onsdag 10 mars 2010

The world becomes more safe loving and friendly

"Det finns ett kriterium med vars hjälp du kan bedöma om dina tankar och handlingar är rätt för dig. Det kriteriet är: Har de gett dig inre frid? Om inte så är det något fel på dem - försök hitta nya vägar." Peace Pilgrim

Vi skapar själva lycka och frid
Ja så enkelt är det nog , vi skapar själva vår lycka, glädje och inre frid, även om den naturligtvis även påverkas av den situation vi befinner oss i. Men även där beror det ju lite på hur vi tar den situationen, vilket det finns en mängd människor som bevisat.

Sluta kritisera dig själv, du är underbar.
De senaste dagarna har budskapet om förlåtelse och att sluta kritisera mig själv och andra kommit till mig på flera olika sätt. Det har kännts så skönt och befriande. Släpp kritiken.. du är underbar som du är och så är alla andra... säger budskapet då... som kommit genom kort och böcker.. m.m .. så det vill jag uppmuntra dig till med... släpp dina kritiska tankar om dig själv du är underbar och du gör verkligen så gott du kan hela tiden... du är värd uppskattning och kärlek.

Att inte döma andra ger oss en trygg värld
Att se på världen utan dömande skapar en helt ny trygg värld. Tänk vad mycket mer vi skulle kunna göra och uträtta och hur många fler möjligheter som skulle öppnas om vi hade tillit till oss själva och andra.. om vi visste att vi är goda och underbara och hade tillit till det goda i oss själva, andra och världen.

Det bästa är att vi kan ändra våra tankar
Vi kan ju faktiskt ändra våra tankar... en meditation som kan skapa en mer trygg och kärleksfull värld är att sitta och känna efter vilka människor i ditt liv som du kanske dömer lite eller är rädd för eller har lite svårt för... och sedan se på var och en av dem med kärlek... se det goda i dem... se ljuset ... se bortom det du tidigare har uppfattat i dem... se dem de innerst inne är...."little by little the world becomes more safe, loving and friendly"

Du upptäcker den sanna världen
som funnits där hela tiden bakom alla idéer och tankar som du tagit till dig och lärt.

2 kommentarer:

  1. Det du skriver är precis vad jag själv går och tänker på och upplever just nu. När vi kritiserar andra, kritiserar vi oss själva. När vi kritiserar oss själva- kritiserar vi andra. Vad vår värld behöver är mer kärlek, tillit och frid. Tack Anne.Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Tack Pernilla! Härligt med din feedback.. kul att vi är fler som är i samma processer.. goda processer dessutom.. kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig