söndag 7 mars 2010

Sunday spirit inspiration - Gudinnan ger lycka


Söndag stilla sköna söndag åhh vad jag uppskattar dig.
Tystnaden är underbar här i Mundekulla och de Söndagar som vi inte har aktiviteter här är ljuvliga för då råder det en påtaglig stillhet och en vetskap att jag kan vila och använda denna dag som jag vill. Idag har jag börjat dagen med att duscha, smörja in mig med en ayurvedisk olja, sedan dricka färskpressad apelsin juice och äta lite frukt, göra yoga och läsa i ACIM.... det är så vackert nu också när solen tittar in i hela huset och jag har köpt gulvita vackra tulpaner som står på köksbordet.

Jag ringde även till min underbara farmor
som snart fyller 99 år? Härligt... och hon är positiv till livet och med i det som sker.. det ger mig inspiration till att se att kanske har jag bara levt halva livet ännu. Ringde även min lilla fina mamma som tyvärr är mycket glömsk men alltid så glad och tacksam att jag ringer.

Gudinnan ger mig bara lycka!
står det i ACIM:s övning idag. Hon har gett mig min funktion och därmed måste den var lycka .. läser jag vidare. Jag ska dela mina tankar lite omkring detta... Gudinnan ger mig bara lycka: I min värld är Gud/Gudinnan det goda.. kärleken.. ljuset.. friden m.m. och därmed vill hon mig väl och vill att jag ska vara lycklig. Hon visar mig också hur jag kan vara lycklig och det handlar om att lyssna till mitt inre där hon mjukt talar till mig och vägleder mig... det handlar om att inte döma mig själv och andra, det handlar om att ge till andra och att glädja andra, men också att ge mig själv stunder i stillhet där jag bara är med henne och hämtar ny inre styrka, kärlek och frid.

Världens budskap om lycka
Vi luras så lätt att tro att lycka är att bli känd eller ha mycket pengar eller att vara vacker eller göra karriär och inget av detta är fel men det finns mängder av människor som har detta men ändå inte är lyckliga. Reklamen vill också få oss att tro att bara vi köper den senaste datorn, mobilen, kameran, bilen m.m. då kommer vi att känna lycka. Visst kan vi vara lyckliga med allt detta men vi kan också vara mycket olyckliga.

Peace Pilgrim ägde inget men var lycklig
Hon skriver om det i sin lilla bok och häfte. En gång i mitt liv när jag nyss fyllt 40 år så gjorde jag mig av med nästan allt jag ägde, jag skänkte, gav bort m.m. Jag minns hur fri jag kände mig när jag hade släppt så mycket bagage. Dessutom flyttade jag i den vevan och kunde på det sättet börja ett nytt liv. Att släppa taget om yttre saker är ju även ett sätt att släppa inre bagage, då de yttre sakerna påminner oss om det inre. Självklart beror det ju på hur vårt liv ser ut hur mycket ägodelar vi behöver, men de flesta av oss kan nog lätta lite mer på bagaget.

Afrikaner och lycka
Jag har varit i Senegal två gånger och mött många männsikor i byarna där. Så glada och lyckliga de flesta både barn och vuxna ser ut... det lyser ur ögonen. Ändå äger de nästan ingenting men de har mat för dagen, kläder och de har varandra.

Min funktion är lycka och glädje
ACIM säger att det är vår huvudsakliga funktion.. Men den säger också att lycka och glädje kommer när vi väljer att lyssna till den inre rösten och se på oss själva och andra med förlåtelse, se det goda och göra gott... endast då kan vi vara verkligt lyckliga.

Den enda fuktion vi har är den Gudinnan gav oss
Det är det enda sättet vi kan finna inre frid. Vi behöver ge lite tid till Gudinnan varje dag. Likväl som till alla andra onödiga och meningslösa mål vi strävar efter. När vi ger oss de här stilla stunderna så kommer vi mer och mer att inse vad som verkligen är viktigt och vad som verkligen ger oss sann och varaktig lycka.

6 kommentarer:

 1. Tack för härlig söndagsinspiration! Att vara i stillhet ger verkligen möjligheten att kommunicera med det djupaste inom oss, med källan där frid och kärlek råder. Stor kram och tack för att du finns och delar med dig av dina innersta tankar.

  SvaraRadera
 2. Hej Anne,
  Det känns som om du skriver direkt till mig idag, är precis i denna fasen och håller på att rensa och göra mig av med saker. Mäklaren var här i fredags så nu säljer jag huset , jag ska ha något mindre nu när barnen är utflugna, dottern i Australien och sonen i lumpen.Har rensat och städat i två dagar, jag ska sälja/ge bort/slänga det mesta av vad jag har och bara ta in det som känns helt rätt. Jag har en inre känsla av frihet nu när jag har bestämt mig för att börja om och bara ha det som är absolut ett måste. Jag tror att det började som en liten process första gången jag var i Senegal....Ja just det ..Skrev i min dagbok idag "tack Anne för att du började processen" när jag skrev det kom det upp när vi satt på stranden en morgon i sharinggrupper...Världen är allt bra liten...Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Tack Pernilla! och tack för att du finns och delar mycket av mina tankar... du har så mycket djupa och fina tankar att dela också. kram Anne

  SvaraRadera
 4. Tack Petra.. åh vilket spännande äventyr du ger dig ut på nu och fri som vinden... ryser när jag läser din kommentar och känner mig hedrad om jag på något sätt sått ett litet frö och inspirerat dig.. och vad kul att det just kom upp när vi satt på stranden i Afrika för jag hade ju skrivit om Afrika med.... Stor kram och det ska bli spännande att få höra vart du tar vägen.. Anne

  SvaraRadera
 5. Härliga, meningsfulla och tänkvärda ord hittar jag i din text idag.

  Får ta med mig och fundera lite här under kvällen.

  Tack för pilgrimsboken. Ligger vid nattduksbordet och väntar på att bli läst.

  SvaraRadera
 6. Tack Ankie.. roligt att höra att min text kändes meningsfull för dig och lycka till med Peace Pilgrim jag tror säkert du kan hitta ett och annat som kan ge dig något värdefullt i det lilla häftat. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig