söndag 13 november 2011

Sunday Spirit inspiration - Hur kan jag hjälpa?

Louise - och buddhismens budskap.
En av mina stora förebilder och inspirationskällor är Louise L hay. När jag i helgen lyssnat till Lama Pema så inser jag ännu mer hur mycket Louises budskap och sätt att leva påminner om det Lama Pema förmedlar från Buddhismen. Hur kan jag hjälpa andra? - är en fråga som Louise har ställt sig hela tiden och den har lett henne vidare till nya projekt, böcker, möten med människor m.m. - Jag har gjort en sak i sänder, säger hon... svarat i telefonen .. svarat på mailen och nästa steg har visat sig efter hand.

Att hjälpa sina medmänniskor
...är verkligen något som Lama Pema också gör hela tiden... Så fort han möter människor med behov så försöker han hjälpa och i Indien och Nepal där han vistas huvudsakligen, finns det ett stort behov av praktiskt hjälp..... av pengar till mat, sjukhusbesök, tak över huvudet, skolor och undervisning m.m. Hans medkänsla med andra och hans goda hjärta får honom att vilja hjälpa hela tiden.

Meditation och att träna vårt sinne
Det som Louise även har gemensamt med Buddhismen är hur viktigt det är att träna vårt sinne...så vi kan styra det och inte låta oss styras av det. I buddhismen gör man det huvudsakligen genom meditation... Louise Hay gör det genom affirmationer som hon säger till sig själv, skriver ner eller sätter upp lite överallt. Genom att träna sig i att tänka goda tankar i alla sammanhang alltifrån när hon vaknar på morgonen till att hon står i duschen, äter frukost, kör bil m.m.... så har hon detta fokus.

Tack Lama Pema!
Ja denna helg har vi ju haft ett underbart besök av den fina kärleksfulle Lama Pema Dorje, som skrattar och gråter om vartannat och är i högsta grad levande, som har ett kristallklart och vist intellekt och får oss att se enkla aspekter av livet klart och tydligt, som delar med sig visa tankar och strålar ut kärlek som lyser över hela Mundekulla och därmed visar oss hur det är att vara en människa fullt ut som lever med kärlek och medkänsla till andra. Samt som genom sina hjälpprojekt i Indien och Nepal har hjälpt såååå många människor till ett mycket bättre liv.

2 kommentarer:

 1. Kära Anne Solveig.
  Tack för att du finns. Du är underbar. Du sprider så mycket kärlek.
  Har du sett denna film med Drunvalo Melchizedek. Drunvalo talar om kroppen och det Högre Jaget, denna videon är sprängfylld med viktigt information.
  Kramar från Inger

  Denna länk går till hemsidan Guld Kristall som har mycket intressant att läsa.

  http://www.guld-kristall.se/det-hogre-jaget-drunvalo-melchizedek/

  Du kan också ladda ner den från you tube via länken nedan, kvaliten är bättre på denna filmen:

  http://www.youtube.com/watch?v=KYrAgIJAW2E

  Lycka till

  SvaraRadera
 2. Tack kära Inger.. för att du alltid vill dela med dej av din sprudlande inspiration.. ska kika på hemsida och film... varm kram och ha en underbar helg!

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig