tisdag 16 mars 2010

Ljuset har kommit

Ja så står det i övningen i A Course in Miracles idag... som uppmuntrar mig att stanna upp då och då idag ... vila och tänka denna tanke... släppa det förflutna och se att just idag kan jag välja att se att - "Ljuset har kommit"..... Vilken fin tanke och så fin att meditera på.... Ja ljuset är verkligen här nu och lyser även in på mitt kontor... det är lättare att känna det ljusa i livet när hela naturen vaknar till liv och solen lyser... Ljuset finns ju där hela tiden i våra liv också liksom solen alltid finns bakom molnen.

Vi kan välja att se ljuset
Vi kan ju faktiskt välja att se mer ljust på världen, oss själva och andra. Det är lätt hänt att en liten dömande tanke smyger sig in här och var, men den hjälper oss ju inte och gör bara att vi inte kan se ljuset lika tydligt i det som vi dömer... och därmed inte heller i oss själva.

Alla männsikor gör ju sitt bästa
Det är inte vår uppgift att döma någon ... vi kan släppa det säger ACIM... visst är det en härlig tanke att inse att det är inte min uppgift... jag kan släppa det.. jag är befriad från att döma och dessutom har jag abslolut inte all den infromation och insyn i andras liv för att kunna göra det..... hur andra gör är deras.. jag kan välja att se ljuset i dem hur som helst... ja i alla fall borde jag kunna det.. även om det inte alltid är så enkelt.

En frihet att vila i sig själv
När vi vilar i oss själva mer och mer kan vi sjunka djupare in i vårt eget varande.... och det kan till slut bli till en vana att vila där och se på världen och allt vi tror är så viktigt, med lite distans.... när vi vilar kanske mörkret också kommer upp till ytan som en väninna beskrev det så fint idag... men vi kan välja att vara lite snälla mot det med och välkomna det och fortsätta vila i vårt djupaste inre där det alltid är ljus och frid.

Hur skulle det vara att leva i en ljus värld... eller vad innebär "ljuset har kommit" för dig

6 kommentarer:

 1. ... vårljuset är till stor hjälp för ljusa tankar och ljust sinnelag. :)

  SvaraRadera
 2. Ja men visst är det väl så Sussi.... det hjälper till en hel del... Anne

  SvaraRadera
 3. Hej Anne!

  Det var längesen jag skrev här men nu tog jag mig en liten stund. Visst är det skönt att ljuset är här! I går rensade jag i vår fina pyttelilla trädgård i solskenet och njöt. Snart kommer värmen : ).

  I helgen fick jag chansen att vara med i en svetthydda ledd av en fantastisk indiankvinna med bara kvinnor och det var UNDERBART! Vi har dessutom startat en liten meditationsgrupp jag och några tjejkompisar. Och nu när min mans svetthydda är byggd så ska vi passa på att använda den med tjejerna; Underbart!

  Det händer mycket roligt just nu!

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Sant att vårljuset hjälper vårt eget inre ljus.. :) Att välja att se allt det goda dagen har gett gör mig också ljus. :)

  www.healyourlife.com gör mig också ljus inombords :) och såklart Gudinnerummet! Alltid!

  Kram :)
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Hej Ingrid

  Kul att höra av dig.... tack för fina tankar och healyourlife.com är en fin sida... och tack för positiv kommentar om Gudinnerummet.. just nu behövde jag lite positivt... kram Anne

  SvaraRadera
 6. Hej Karina vad kul att höra av dig med.. jag lyckas visst inte få kommentarerna i rätt ordning.. vad underbart att höra att ni kvinnor samlas där i Frankrike och gör härliga saker tillsammans.. svetthydda låter jättefint..det är ju så fint att sitta tillsammans i mörkret bara kvinnor så tryggt... och så underbart att kunna påta i trädgården.. det dröjet lite för oss här.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig