lördag 27 mars 2010

Amanda - en Gudinna som visar vägen

Amanda är min Heders-Gudinna
Säkert har flera av er hört om Linnea de senaste dagarna... och om hennes skolkompis Amanda som vågade stå upp för Linnea, när hela samhället nästan vände henne ryggen och trodde på den pojke som hade våldfört sig på henne... Så modigt av dig Amanda!! Vi kan lära så mycket av Amanda, när det gäller att stå upp för varandra.. lita till varandra och skydda varandra även om vi har mängden emot oss...

Vi kan stå upp för det goda
även när alla andra tycker något annat och även när vi själva riskerar att bli kritiserade eller kränkta för att vi gör det... Amanda vågade för att hon bara kände att hon ville hjälpa och för att hon kunde leva sig in i en annans situation... samt för att hon var mycket klokare än mängden av människor som bara hängde på för att alla andra gjorde det och inte tog reda på hur det låg till.

Låt oss stödja varandra
Nästa kvinna som blir kränkt, hoppas jag får det stöd som Linnea inte fick förrän det var försent... nästan... Det som ändå känns skönt i det här är att så många människor har reagerat och uttryckt att det här kan vi inte tolerera mer.... Samtidigt hoppas jag att alla barn i framtiden får växa upp med mer stöd och kärlek och med tydliga värderingar, så att det inte behöver hända.

Självklart kan det ske för män med
och nu har det kommit fran i ljuset en mängd fall inom den katolska kyrkan där pojkar har utnyttjats... Det är smärtsamt när allt detta kommer upp .. och det kommer upp så mycket i vår tid nu när vi kan få veta vad som händer i alla delar av världen.... det är smärtsamt att ta del av, men först när det lyfts fram i ljuset kan det helas ... och situationen kan ändras.

Linnea är självklart också en verklig Superhjältinna
och så är alla andra kvinnor som råkat ut för liknande händelser och tagit sig igenom dem. Till er vill jag bara säga... Vet att ni är underbara och värdefulla och ingen kan ta ert sanna värde ifrån er... De som skadar andra skadar sig själva... ditt värde finns där alltid oavsett vad andra gör... du är en Gudinna .. en underbar.. tjej..kvinna.. värd att behandlas med kärlek och respekt och så är alla andra med...

4 kommentarer:

 1. Camilla A sa...

  ...ja dessa fantastiska starka och modiga unga kvinnor är värda allt stöd och support de kan få!!

  Världen är grym ibland och då är det ännu mer viktigt att visa särskilt de unga att det aldrig nånsin är ok att kränka någon på det viset, och att det faktiskt finns vuxna som de kan lita på och som ställer upp helhjärtat på deras sida!

  De har sannerligen visat att de är superhjältinnor och förebilder! All kärlek till dem!

  Camilla A

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att få en kommentar om detta också som kändes så viktigt.. tack Camilla

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Har inte varit inne här länge pga ofungerande internet, vilken glädje att titta igenom alla nya inlägg! Woho.

  Tycker det är intressant med vår tid nu, det känns som att mycket börjar komma till ytan, det som varit dolt förut... kanske tillhör vår tid, dessa åren? För mig börjar saker titta ut genom det förflutna och bli redo att kastas bort :) pjuh! Skönt.

  Och värdefullhet har varit diskuterat i dagarna med min kära väninna. Att inse sitt värde!

  Kram och Glad Påsk!

  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid
  Så fint att ha dej här igen.... jo jag tror verkligen som du säger att mycket kommer upp till ytan i vår tid.. kul at du uppskattar de senaste inläggen...och att inse att vi är värdefulla är så viktigt och själva grunden i livet.. Stor kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig