God/the Goddess. There is no intervening veil or limitation between us and the Goddess. We live in absloute oneness with her. We are ever blissful.. this is heaven."

Meditation och inre frid
De här raderna påminde mig om att det viktigaste är ju att finna vår egen inre frid.. bli medveten om det gudomliga inom oss och vila i det.... Därmed är det nog dags för en tid med mer meditation igen. För visst kan vi skapa det mesta vi längtar till i den här världen.. men när vi har inre frid och vilar i vårt djupaste väsen kan vi njuta hur det än ser ut runtomkring oss.. har vi inte det så kommer vi ändå inte vara nöjda...

GUDINNESKOLANS SOMMARKURS
Meditation och Vila ger inre ljus och frid.
Låt oss denna månad.. ni som vill.. igen fokusera på den inre stillheten... September månad ger oss inspiration genom att naturen går till vila.. Vila och stillhet kan vi därmed få genom att vandra i lugn och vacker natur.. vandra i skogen.. sitta vid en sjö men också genom att meditera.. göra avslappningsövningar.. yoga... måla.. sjunga... Simma är också en skön meditation...... Ja finn ut ditt sätt.. Själv vill jag sitta och meditera mer regelbundet igen.. helst 2 gånger om dagen... samt vara ute och njuta av den milda septembersolen och göra lite yoga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig