onsdag 2 november 2011

I min högra hjärnhalva finns intuition, kärlek, kreativitet ....

I Fell into trust!
De senaste dagarna har jag varit så trött...och inte riktigt sett min väg så klart som jag brukar... Därmed var det skönt att liksom ett löv bara falla i tillit till att det finns en kraft som är större än jag och som jag kan vila i... Gudinnans famn finns där alltid och tar emot oss och ibland är det enda vi kan göra att lita till henne.

Maykalendern - en fas är slut?
Kanske har tröttheten även berott på att enligt en del tolkare av Mayakalendern så är en viss period slut nu...  Det finns olika tankar om datum men jag väljer att se det som den Mayaindianske andlige guiden som var här hos oss i Mundekulla. Han menade att 21 december 2012 då går vi in i den nya tidsperioden... tills dess tänker jag att det är en tid av förvandling för att kunna gå in i det nya. Samtidigt som jag även tror som vår Maya -indian sade... att det egentligen endast handlar om en tideräkning men beroende på att vi har lagt in en mening i den och att det även händer så mycket i världen nu så kan vi vänta oss att den nya tidsperiod vi går in i kommer bli mer fredlig och harmonisk...

Höger hjärnhalva och den nya tiden.
Det jag själv har märkt den senaste tiden är att det är som om min högra hjärnhalva har blivit mer aktiv och att den vänstra inte har lika mycket att säga till om. Jag tror att för att vi ska gå in i en tid där mänskligheten lever i fred och harmoni med varandra och med allt levande... så behöver vi använda vår högra hjärnhalva mer igen.. och hitta en balans mellan känsla.. intuition....andlighet - gentemot intellekt... logiskt tänkande m.m.

Jag hade en dröm nyss där jag drömde om två rum.
Det ena kände jag mig hemma i och hade bebott så det var möblerat med alla mina saker m.m. det låg till vänster i drömmen...Men det andra rummet som låg till höger var lite större och tomt.. och ingen hade tittat till det på ett tag. För att komma in i det högra så var jag tvungen att gå ut i en korridor och sedan in genom en annan dörr. Men när jag stod i det högra rummet upptäckte jag plötsligt att det fanns en dörr mellan rummen, men den hade tejpats över med papper så man knappt såg den.. jag började dra loss tejpen för att öppna dörren.

Kanske är det detta som händer i den nya tiden.
att vi plötsligt får tillgång till vår högra hjärnhalva ännu mer... och att vi öppnar dörren mellan den högra och vänstra så de kan samverka ännu mer.... att vi inser att vi inte längre kan lita ensidigt till den vänstra hjärnhalvan och dess logiska tänkande ... utan att det är dags att lyssna till den högra hjärnhalvan och vårt inre ännu mer...  dags att känna helheten.. energin runtomkring oss och enheten med varandra och allt levande.. för det är det som höger hjärnhalva uppfattar.

Höger hjärnhalva och djup samhörighet med naturen
På kursen i helgen gick vi ut i skogen för att göra en visionquest... vi lyssnade till naturens budskap.. det är verkligen att använda höger hjärhalva som jag ser det....och genom naturen fick vi tydliga budskap... När vi använder den vänstra hjärnhalvan ensidigt så ser vi på naturen som något vi kan använda för våra egna behov utan hänsyn till den åverkan vi gör....istället för att se att vi har en djup samhörighet och en djup och nära relation till naturen och till allt levande.

En stroke gav en upplevelse av höger hjärnhalva
När jag hälsade på min väninna så pratade hon mycket om Jill Bolte, en intelligent och framgångsrik kvinna som när hon fick en stroke hamnade i sin högra hjärnhalva och glömde allt hon lärt sig tidigare.. hon hade ingen längtan tillbaka till det logiska tänkandet och all den kunskap hon hade samlat på sig. Hon har dessutom skrivit en bok om detta som jag är så nyfiken på att läsa. "My Stroke of Insight"  den finns faktiskt även på svenska upptäckte jag "Min Stroke" kan beställas genom Vattumannes bokhandel.

Jag har själv börjat känna att min djupaste längtan
... det som min inre Gudinna vill...har blivit ännu viktigare och att jag inte lika lätt kan hamnar i att mitt logiska tänkande och alla borden och måsten tar över... Nu är det dags att ännu mer leva det liv mitt inre vill leva... Nu är det dags att låta den högra hjärnhalvan få styra och uttrycka min kreativitet... vila meditera.. lyssna till intuitionen... och använda den vänstra som den är menad till ett vertyg att förverkliga min längtan och mina visioner.

Jills beskrivning om de olika hjärhalvornas funktion

Höger hjärnhalva
Här och nu
Tänker i bilder
Tar emot information som energi
....hur nuet ser ut, luktar, smakar
... hur det känns och hur det låter (ljud)
Jag är en energivarelse förenad med energin runtomkring mig genom medvetandet i min högra hjärnhalva
Vi är energivarelser förenade med varandra genom vår högra hjärnhalva som en mänsklig familj
Och just här och nu är vi bröder och systrar på den här planeten.. här för att göra världen till en bätte plats
och i detta ögonblick är vi perfekta, hela och vi är så vackra.

Vänster hjärnhalva
Tänker linjärt och metodiskt
med fokus på det förflutna och framtiden
Den plockar ut detaljer från vårt nuvarande ögonblick
den kategoriserar och organiserar all den informationen
och associerar den med allt vi lärt i det förflutna
samt projicerar alla våra möjligheter till framtiden
Tänker genom språket.. vårt inre chattrande
Den påminner mig om det jag ska göra
Det är rösten som säger... Jag är  (I am)
och så fort den säger det blir jag en enskild individ
separerad från energiflödet runtomkring mig och separerad från andra


Vill du veta mer om hur hjärnhalvorna fungerar och därmed få en större förståelse för dig själv och hur du kan välja vilken du vill befinna dig mer i...Titta på denna underbara video med Jill där hon berättar om sin spännande resa. Ge dig tid att se slutet för det är så starkt och vackert...

9 kommentarer:

 1. Jag älskar Jill. Hon är helt underbar... tråkigt vad hon behövde gå igenom, =( men guld värd är kunskapen, för oss alla!

  Har läst hennes bok, och finner den fascinerande. Också ger svar på många frågor.. :) som den logiska delen undrat över, varat och ens olika sidor.

  Har nyligen lärt mig att det är höger hjärnhalva som styr vänstra delen av kroppen, alltså den där hjärtat sitter :) så tänker mig: är jag i högra hemisfären, är jag i samklang med mitt hjärta. Och det känns underbart.

  Kul att höra om din dröm! Lät onekligen talande för hjärnan :D

  Trevlig läsning!

  SvaraRadera
 2. Härligt Ingrid.. du är verkligen helt "up to date" med det mesta ... eller också har vi bara liknande intresse.. vilket ju är jättekul.. så roligt att kunna dela det man är facinerad av med andra...Ser mycket fram emot att läsa boken.

  Ja visst är det bra att veta att vänster hjärnhalva styr höger del av kroppen inkl hjärtat... Vad fint du uttryckte det där med att vara i samklang med hjärtat... det ska jag ta med mig. Kram

  SvaraRadera
 3. Kärlek och Ljus till er alla från Inger

  Wally sammanfattar så här på sin hemsida:

  My Current Powerful Intention:

  I intend to keep working on my mind to have it create what I want and not what it was programmed to do with the help of society.

  My Life Purpose:

  To enjoy life! I live for the fun of it. For the joy of it. For the expansion of life.

  My Values:

  Freedom, Love, Joy, Wellbeing, Peace and Fun

  My Story:

  I Am.

  If I say more than I am, then I am describing my creation of Duality. I change my experience by changing the description word after I AM. Like, I AM sad or I AM happy. I am now experiencing the thoughts I have been entertaining.
  I have created Duality. Now I am becoming aware of how it can be controlled. I control and enjoy my Duality by directing my thoughts.
  What I was I was. What I will be is what thoughts I will choose to entertain. I intend to choose what will bring the greatest joy to me and others.

  My Vision:

  To enjoy Life and to help others to do the same.

  I say to my friends, “Your will for you is more important to me than my will for you. My highest intention is to influence you to feel good, to be self-empowered and for your wellbeing. If in our relating, your mood gets affected negatively or you feel I am not supporting your will for you. Then please let me know immediately. It is not in our interest to talk in the way that lowers our vibrations.” The best thing anyone can do for me or anyone is to feel good themselves by what they choose to do.

  SvaraRadera
 4. hej Anne, tack för att du delar med dig av detta. En underbar video som berör mig på djupet.

  Känner stor tacksamhet för livet just nu. Har en kär vän som fick en lindrigare stroke häromveckan, hennes tal försvann ett tag. Mina tankar går till henne och andra i samma situation.

  Jill beskriver det på ett fint sätt. Känner igen mig i den högra halvan, där vill jag vara mer och mer.

  Tack !
  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Tack så jättemycket Inger och Lisbeth för era fina rader. Jag är på spa nu o svarar från mobilen så det blir lite kort.. Men blev mycket glad för era inspirerande kommentarer. Kram

  SvaraRadera
 6. Ps samt hoppas din vän bli bra snart Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Nu är jag hemma från SPA upplevelsen.. som var så skön... skriver några mer rader till er.

  Inger
  Ja tänk vilken möjlighet vi har att ändra våra tankar...och därmed vårt liv... dina rader beskrev det så tydligt... "What I was I was. What I will be is what thoughts I will choose to entertain. I intend to choose what will bring the greatest joy to me and others" Jättefint.. Tack och kram

  Lisbeth
  Så fint att höra att du med blev djupt berörd av filmen .. och det väckte verkligen en längtan hos mej med att vara mer i min högra hjärnhalva.. Kram

  SvaraRadera
 8. Kära Anne Solveig.KRAM! Vill av hela mitt hjärta dela med mig av följande pdf böcker skrivna av The Abbotts. De inspirerar!!!

  Kopiera och klistra in nedanstående länkar i Google sök, gå in på länken (Pdf öppnas upp) välj Arkiv, Spara som. Läs, njut och inspireras. De ÄR. Lycka till. Kärlek och Ljus från Inger.

  Pdf Bok "Living in the Fourth dimension" Länken heter så.

  http://www.enlightenment4u.org/Ebooks/LIVINGINTHEFOURTHDIMENSIONEBOOK.pdf

  Pdf Bok "Opening the Mind" länken heter download Spiritwatch.com

  http://www.spiritwatch.com/OPENING%20THE%20MIND.pdf

  Dessa böcker har The Abbots lagt ut för gratis läsning! Så bara njut!

  SvaraRadera
 9. Varmt tack Inger.. att du tänker på mig med inspirerande tips...ska kika på länkarna snarast.. kram och ha en fin helg.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig