torsdag 25 mars 2010

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN !!!!

Boken är inlämnad till tryckeriet !!!!
Pust... så sköööönt... Vilken pärs det blev in i det sista när tveksamheter dök upp om kommatecken och avstavingar m.m. och de som hjälper mig hade lite olika åsikter.... men jag har lärt mig så mycket på att både skriva och ge ut den här boken själv.

Kvinnocirkeln är som en varm famn där du kan växa och blomma ut!
detta får bilden symbolisera... Min första idé var att ha ett omslag med kvinnor i en cirkel... men vi fick inte till det på ett bra sätt så det blev den här bilden i stället som Linda Svensson tagit, och som jag är mycket nöjd med nu. Susanne Rothzén har gjort omslaget.

Jag ville ge ut den själv
den här gången, så jag har inte försökt få något förlag att ta den, det är ju inte heller så enkelt alltid ... Men nästa bok.... kanske man skulle se om det finns ett förlag som vill ge ut... för det är precis så, som en vän sa, som också har skrivit en bok; "Det enkla är att skriva"... sen börjar jobbet.... och det är sååå sant... Även om jag har haft ett fint team som hjälpt mig så ska jag ju ändå rodda allt, komma med synpunkter och i slutändan bestämma hur jag vill ha det... samt läsa igenom boken flera gånger... och mycket mer...

Nu går solen ner som en orange boll bakom träden
Vilken sällsynt vacker dag det har varit.... så mycket vår i luften... gick ut och njöööt bara när vi hade skickat iväg allt material till tryckeriet.... livet kändes underbart... krokusarna blommar för fullt och är så vackra i sin lila färg och fåglarna sjunger. Och jag känner mig fri!!!!

Visst finns det annat att ta tag i nu, som t.ex Kvinnofestivalen... men det får vänta lite för jag vill njuta av känslan av att boken är på väg nu...

Att skapa, kan jämföras med att föda fram ett barn.
Först finns det bara i ens fantasi, sedan gror det inom en och sedan börjar det sakta växa fram.... under en längre tid har man full uppmärksamhet bara på detta som sakta växer mer och mer.... När det väl ska födas fram kan det göra ont och bli komplikationer... vilket det blev för mig... men slutligen... Ahhhh så kommer det ut ... och i början får man ta hand om det lite .... så att det hamnar rätt i världen.. men sen kommer det att leva sitt eget liv.

Era barn är inte era barn
står det i Kahlil Gibran... de är söner och döttrar av livet... ja ungefär så... och så känns det med kreativiteten och det vi skapar... och min bok ... den är snart inte längre min utan kommer att leva sitt eget liv och förhoppningsvis spridas till många andra kvinnor. Kanske till dig.

6 kommentarer:

 1. Wow!!! Grattis Anne! Måste var en helt fantastisk känsla att ha lämnat sin egen bok till tryckning! Du måste vara så otroligt stolt, glad och förväntansfull!

  Kan bara säga att jag känner mig glad och stolt för din skull, det är en oerhörd prestation du har gjort och jag förstår att det nästan känns som att föda fram ett barn... som nu ska ut i världen och sprida sin glädje och kunskap till andra!

  Du är en inspirationskälla och en grymt cool Gudinna! :)

  Grattis igen, och jag ser fram emot att få läsa din bok i framtiden!

  Stor kram! Camilla A

  SvaraRadera
 2. Åh vad glad jag blir för din underbara support Camilla.. det är sånt här vi kvinnor ska ge varandra och det känns så härligt att få dela glädjen med andra...

  du är en grymt super underbar Gudinna... kram Anne

  SvaraRadera
 3. Säger också ett stort Grattis! Gud vad roligt, är så glad. Vill också gärna ha ett exemplar att titta i. :)

  Kramar

  Ingrid (W)

  SvaraRadera
 4. Ohh tack fina Ingrid.... det är ni underbara kvinnor här i bloggen som har stärkt mig ytterligare i att ha tillit till det jag skriver .. så att jag nu kan tro på att boken kan ge mycket till andra kvinnor.... Stor kram och tack för all din support. Anne

  SvaraRadera
 5. Vad fint omslaget blev, Anne! Grattis till bebisen ; ). Var kan man köpa den när den kommer ut? Ska till Stockholm i slutet av juni och vill jättegärna köpa den. Jag är med i en kvinnocirkel nu! En kompis bara startade en för 3 veckor sen och det är helt underbart! Trodde inte jag hade tid för sånt men det går jättebra : ).

  Vi ses varje söndagmorgon och pratar, lyssnar och mediterar och det är såååå bra. T o m min man gläds över det ; ).

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 6. Åhhh vad roligt att höra Karina... det glädjer mig alltid när kvinnor deltar i kvinnocirklar då jag vet att det ger så mycket både till oss och till andra runtomkring oss... kul... tack för positiv feedback om omslaget... om allt går väl ska den finnas att köpa i slutet av april, början av maj... antingen genom mig eller på nätet genom Ad libris eller vattumannens bokhandel tror jag... Kram och en fin påsk önskar jag dig... Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig