lördag 20 mars 2010

Tycka om den du är - tema på retreaten idag


Tygmålning av Anne
Hur kan vi tycka om oss själva mer
Jag upplever att vi lever i en kultur där vi hela tiden matas med att vi inte duger som vi är.. När det gäller vårt utseende så är ju budskapet hela tiden att om vi köper vissa produkter eller smörjer in oss med vissa krämer eller köper de senaste modekläderna då blir vi okey.... eller ska vi banta och bli smalare och yngre och utan rynkor….

Vi kan bara vara bra på att vara oss själva
Vi får också till oss budskapet att vi inte duger som vi är när det gäller vår personliga utveckling … vi uppmanas att gå kurser, ha en personlig coach, gå i terapi m.m. Visst är allt detta jättebra med och när det fungerar som bäst leder det till att vi kommer närmare oss själva… men det får inte hindra oss från att tycka om oss själva där vi är just nu och njuta av stunden och det får inte bli ytterligare en press på att vi ska bli den perfekta människan…… Ingen kan ha alla kvalitéer eller vara allt.. vi kan bara vara bra på att vara just oss själva, unika och underbara som vi är…

Ingen säger att det är okey att vara just dem vi är och se ut som vi gör och tänka och känna de tankar som vi har… och att vi är bra som vi är just nu…

Tänk om du och jag för en liten stund nu skulle acceptera oss själva precis där vi är just nu… sluta att försöka bli vackrare eller yngre eller tänka och känna något annat än det vi tänker och känner just nu… sluta bråka med oss själva och ge upp en stund… njuta av dem vi är precis här och nu… och låta just de tankar som är här få vara här och sluta att bråka med dem, bara acceptera allt som det är just nu.

Kanske skulle allt kännas lite enklare
då och kanske skulle vi mer och mer kunna slappna av och njuta av livet och kanske skulle de tankar och känslor vi har kämpat så mycket med att försöka ändra, sakta försvinna eller finnas kvar men inte störa oss längre… Vi är ju inte våra tankar och känslor… vi är ju något djupare.

Vila i dig själv små stunder
Denna helg tänkte jag att vi då och då – gärna flera gånger i timmen – ska stanna upp, gärna blunda en stund och bara vara och vila i oss själva…. låta de tankar som finns där finnas… men vila i det som är djupare än tankarna och känslorna.

Du är ju skapad av Gudinnan…
hon skapar bara det som är gott fullkomligt och vackert. Det du fokuserar på växer.. sluta att fokusera på det som du inte tycker om hos dig själv… se istället allt det du tycker om och det du redan är bra på… stärk det goda inom dig och din självkärlek växer.

Skriv ner allt du tycker om med dig själv.
Skriv ner allt som du är bra på.

Sammanfatta det till en beskrivning av den du är
...läs flera gånger.... och inse att det är sant …

Var inte blygsam när du gör detta… var lika generös mot dig själv som du skulle varit mot någon annan. Njut sedan av att du är du och att du är helt unik och att det inte finns någon mer som är just som du i hela världen… älska den underbara kvinna du är för hon är värd massor av kärlek och värme...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig