söndag 20 februari 2011

Sunday Inspiration - sanningen om den du är!

En dag att vila, njuta och minnas den du är.
Idag vill jag låta den lite mer andliga Gudinna i mig få ta lite mer plats och förmedla lite tankar till er. Inledde själv dagen med att ta en underbar promenad med snöglitter i solljuset och med små flingor som varsamt singlade ner på marken.. så härligt!

A Course in Miracles
En av mina viktigaste andliga inspirationskällor är A Course in Miracles. Den har inspirerat och stärkt mig i mycket av de värderingar och grundläggande tankar jag har om livet.. och fortfarande läser jag ofta en liten text eller mediterar på några inspirerande rader. A Course in Miracles har för övrigt inspirerat en mängd människor över hela världen.

Själv brukar jag ändra terminologin lite så att den blir mer kvinnlig. Nedan text som jag vill ge er idag är från engelska versionen av ACIM men med min översättning och små ändringar.

Den tanke Gudinnan håller om dej
är är fullkomligt oförändrade av att du har glömt dem. Hennes tanke om dig kommer alltid vara precis som den var innan du glömde och den kommer vara densamma när du minns igen.. och den är densamma även under tiden däremellan.

Gudinnans tankar är långt bortom all förändring
...och lyser där för evigt. De väntar på att du ska välkomna dem och minnas.

Den tanke Gudinnan har om dig är som en stjärna
.. oförändrad på en evig himmel. Stilla, vit och underbar lyser den genom evigheten. Det finns ingen tid som den inte fanns där.. ingen tid när dess ljus blev svagare eller mindre fullkomligt.

Här är din sanna verklighet i tryggt förvar,
...fullkomligt omedveten om den värld som hyllar det som inte är viktigt och som inte känner Gudinnan. I fullkomlighet säkerhet har tanken Gudinnan håller om dej aldrig lämnat sin Skaparinnas sinne. Du har inte två verkligheter utan en..

Stjärnan lyser stilla.. himmelen har inte förändrats.. men du Gudinnans dotter behöver bli medveten om sanningen om dig själv...

Inspirerat av: ACIM Textboken: Kapitel 30 - The New beginning - Beyond all idols.

Vi är skapade av Gudinnan - lika henne
Det jag vill förmedla med ovan rader är att du och jag och vi alla är skapade av en Gudinnelig kraft som älskar oss och endast ser det som är sant och värdefullt i oss... och hur mycket vi än glömmer bort vilka vi i sanning är så finns Gudinnan där med oss hela vägen och ser oss i ljus och sanning.

Vi behöver välja ett nytt sätt
Eftersom detta inte är något vi lär oss i skolan direkt så kan vi behöva lite träning i att se och tänka mer utifrån dessa mer sanna tankar.. Ett sätt att stärka detta är att läsa ACIM.. men det finns många andra väger med.. och var och en finner sin..

Ha en underbar helgdag.. Vila, njut, och gör det som känns glädjefullt och fint för dig.. ge dig själv en fin dag.. det är du värld. Själv ska jag ge mig egen tid till vila, läsning, närvaro m.m. Kram.

2 kommentarer:

 1. Tack för boktipset, skall låna boken imorgon det första jag gör:) Uppskattar omskrivningen Gudinnan...

  Ha en skön söndag!

  kram
  Ingrid:)

  SvaraRadera
 2. Tack .. kul att du vill läsa den.. vill bara säga att ACIM är skriven på ett lite religiöst språk och det känns ännu mer när man läser den på svenska...Jag har vant mig så jag tänker inte på det men vet att en del kan reagera på det... Kan även rekommendera Marianne Williamssons böcker Hon förklarar en del av dess tankar på ett enklare sätt. Många börjar med att läsa en bok som är inspirerad av ACIM.. men du får känna efter.. och plocka ut det som känns bra.. Andra böcker som är inspirerade av ACIM är Kay Pollaks böcker.. Men det är klart att källan är bäst.. Lycka till.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig