torsdag 10 februari 2011

Att följa med floden

Don't focus on effort, focus on alignment!
EstherHicks/ Abraham
Tänk vad vi får inpräntat att man ska arbeta och kämpa på.. när det egentligen är så att när vi kämpar för mycket så befinner vi oss upstream.. vi kämpar mot floden.. istället för att stilla flyta med. "När det är lätt så är det rätt" är ett uttryck som det ligger mycket i. Livet är utveckling och hur vi än försöker så kan vi inte gå emot floden.. den tar oss ändå i rätt riktning.. men vi kan försöka gå emot och då kommer vi uppleva att vi får kämpa och vi kommer hindra flödet lite.. men vi kan inte stoppa det helt... vi kommer att utvecklas hur som helst.

Livets hemlighet är att allt är energier
Därmed behöver vi fokusera mer på energin i det vi vill uppleva.. mer än att anstränga oss i det yttre. Att fokusera på att vara i harmoni med det vi längtar efter så att vi till slut känner den vibrationen inom oss... känner glädjen över att vara i harmoni (alignment) med det vi längtar efter... då är vi nära att välkomna det och då behöver vi bara lyssna till den inspiration vi får att ta nästa steg och vips är vi i den livsupplevelse vi önskar.

Vi måste vara i rätt vibration
Men när vi inte riktigt tycker vi är värda det vi längtar efter och inte tror vi kan få det.. men ändå kämpar på i livet.. då sker det ändå inte... eftersom den grundläggande lagen i detta universum handlar om attraktion och att vi attraherar och drar till oss det som finns i vår vibration.. så hur mycket vi än anstränger oss så kan vi inte välkomna det vi längtar efter om vi samtidigt inte tror att det är möjligt...om vi befinner oss i en helt annan vibration...

Allt kommer till mig enkelt och lätt
Tror vi t.ex att livet är tufft och vi måste arbeta hårt och kämpa ... då är det den upplevelsen vi kommer få möta i livet.. men om vi istället tänker att vi kan slappna av och njuta av livet och att allt kommer till oss enkelt och lätt.. då kommer det ske så.. Det innebär inte att vi inte kommer agera eller göra något.. men när vi agerar gör vi det utifrån glädje och inspiration istället för rädsla. Ja ungefär så... förstår ni hur jag menar.

2 kommentarer:

 1. Åh, tack så innerligt .... detta behöver uppenbarligen ständigt påminnas!!
  Är ju så skönt när man flyter på istället för att brottas mot/uppströms ... man blir ju liksom BARA trött och kommer ingen vart!
  Nu ska jag öva mig i att acceptera läget, så flyter det nog strax på igen ...
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. Ja just det Anita.. att acceptera läget är jättebra för då slappnar vi av och kommer i harmoni och då kan det nya vli lägtar efter enklare komma till oss.. kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig