söndag 27 november 2011

Sunday Spirit Inspiration! - Tänd ett ljus!

Tänd ett ljus...
Visst är det mysigt med den första advent och mysigt att plocka fram alla adventsljusstakar. Visst kan vi lära oss att acceptera mörkret och vila i det med... men det är härligt med ljus och i ljuset ser vi allt tydligare och klarare.

Vi kan lysa upp våra tankar!
På samma sätt tänker jag att det är med vårt inre mörker... Vi kan lära oss att acceptera det som känns jobbigt och vi kan lära oss att vila i det... men vi kan också lysa upp det mörka genom att tänka nya tankar och därmed se det som skett i ett nytt ljus. Positiva, sanna och kärleksfulla tankar om oss själva och andra är som små ljus som vi kan tända och som lyser upp vårt liv mer och mer... och även sprider ljus till andra och till världen.

Vänd på det negativa!
Genom att känna efter vad som just nu känns lite tungt eller ledsamt eller inte riktigt bra i ditt liv samt fundera på vilka tankar som skapar den upplevelsen, och sedan vända dem... så kan du skapa en ny känsla och en ny mer positiv upplevelse. Allt kanske inte ändras helt och fullt meddetsamma.. vi kan ta små steg och välja en lite mer positiv tanke bara... som i sin tur kommer leda till en lite mer positiv känsla.

Så denna första Advent ..
Tag gärna en stund och känn efter om det finns områden i ditt liv som skulle behöva lysas upp med mer positiva känslor och därmed mer sanna och kärleksfulla tankar... Våra känslor är ju en barometer på hur vi tänker... Känns det inte bra så kan vi alltid ändra våra tankar så de är mer i harmoni med dem vi djupast innerst inne är och mer i harmoni med det vi längtar till... Nu ska jag sätta mig en stund .. tända ett ljus och göra just detta... Ska vi ha sällskap...

2 kommentarer:

  1. Ja, finns det ett bättre sätt att fira första advent än med reflektion och ändra det som behöver förändras..?

    Louise Hay firar jag med idag ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt Ingrid.. då har du gott sällskap.. ja hon finns med mig också just nu i fåtöljen vid brasan...Kram!

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig