torsdag 23 september 2010

Anita Goldman.. en inspirerande kvinnlig förebild.

Guds Älskarinnor
Anita Goldman har bland annat skrivit boken Guds Älskarinnor.. där hon beskriver kvinnor genom historien som hängivit sig åt det gudomliga ... alla på sitt sätt och från sin sanning... Hon beskriver bland annat mycket starkt Etty Hillesum, Teresa av Avila och många fler. Jag har läst delar av boken förut men nu håller jag på att läsa igenom hela boken och det är spännande och inspirerande läsning. Anita är verkligen en kvinna jag beundrar för att hon både är klok och intelligent med mycket kunskap men också har ett varmt hjärta och en djup andlighet.

Anita kommer till Mundekulla
När Peter arrangerade Mundekulladialogen föreslog jag att han förutom KG Hammar och Stefan Einhorn, skulle bjuda in Patricia Tudor Sandahl och Anita Goldman.. två kvinnor i Sverige som båda är mycket visa och även har en djup andlighet som de förmedlar genom sitt engagemang och sina böcker. Mundekulladialogen är ett unikt evenemang och jag känner en djup tacksamhet att alla dessa fina och kloka personer kommer till oss i Mundekulla...

2 kommentarer:

 1. Hej kära Anne!

  Men vad kul =) Håller precis på att läsa den jag med! Har inte kommit så långt i den men den är väldigt fängslande. Ha det fint kära du.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Hej Annika!
  vad kul att du med läser den... Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig