onsdag 8 september 2010

September Vila


Det finns en stillhet i luften
som jag njuter så mycket av denna tid på året. Mundekulla är så vilsamt och det känns så skönt att vara hemma igen efter att ha varit både på Öland och i Mariestad... Jag njuter av mitt gula rum på andra våningen och jag och Peter hade en så fin stund i eftermiddags när vi begrundade vårt liv.. insåg att vi har det mycket bra... funderade på var vi är och vart vi vill komma och hur vi kan njuta mer av det som är just nu och använda hösten på bästa sätt. Det är en gåva att ha en partner att kunna prata om djupare tankar med och det har jag alltid uppskattat mycket hos Peter.

Be och du ska få
Det är så lustigt det här med att fokusera. Jag har fokuserat en del på en lägenhet t.ex då jag kände att jag behövde något mer eget och att komma bort lite från Mundekulla för att kunna fokusera mer på mina egna projekt. Och så fanns det plötsligt en fin liten lägenhet på två rum och kök, kakelugnar, trägolv och billig hyra... det mesta men inte precis allt jag fokuserat på fanns där, men ändå kändes det inte helt rätt just nu. Mitt logiska sinne tyckte det var perfekt men mitt hjärta kände inte att det var helt rätt.

Sedan jag fokuserat på det här med lägenhet lite mer så kom Peter en dag med idén att vi skulle dela upp vårt hus lite mer så vi fick mer eget utrymme... Så det innebär ju nu insåg jag idag, att jag har fått en jättefin lägenhet som stämmer ännu bättre med det jag ville ha och om jag själv disciplinerar mig lite till att ge tid till mina egna projekt och min egen kreativitet (och inte dras med i allt man kan göra i Mundekulla) så är det här just nu bästa lägenheten jag kan tänka mig.
Den har faktiskt allt på önskelistan och mer... Öppen spis.. trägolv.. fin utsikt..andra våningen.. människor nära som jag gillar och trivs med.. jag kan skapa här... utsikt åt öster, väster och söder (dessutom norr) ..lugnt.. rymligt kök... vacker och trivsam omgivning..ljust .. soligt... m.m.

Samma sak med relationer
Jag har även fokuserat på en fin och kärleksfull relation och plötligt och mirakulöst så känns det som att jag och Peter har vuxit och djupnat i vår relation till en mer varm kärlek för varandra..... Så jag har fått det jag redan hade ... både med relationer och lägenhet... det som skett är att jag har ändrat inställning och börjat se det jag har samt insett att med några små förändringar i mig själv och mitt levnadssätt, så är det jag har redan perfekt. Jag tror att jag också har skapat en ny "vibration" som gjort att jag kunde välkomna ännu mer det jag längtade efter. Men jag ska nog inte ropa hej för tidigt utan fortsätta att fokusera på det jag innerst inne längtar till och bygga upp den vibrationen inom mig... "Be och du ska få - boken" har ett så fint budskap.

Det vi ber om kanske redan finns där
När vi ber om något eller fokuserar på det vi vill ha i livet så kanske vi upptäcker att vi redan har det vi längtar efter .... eller behövs det en liten ändring i vårt eget synsätt eller förhållningssätt till livet för att vi ska kunna välkomna det vi vill.

Min stukade fot har gett mig nytt perspektiv
både på boende och relationer.. Jag har insett att jag verkligen vill njuta av att vila och vara här i Mundekulla i höst... och att det är okey för mig att vila och njuta mer... jag har insett att jag kan ge mig tid här i mitt eget hem att skapa och vara kreativ och jag har insett hur jag genom mitt sätt att vara, kan medverka mer till att skapa goda relationer.

Jag känner mig mycket nöjd just nu..
Nöjd med en vilsam period som ligger framför mig... nöjd med att kunna ge tid till att rensa ut .. fixa i ordning lägenheten så jag trivs ännu mer samt nöjd med att hålla Ledarutbildning för Kvinnocirklar och sedan en kurs i Självkärlek i höst.. det känns kul.

Tipsa gärna om det positiva som sker i ditt liv
när du börjat tillämpa vissa principer eller ber eller fokuserar.. det kan inspirera andra att inse att det fungerar... (tack Lotta för den idén) KRAM till alla, Anne

9 kommentarer:

 1. Jättefint Anne

  känns som en dinglande höstlöv
  som landar på marken
  som allt faller på plats
  och gror in sig i myllan för att blomma

  Massor av drömmar som landat

  Du o Peter har så mkt gemensamt

  Just nu är jag ett höstlöv som flyger iväg, sista flyttlasset går på lördag, jag jobbar mkt oxå, hinner inte drömma, det enda som jag ser är en höstfrid, ljus och höstlöv. Men jag ser inte min man, ingen man, det ska väl inte vara så nu...

  Egenro, för att gro

  Stor kram fina du, Erika

  SvaraRadera
 2. Ja allt har ju sin tid.. och vi kvinnor är så inprogrammerade med att livet inte är fullkomligt utan en man.. Njut du av denna tid att vara fri och att finna dig själv.. det är du värd.. och sen kommer han när det är dags. härligt att du kan njuta av hösten och känna höstfriden..mitt i allt annat.. Lycka till med ditt nya hem.. varm kram Anne

  SvaraRadera
 3. oj så fint skrivet, det sjönk djupt in i hjärtat på mig och tårarna faller nu på min kind ! Egenro för att gro - det tar jag till mig extra mycket just nu ! Stort tack för de 4 enkla orden som tillsammans ger mig en stor mening !

  SvaraRadera
 4. Tack Lisbeth... så fint att vi kan beöra varandra.... och Egenro för att gro ... som Erika skrev, det är fint uttryckt

  SvaraRadera
 5. "Så jag har fått det jag redan hade ... både med relationer och lägenhet... det som skett är att jag har ändrat inställning och börjat se det jag har samt insett att med några små förändringar i mig själv och mitt levnadssätt, så är det jag har redan perfekt."

  Känns skönt och varmt i hjärtat att läsa.

  Kram
  Adina

  SvaraRadera
 6. Hej

  Jag blev lite rörd när jag läste om din relation, det lät så vackert, ... Be och du ska få - ja, jag mailar gärna lite egna erfarenheter till dig, men inte här på kommentarerna. Var är din mail? Har glömt..

  Höstlig hälsning,
  med kärlek i luften

  Ingrid

  SvaraRadera
 7. Tack Adina.. ja visst är det enkelt ibland men det enkla kan vara lite svårt att komma på och ibland behövs det en stukad fot för att allt ska landa... Ska bli spännande att höra hur det går på din nya volontärplats.. Kram Anne

  Tack Ingrid!
  Ja det brukar alltid bli min man jag hittar tillbaka till även när jag tänker jag kanske ska byta ut honom ... så det är jag glad för... Jättekul om du mailar mig.. anne@mundekulla.se

  SvaraRadera
 8. "Egenro för att gro ..." DEN var skön!!
  Det är så sant, de och allt annat ni skriver! "Be så ska du få ...", men jag har alltid känt det svårt med att be, att formulera och veta hur jag ska uttrycka det jag vill - vet ju inte ens vad jag vill ibland ...

  Det är som om jag går omkring förblindad, känner mig missnöjd och frustrerad och vill bara iväg! Iväg till vad? Iväg från vad?
  Sedan försöker jag focusera på vad som är "fel", formulera det med ord för mig själv, kanske skriva av mig (Det kanske ÄR bön?!) och försöka förstå ... vad kan göras..? vad bör accepteras..?
  I det här grumlet av känslor försöker jag luta mig tillbaka och känna förnöjdsamhet ... och då plötsligt faller bindelen bort för ögonen och jag kan åter se klart!! (hoppas jag skriver så någon begriper något ..!) Jag har då flertal gånger sett tillvaron trevligt färgsatt precis så som jag vill ha det - det bara fanns där, helatiden och väntade på att jag skulle se!!

  Så jaa, nog kan jag instämma med att det handlar om ens inställning till det mesta! Det heter väl "det är inte hur du har det utan hur du tar det som spelar roll"?

  Jag förundras mycket över vår strävan efter mer och mer (är så påtagligt i valrörelsen som pågår ...) och det är nog när vi strävar som mest vi också "förlorar" oss själva - DET enda vi verkligen HAR och borde värna om och vara nöjda med (eller jobba på att bli!). Det är ju då vi har något att ge varandra och förmågan att ta emot - vad mer behövs för att finna verklig tillfredställelse i livet?!

  Låter kanske enkelt, men kanske för enkelt för att anammas - vi människor har ju en tendens att krångla till våra liv ...

  Så visst är en stukad fot, ett dåligt mående mm fantastiska möjligheter att stanna upp och kanske knyta loss sin bindel för ögonen och åter se klart på sin tillvaro - kanske bli nöjd, kanske se vad som behöver förändras i sitt liv!

  Kram alla närande själar!

  SvaraRadera
 9. Hej Anita!
  Tack för dina kloka fina rader.. skulle just sätta mig och skriva omkring detta tema så det passade så bra att få lite mer inspiration genom ditt mail... Varm kram du kloka Gudinna.. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig