tisdag 21 september 2010

Kärlek är vägen!

Endast kärlek kan förändra
Med tanke på allt som kommer upp i den nya situation Sverige befinner sig i efter valet vill jag bara säga - Jag tror att endast kärlek kan förändra denna världen och endast kärlek kan smälta och ändra människors hjärtan... Kärleken är en så mycket större kraft än allt annat och endast med kärlek kan vi vinna människors hjärtan...och djupt inom varje människa som blivit skadad och rädd så finns ett hjärta som kan väckas med hjälp av värme och kärlek.

6 kommentarer:

 1. Liknande tankar for igenom mitt huvud den dagen.
  Kändes som en dagis-sandlåda på något vis, som en kompis uttryckte det... så mycket osämja, från allas sida.

  Hittade det här fina citatet på Facebook (Erin Dragonsongs sida)

  In honour of the International Day of Peace:

  "Do not repay anyone evil for evil. Be careful to do what is right. If it is possible, as far as it depends on you, live at peace with everyone. Do not take revenge, my friends... On the contrary: If your enemy is hungry, feed him; if he is thirsty, give him something to drink. Do not be overcome by evil, but overcome evil with good." — Romans 12: 17-21


  ingrid

  SvaraRadera
 2. Så sant så Anne!
  Det var precis det budskapet nunnan gav till mig på klostret. Inom varje människa finns en oförstörbar punkt av ren och klar kärlek t.o.m inom den största av brottslingar. Där sitter den dock längre in och svårare att nå, men den finns! Det är bara en fråga om tålamod att söka efter den kärnan av kärlek inom sig själv och inom andra.
  Kram // Carina

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant, Anne!!
  (Jag var också inne på det i min kommentar till ditt tidigare inlägg)

  Jag ryser av vällust av dina djupa ord - det finns verkligen en viktig uppgift för oss som kanske har förstått lite mer om livets mening än att bara "få det bättre och bättre med mer och mer pengar" här i livet ...

  Jag diskuterade en gång med en vis man om min och andras utmattningssyndrom - Han svarade mig då; att vi skulle se oss som "utvalda", jag tror jag nu börjar förstå det verkliga djupet i vad han egentligen menade!!

  Kramisar

  SvaraRadera
 4. Tack Ingrid-Maria, Carina och Anita.. Det känns så fint att ni finns... alla fina Gudinnesystrar som tror på kärlekens kraft...kram Anne

  SvaraRadera
 5. Ps

  Som ytterligare inspiration för er som kommer förbi Kalmar; just nu och fram till 19 okt är det på teatergalleriet en fin liten textil utställning som jag varmt kan rekommendera (www.teatergalleriet.se).

  Det är textilkonstnären Ulrika Thune från Malmö som i sin utställning "Smutsfläckar" funderar över och tolkar i väv, broderi och screentryck kvinnans sexuella identitet och hur den undertrycks av samhällets normer på olika sätt. Normer som vi alla är delaktiga i att forma och upprätthåller på olika sätt i samhället och i vår kultur.Vad är det t.ex. som vi bär med oss från generation till generation?
  Ulrika Thune har bl.a hämtat inspiration ur bilbelns nya och gamla testament (Eva, Madonnan (modern), Junfrun (Maria) och Skökan - fyra kvinnliga gestalter vi alla känner till.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset Anita.. det ska jag gå in och titta på om jag har vägarna åt det hållet..lät fint och spännande, visste inte att du bodde i Kalmartrakten.. kul.. Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig