lördag 6 mars 2010

Lördag en dag att Njuuuuta!


Annes smoothi med apelsin, banan och ananas

Hej kära Gudinnor - det är dags att njuta!
Solen strålar och även om det är kallt ute så känns det att våren är på väg här i Mundekulla... fåglarna kvittrar och jag ska passa på att ge mig ut och njuta av att åka skidor i solen om en stund.

En bok om Smoothies

Njut och var nyttig
När våren närmar sig brukar jag känna ett spontant behov av att äta nyttigare. Hittade den här vackra boken om smoothies på konsum och rean, 79:- kostar den och den har redan inspirerat mig till att göra flera jättegoda smoothies. I boken är det en del recept med mjölkprodukter också men du som inte dricker det kan byta ut dem mot t.ex kokosmjölk, sojamjölk, havremjölk, sojayoghurt m.m.och vi har gjort massor med smoothies redan på bara frukter som var supergoda.

Smoothies på mango och ananas, bild från boken

Vi har även njutit allesammans
av smoothies och igår gjorde vi den här supergoda smoothien med mango och apelsin. Blir du sugen... allt du behöver är lite frukt och en mixer och smoothies kan varieras i det oändliga... Köp gärna ekologisk frukt .. det känns mycket bättre och det är du och din kropp värd.. samt att du gynnar Moder Jord och dem som arbetar med fruktodlingar. Jag brukar tänka att det är mitt sätt att idka välgörenhet att jag lägger lite mer pengar på ekologiska frukter som jag vet är bra för både mig och andra och Moder Jord. Självklart är det bra att äta klimatsmart och närodlat också men jag tror att både vår kropp och själ mår bra av lite frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig