måndag 6 september 2010

En bok som var menad till mig just nu.

Intuitionen vägledde mig till en bok
Jag gick runt på mässan och där stod härliga "Sivan" på sitt eget sätt.. med affischer och böcker..- Kan man köpa böckerna Siv, undrade jag. Nej jag har bara tagit med mig dem för att jag vill visa dem sa Siv.. underbart, tänkte jag.. ingen tanke på att sälja här inte... Det var en bok jag såg direkt .. och kände att den vill jag läsa... Funderade på om jag kunde låna den men gick vidare. När jag kom tillbaka till Peter hade han lånat en bok av Siv.. och vips stod Siv där och hade packat och skulle hem och jag frågade om jag fick låna den jag sett... Ja visst sa generösa Siv och så var det klart.


Trotsa tyngdlagen, av Caroline Myss
Läk dig själv genom nådens kraft
Jag tror det är hennes senaste bok, utgiven 2010 i Sverige, och jag har blivit mer och mer intresserad av läkning och helande sedan jag stukade foten. Det kändes som det var en mening med att jag skulle hitta just den här boken för den stämde väl överens med lite nya tankar jag själv fått om läkning och helande. Caroline har ju skrivit en bok som heter "Din inre borg" och där hon inspirerats av "S:t Teresa av Avila" När hon varit ute och pratat omkring denna boken och väglett människor in i ders egen "inre borg", har det plötsligt skett spontana helande.. och omkring detta handlar hennes senaste bok.

Här går hon ännu djupare och ett steg vidare
och det är det som är fint med Caroline Myss.. hon är i ständig utveckling och därmed blir hennes budskap djupare och djupare. Här funderar hon vidare på det jag själv tänkt på omkring sjukdomar och helande och även skrivit lite om... Kanske frågan, "varför" inte är så viktig att ställa oss när vi blir sjuka eller det sker något oförutsett i våra liv... Kanske frågan "vad kan jag lära" är mer relevant ... men slutligen kanske det inte räcker heller utan vi behöver överlämna oss till den gudomliga läkande kraften och släppa taget om intellektet lite.... Men visst ska vi göra det vi kan med för att bli bra, äta rätt m.m. och ta hand om oss och dra lärdomar av det som skett... Men det räcker oftast inte med enbart intellektuell förståelse eftersom helande sker på en djupare nivå om det är sant helande.. det sker på själens nivå... Ja ungefär så skulle jag uttrycka det med inspiration från Caroline Myss tankar och med mitt eget synsätt.

Sjukdom kan ge djupare växande.
Jag har ju bara läst lite i boken ännu så jag återkommer men vill lägga till min egen synvinkel att .. ibland kanske det är något vi behöver lära innan det fysiska helandet kan ske.. ett djupare växande som just sjukdomen kan ge oss.. och då fyller den en funktion ett tag till... Men ibland har vi helt enkelt fastnat i sjukdomsbilden och begränsande tankar och synsätt på oss själva och livet.. och då kanske det behövs endast en liten glimt av vårt sanna jag för att vi ska släppa smärtan vi burit. Vid ett föredrag när Caroline vägledde ca 800 personer att gå in i sin inre borg (inre rum .. själens rum) infann sig en mycket vilsam tystnad som ingen ville resa sig från. När hon sedan signerade böcker smög sig en kvinna upp och bakom henne och sa: - Jag har lidit av kronisk smärta i axlar, rygg och händer i nästan 20 år. På hela den tiden har jag aldrig, aldrig varit fri från värk. Jag vet inte vad som hände eller hur det gick till, men smärtan är borta och på något sätt vet jag att den aldrig kommer att komma tillbaka. Hon skimrade av vördnad, viskade tack och gick därifrån.

Ska läsa mer i denna bok.. och kanske skriver jag lite mer senare...Kram Anne

6 kommentarer:

 1. Härligt...
  Och förra inlägget var också glädjande att läsa - om kvinnocirklar, hur de sprider sig som ringar på vattnet! :) Grattis till din bok och att det gick så bra.

  Ska fortsätta med morgonkaffet, men morgonen är mycket mer ljus efter detta inlägget om Caroline Myss :D

  Kraam

  Ingrid!

  SvaraRadera
 2. Tack Ingrid... och så roligt att höra att mina rader lyste upp din morgon. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Så märkligt, jag har precis börjat läsa den också, fast på engelska och den talar också så till mig!! Just de exemplen du tar jag berättat för andra om.
  Och hon kommer ju till Sverige nu. 21 september ska jag lyssna på henne i Malmö!"
  Synkoronicitet!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej Charlotte.. vad kul att höra och jag visste ju inte ens att hon kommer hit.. men nu vet jag, kanske skulle ta mig till Malmö...Det verkar klokt att läsa på engelska för vissa ord på svenska kan ha en lite tung innebörd med.. Jag tror väl att nåd på engelskan är grace t.ex och det känns mer lätt och upplyftande än det svenska nåd...

  SvaraRadera
 5. Det här låter som en bok för mig att läsa. Jag har fastnat i min sjukdomsbild och det är ett ständigt arbete just nu med att ändra på det. Tack för tipset :-)

  SvaraRadera
 6. Fint att höra.. tack att du delar... ja jag tror boken kan ge mycket.. lycka till och som du kanske vet kommer även Caroline Myss till Malmö 21 sept och Stockholm 24-26 sept.. Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig