fredag 11 november 2011

To make other sentient beings feel good!

Lama Pema är i Mundekulla.
Denne ganska kortväxte man har ett stort hjärta och besitter så mycket visdom samt strålar av vänlighet och kärlek. Bara att se honom sänder ut ett budskap om hur vi människor borde vara lite mer. Idag har han talat om Godhet och hur vi kan känna oss mycket bättre och medverka till en mycket bättre framtid genom att praktisera godhet.

Vad är då Godhet?
Hans svar är "To make other sentient beings feel good" Ja visst är det så att när vi ger kärlek till andra, när vi får dem att känna sig bra.. och bli glada.. då mår vi även mycket bra själva...då känner vi en djupare tillfredställelse inom oss.. då respekterar vi och tycker om oss själva mer och kan enklare känna kärlek även till oss själva. Så enkelt det är egentligen om vi bara kunde inse det... Tänk om jag bara kunde tänka mer på hur jag kan göra andra lyckliga och få mina närmaste .. ja alla jag har runtomkring mig att känna sig bättre.... Ja visst gör jag ju det en del redan men jag vill kunna göra det ännu mer.. Nu fick jag inspiration.. hoppas jag kunde förmedla den vidare till er även om ni inte var i samma rum som Lama Pema ikväll.

3 kommentarer:

 1. Eloge till dig Anne!

  Han verkar vara en väldigt sympatisk, godhjärtad man. Han strålar och får alla andra att stråla också.

  Du är jättebra på att förmedla, även om vi inte är i samma kommun.

  Kikar ofta in till dig för att njuta av din underbara visdom och vill att du skall veta att jag själv växer som person genom att få denna inspiration. Är grymt sugen på att boka in ett besök hos er på Mundekulla. Just nu är det lite turbulent i min tillvaro, men en vacker dag så :)

  Tack du fina gudinna. Ha en fin helg!/Carola

  SvaraRadera
 2. Varmt tack Carola! Det betyder så mycket att få veta att det jag skriver kan inspirera och göra en liten skillnad i andras liv.. det är ju liksom syftet med Gudinnerummet.. så varmt tack att du säger det och hoppas vi ses en dag... du fina Gudinna.

  SvaraRadera
 3. Varmt tack Carola! Det betyder så mycket att få veta att det jag skriver kan inspirera och göra en liten skillnad i andras liv.. det är ju liksom syftet med Gudinnerummet.. så varmt tack att du säger det och hoppas vi ses en dag... du fina Gudinna.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig